دَرّود شهری است در ۲۰ کیلومتری نیشابور و همجوار قدمگاه که در مسیر جاده مشهد-نیشابور واقع شدهاست. درود در دامنه جنوبی رشتهکوههای بینالود قرار گرفتهاست که این رشته کوه حائل این شهر با جاغرق مشهد میباشد.
وجه نامگذاری
وجه تسمیه این شهر «ده رود» بوده که شاید به علت جاری بودن چشمه سارهای متعدد که از دامنه جبال بینالود به طرف این شهر سرازیر شده به آن نسبت داده شده است و نیز به معنی محلی است که در داخل یا کنار و یا فراخنای رودخانه قرار گرفته است.
استعدادهای شهری
در روزهای تعطیل درود پذیرای مسافران و خانوادههایی از شهرهای بزرگ همجوار (مشهد و نیشابور) و دیگر شهرهای ایران، که برای گذران وقت در دامن طبیعت به این منطقه خوش آب و هوا پناه میآورند. شهر دررود در تابستان پذیرای بیشترین مسافر از تمام نقاط کشور است. با یک سفر در تابستان به دررود میتوانید اوج مسافر را در این شهر ببینید.(شهر دررود روز به روز رو به پیشرفت است و در آیندهای نزدیک به شهر بزرگ توریستی تبدیل خواهد شد)
آب و هوای درود تابع آب و هوای عمومی منطقه بینالود میباشد. تابستانها متعادل و زمستانها سرد و مرطوب میباشد. میزان بارش باران و برف به مقدار قابل توجهی بیشتر از نیشابور و مشهد ولی تا حدودی کمتر از جاغرق میباشد. به غیر از منطقهای که رود دررود از آن میگذرد و نیز مناطق زیر کشت پوشش گیاهی درود عموماً لخت میباشد.
محصولات عمده این شهر (بیشتر مصرف داخلی) عبارتاند از: سیب و انگور، آلو سیاه و گردو و بادام، آلبالو و گیلاس، گندم و جو، زرشک و ریواس و غیره.
مناطق مختلف درود عبارتاند از: شهر (شامل بالاده، میان ده و پایین ده)، مهمانسرای زیبای توریستی، نرم پا (محل عبور رودخانه زیبای درود)، استمن، سماقزار، امرون، حوض شیطان، قدرتآباد، جعفرآباد، همتآباد و غیره.
شغل بیشتر مردم درود قالی بافی و کشاورزی و دامداری است. در سالهای اخیر مهاجرت جوانان برای کار به شهرهای مشهد، تهران و غیره رونق کشاورزی دررود را کم کردهاست.
گردشگری
از جاذبههای گردشگری درود میتوان به آبشارهای زیبای آن، مهمانسرای درود، رودخانه درود و جاده کوهستانی درود –جاغرق و منطقه سرسبز و مصفای همتآباد و سد خاکی آن اشاره کرد.
کوه سماقزار درود پوشیده از درختچههای سماق است که بصورت طبیعی روییدهاند. این کوه همیشه سرسبز میباشد.
