رزرو هتل فضاگشت
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

مرکز علوم و ستاره شناسی تهران

اشتراک گذاری

مرکز علوم و ستاره شناسی تهران وابسته به معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱ با هدف آشنایی دانش آموزان، دانش پژوهان و عموم مردم با علوم پایه به صورت عملی در سال ۱۳۷۹ در زمینی به مساحت ۶۰۰۰ متر مربع و ۳۰۰۰ متر مربع زیر بنا در دو طبقه و در محیطی زیبا و خرم بنا گردید. در تبیین این هدف بازدیدکنندگان قادرند آزمایش های لازم را به کمک اطلاعات مکتوب مجاور هر دستگاه و با استفاده از راهنمایی کارشناسان انجام دهند. با این نگرش امکاناتی فراهم شده که افراد با رده های مختلف تحصیلی با مفاهیم علوم پایه آشنا شده و از نزدیک ابزار را لمس نمایند. از جمله این علوم می توان به ستاره شناسی، فیزیک، شیمی، ریاضی و … اشاره نمود. برای آشنایی بیشتر با این مجموعه با ما همراه باشید .

ستاره مرکز علوم و ستاره شناسی تهران

اجاره خودرو

بخش های واحد عملی

تالار کهکشان: سقف این تالار به صورت گرافیکی و الکترونیکی به گونه ای طراحی شده است که آسمان شب( نیم کره شمالی ناظر زمینی) به همراه منظومه شمسی، صور فلکی، ستارگان و دیگر اجرام آسمانی به صورت سمعی و بصری مشاهده می گردد. تالار کهکشان با ظرفیت ۷۰ نفر و به صورت دو منظوره قابل بهره برداری می باشد؛ به همین منظور سمینارهای علمی و فرهنگی، همایش ها، جشنواره ها، مراسم های مختلف نیز در این سالن برگزار می گردد.امکانات سمعی بصری موجود در این سالن عبارتند از: ویدئو پروژکشن، کامپیوتر، سیستم صوتی، آمپلیج فایر و پرده ی نمایش.

کهکشان مرکز علوم و ستاره شناسی تهران بخش های واحد عملی

رصد خانه: این مرکز گنبدی شکل مجهز به یک تلسکوپ ۱۲ اینچ بازتابی مدل Meade LX200 EM، ۳ دستگاه تلسکوپ بازتابی، یک دستگاه تلسکوپ شکستی سیار ، ۳ دستگاه دوربین دو چشمی با پایه(۲۰×۱۰) و (۱۰۰×۲۰)، یک نوع CCD پیشرفته جهت عکاسی نجومی و یک دستگاه تصویر بردار اعماق آسمان(Deep Sky Imager) می باشد. در این بخش علاقمندان می توانند(در صورت مساعد بودن شرایط جوی) در روز خورشید، و در شب های رصدی، سیارات – ماه و اجرام غیر ستاره ای را رصد نمایند.

رصدخانه مرکز علوم و ستاره شناسی تهران رصد خانه:

سالن ترازوها: در این سالن پنج ترازوی زمین، ماه، مریخ، مشتری و خورشید قرار داردکه دانش پژوهان می توانند وزن خود را بر روی این اجرام اندازه گیری کرده و علت تفاوت آن را بررسی کنند.

ترازو مرکز علوم و ستاره شناسی تهران سالن ترازوها:

سالن فیزیک: بیش از ۱۲ آزمایش در زمینه مکانیک ، نور، صوت ، الکتریسیته ، مکانیک سیالات و … که دانش پژوهان می توانند با عملیاتی کردن مباحث تئوری فیزیک به طور کامل آشنا می شوند.

فیزیک مرکز علوم و ستاره شناسی تهران سالن فیزیک:

تالار تفکر: این مجموعه شامل (۵۰+) ۱۲نوع دستگاه فکری از جمله برج برهما، هفت تکه عقل، بند در بند و .. می باشد که بازدیدکنندگان در تمامی رده های سنی با حل معماهای مختلف ، خلاقیت ذهن خود را آزمایش و وادار به اندیشیدن می نماید. لازم به ذکر است این تالار با افزایش ابزارهای علمی- فکری به طور متناوب، تجهیز می گردد.

سالن شیمی: در این بخش بازدیدکنندگان با آزمایش کیمیاگری اسلامی و مدرن ، مدل DNA و … آشنا می شوند.

شیمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران تالار تفکر:

هواشناسی: دراین بخش می توان تعیین دمای سطح زمین ، عمق نیم متری، یک و نیم متری از سطح زمین را بررسی نمود.

( جعبه اسکرین): که به کمک دماسنجهای خود کمترین و بیشترین دمای شبانه روز را تعیین می کند .

( دما سنج رطوبتی ):که به کمک این دماسنج وتشت تبخیر می توان رطوبت هوا را تعیین نمود.

(تشت تبخیر و باران سنج): که تغییررطوبت هوا و ارتفاع بارش برف و باران را مشخص می نماید.

(آفتاب نگار): که به وسیله آن می توان ساعات های آفتابی روز و ظهر شرعی را تعیین نمود. ( در صورتی که هوا آفتابی باشد.)

