مسجد جامع قودجان خوانسار ، یادگاری از گذشتگان در استان اصفهان است. گچبری ها و منبت کاری های مسجد جامع قودجان از دیدنی های این مکان در روستای قودجان است. این بنای تاریخی در سال۱۳۸۴ به شماره ۱۴۱۷۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مسجد جامع قودجان واقع در مرکز روستای قودجان شهرستان خوانسار و از بناهای مرحوم حاج محمد باقر قودجانی (فرزند حاج زین العابدین قودجانی) است. این مسجد دارای وقفنامه سنگی می باشد که بر «دو سنگ» توسط محمد ابن استاد فرهاد حک شده و در جلوی در ورودی مسجد قرار گرفته است. بنابر آنچه در سنگ نوشته وقفی آورده شده است تاریخ بنای مسجد «۱۲۶۴ هجری قمری» ثبت گردیده است. (وقف مسجد نمود حاجی باغ در هزار و دویست و شصت و چهار)
معماری مسجد جامع قودجان خوانسار
مسجد جامع قودجان با ۷۳۰ مترمربع وسعت دارای ساختار حیاط مرکزی و به شیوه دو ایوانی بنا شده است. جبهه اصلی بنا در جهت قبله و به صورت آجر نما بوده و پوشش سازه ای این مسجد از تیرهای چوبی تشکیل شده که در ایوان و داخل مسجد بصورت سقف نوشته و نقاشی شده است. این مسجد علاوه بر ویژگی های ارزشمند معماری و هنری، دو وقف نامه سنگی نیز دارد که در جلوی درب ورودی آن نصب شده است. از دیگر ویژگی های منحصر به فرد این مسجد ترکیب و ارتباط سطوح مختلف ارتفاعی در این بنا است. این بنای تاریخی سال ۱۳۹۳ به همت اهالی و خیران روستا، هیات امنا و شورای روستای قودجان با نظارت نمایندگی میراث فرهنگی خوانسار مرمت و بازسازی شده است.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.