به لحاظ صنعتی صنعت نجاری رونق دارد در چند سال اخیر مجموعهای بزرگ به نام مجموعهٔ بزرگ تفریحی ورزشی گردشگری به نام خورشید در حال احداث میباشد که مراحل پایانی خود را سپری میکند در این مجموعه دارای امکانات شهر بازی و پارکینگ بزرگ و تالار پذیرایی و … میباشد این مجموعه در مسبر جاده قدمگاه به دررود کیلومتر ۳ واقع شده است
مذهبی
در این شهر آرامگاه دو تن از امام زادگان به نامهای عین علی و زین علی زیارتگاه صاحبان اهل دل شده است و هرساله مراسم روز تاسوعا وعاشورا در کنار این زیارتگاه به شکل زیبا و باشکوه برگزار میگردد
تاریخچه
اگر چه گذشته تاریخی درود به درستی روشن نیست، اما میتوان با نگاهی به اطراف و سیری در ساخت و سازهای پیرامون این شهر به شواهد تمدنی این خطه اشاراتی داشت. در حوالی منطقه امبرون خرابههایی از استقرار سالیان دور را میتوان دید که این استقرار بنا به دلایلی که به گمان قوی حملهٔ اقوام مهاجم که در محاورات محلی به ازبکها معروفند و بیپناهی این ابادیها باعث جابجایی ساکنین محدودهٔ مذکور به سمت محله بالاده فعلی و حوالی خانقاه شد که وجود سیستم انتقال اب جوی صحرا که با سو (کانال زیرزمین فرعی که دسترسی به مسیر قناتها را عموماً از سطح زمین ممکن می ساخته است) و پلکان در این محله قابل دسترسی است را میتوان ازجمله شواهد این جابجایی و نیاز به دسترسی به اب رودخانه تحت شرایط حفاظت شده و همچنین قابل کنترل میباشد. خانقاه به خاطر قرار گیری در شیب تند دامنه قابلیت محصور بودن و دفاع را داشته است یا به عبارت بهتر از پدافند غیر عامل به خوبی بهره می برده است. از سکونتگاههای نخستین اطراف دررود میتوان به منطقهٔ استیمن (هست ایمن) و جعفر اباد فعلی اشاره نمود که این دو منطقه نیز از اماکن قدیمی اطراف شهر محسوب می شدهاند. که استیمن ان طور که به نظر میرسد با کوچ ساکنین به خانقاه به دررود پیوسته است. ولی آثار و بقایای موجود از قبیل رباطها، امامزادهها ی سنگی گذشتههای مربوط به ۱۰۰۰ سال قبل، درختان چنار کهنسال با سن حدود ۷۰۰ سال بقایای محله پرجمعیتی بنام خانقاه، همه نشان از قدمت تاریخی این شهر ییلاقی و زیبای کوهستان دارد. براساس شواهد باستان شناختی با سفالهای بدست آمده از مکان قلعه سرخ در ابتدای شهر دررود میتوان قدمت این منطقه را به دوره تاریخی یعنی حدود ۲۵۰۰ نیز تخمین زد. از آنجا که انسانها در اعصار کهن بر کنار رودخانهها می زیستهاند میتوان گفت به دلیل دائمی بودن رودخانه، این مکان میتوانسته زیستگاه خوبی برای آنان باشد. پس احتمال بسیار میرود که قدمت این شهر به اعصار کهن نیز حتی پیش از تاریخ برگردد.
نواوریهای شهر
سایت پرواز پاراگلایدر
در سالهای اخیر یک سایت پرواز پاراگلایدر در شهر درود احداث گردیده که شامل جاده اختصاصی دسترسی به محلهای تیک آف است که به سایتهای ۳۵۰ متر ،۹۵۰ متر و ۱۰۵۰ دسترسی دارد که در نوع خود یک سایت مسابقاتی محسوب شده و کمنظیر است
در سال۱۳۷۸ اولین مسابقات پاراگلایدر قهرمانی ایران در این سایت برگزار شد همچنین در پاییز ۱۳۸۷ اولین فستیوال پرواز پاراگلایدر در درود برگزار شد (به اهتمام باشگاه پاراگلایدر آیریان) ناگفته نماند: درود شهر پاراگلایدر ایران معرفی شد. تا به حال ۴ مسابقه و جشنواره در سایت پاراگلایدر درود برگزار شده است.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.
شهر عالی و خوبیه, مردم خیلی خونگرمی داره عاشق غذاهای محلی این شهرم
اینجا خیلی جای خوبی هست.واقعا اگر به مشهر تشریف بردید اینجا هم سری بزنید پشیمون نمیشید
سلام شهردرود خیلی شهرقشنگ زیبای هستش لطفا عکس های جدیدی بذارید جدیدا هم که یک تلالر قشنگ زیبا هم ساختن وکلی جای دیدنی باحال الان هم که ابشاردارن یک سفره خانه قشنگ زیبا مسیازن حیفه که عکس ها وجاهای دیدنی شو نذارید باتشکر
با سلام وقت بخیر لطف کنید زیپ لاین دررود رو هم معرفی کنید با تشکر
با سلام و تشکر از اشاره شما این مطلب در تاریخ ۱۳۹۵/۱۲/۳ ارسال شد .
سلام
وقت بخیر …
درود شهر اباو اجدادی منه و واقعا زیبا و بی نظیره
توضیحات خیلی خوب بود ولی فقط جزیی از تعاریف راجع به این شهر زیبا و دیدنیه… واقعا اگه اطراف مشهد اومدید و این شهر و نبینید ضرر میکنید…
ممنووونم
منم دررودی ام