ساعت آفتابی: یک نوع زمان سنج قدیمی است که بر اساس ارتفاع خورشید در آسمان کار می کند و می تواند زمان را با دقت ۵ دقیقه به ما نشان دهد یعنی زمانهای کمتر از ۵ دقیقه را نشان نمی دهد مثلا ساعت ۹:۴۷ با این ساعت ، قابل اندازه گیری نیست ولی ۹:۳۰ ، ۹:۳۵ ، ۹:۴۰ و … می توان با این ساعت رویت نمود.

زمان مرکز علوم و ستاره شناسی تهران هواشناسی:

بخش انرژی: این بخش شامل دستگاه های علمی در زمینه انرژی می باشد که علاقه مندان و دانش پژوهان به کمک آن می توانند ذخیره سازی انرژی، تولید و تبدیل انرژی را بیازمایند . علاقه مندان ( در تمامی سطوح و مقاطع تحصیلی ) قادر خواهند بود با آزمایشات علمی در بخش انرژی، به اطلاعات و اندوخته های علمی خود بیافزایند.

مخاطبین مرکز علوم و ستاره شناسی تهران در مقاطع مختلف سنی طبقه بندی شده ، که علاوه بر بازدید از بخش های مختلف آن می توانند در دوره های آموزشی این مرکز نیز شرکت کنند.
با این نگرش امکانات بسیارخوبی در مرکز فراهم آمده که افراد با رده های سنی و تحصیلی مختلف با مفاهیم علوم پایه آشنا شوندکه از جمله این علوم میتوان به علم فیزیک ،شیمی ،ریاضی و ستاره شناسی اشاره نمود. دوره های آموزشی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران عبارتند از:
دوره های آموزشی تعریف شده در مقطع ابتدایی:
نجوم کودکان (مقدماتی و پیشرفته) ، کارگاه تفکر خلاق ، کارگاه رباتیک ،کارگاه هوا فضا
دوره های آموزشی تعریف شده در مقطع راهنمایی:
نجوم مقدماتی(۱و۲) ، نجوم رصدی ، کارگاه تفکر خلاق ، کارگاه رباتیک ، کارگاه هوا فضا ، آمادگی المپیاد نجوم ، اصول فضانوردی (مقدماتی و پیشرفته) ، عکاسی نجومی
دوره های آموزشی تعریف شده در مقطع دبیرستان و بالاتر:
نجوم مقدماتی(۱و۲) ، نجوم رصدی ، آمادگی المپیاد نجوم (مقذماتی و پیشرفته) ، اصول فضانوردی (مقدماتی و پیشرفته) ،کیهان شناسی (۱و۲) ، اختر فیزیک (۱و۲) ، پیشرانه های فضایی ، اختر شناسی رادیویی ، عکاسی نجومی و رویت هلال ماه.
بخش دیگری از فعالیت های واحد آموزش مرکز علوم و ستاره شناسی تهران ، برگزاری کارگاه های آموزشی یک یا چند روزه می باشد.از جمله این کارگاه ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کارگاه ساخت تلسکوپ و ادوات نجومی ، کارگاه رویت هلال ماه ، کارگاه های معرفی رشته های مختلف دانشگاهی جهت کمک به دانش آموزان در تعیین رشته های تحصیلی ، کارگاه تقویم شناسی و…
از دیگر کارهای مجموعه علوم و ستاره شناسی می توان به برگزاری بزرگداشت مشاهیرکهن و معاصرایرانی علوم و نجوم و همچنین همایش روز جهانی نجوم اشاره کرد. این مجموعه زیر نظر هیئت علمی فعالیت می نماید و از اعضای هیئت علمی این مجموعه می توان به استاد احمد دالکی (پدر نجوم ایران) نام برد..
این مرکز توسط استاد احمد دالکی پایه گذاری شده و هم اکنون مدیریت این مرکز جناب آقای امیرحسین چیذری می باشند.
هم اکنون مرکز علوم و ستاره شناسی تهران سالانه میزبان هزاران نفر از دانش آموزان ، دانشجویان ، دانش پژوهان و علاقه مندان در زمینه های مختلف علمی و نجومی می باشد.

مرکز علوم ستاره شناسی تهران بخش انرژی:

این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین 0 / 5. تعداد 0

با سپاس از امتیاز شما.

اگر نکته ای دارید اینجا برای ما بنویسید

آدرس روی نقشه :

آب و هوای شهر تهران

دمای فعلی : 8 درجه سانتیگراد

وضعیت آب و هوا : غبارآلود

پیش‌بینی آب و هوا برای 5 روز آینده

یکشنبه - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸ > دما : 7 درجه سانتیگراد، وضعیت : ابرهای پراکنده

دوشنبه - ۱۴۰۳/۰۹/۱۹ > دما : 8 درجه سانتیگراد، وضعیت : کامل ابری

سه شنبه - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰ > دما : 8 درجه سانتیگراد، وضعیت : آسمان صاف

چهارشنبه - ۱۴۰۳/۰۹/۲۱ > دما : 7 درجه سانتیگراد، وضعیت : ابرهای متفرق

پنج شنبه - ۱۴۰۳/۰۹/۲۲ > دما : 7 درجه سانتیگراد، وضعیت : چند ابر

 

دیدگاه ها :

*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.

  • محمد

    مکانی خوب برای همه علاقمندان به ستاره شناسی و علم فیزیک

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    حداکثر حجم فایل : 2 مگابایت. فرمت های مجاز : image, video. Drop files here