شهر باغستان در بخش مرکزی شهرستان شهریار استان تهران واقع شده است.در سال ۱۳۷۹ خورشیدی تصمیم بر آن شد تا روستاهای سعیدآباد، مهدیه، ده مویز، خادمآباد، نصیرآباد، بابا سلمان، دهشاد بالا و پایین همه یک شهر شده و یک شورا داشتهباشند. این شهر باغستان نام گرفت. برخی مناطق مانند سعیدآباد از منطقه ۱۸ شهرداری تهران جدا شده و به شهر جدید پیوستند. جمعیت این شهردر سال ۱۳۹۵، برابر با ۷۱۸۶۱ نفر بودهاست.
محدوده شهر جدید باغستان از سه راه شهریار در شهر تهران تا جنوب شرقی شهر شهریار و از جنوب تا اتوبان ساوه ادامه دارد. این شهر متشکل از ۵ ناحیه میباشد (ناحیه مرکزی خادم آباد، ناحیه یک نصیرآباد، ناحیه دو سعیدآباد و ناحیه سه باباسلمان) و در کل مساحتی بالغ بر ۱٬۵۸۳٬۹۶۸ متر مربع را دارا است. شهرکهای قدیمیتر صادقیه و مطهری نیز در محدودهٔ شهر جدید درآمدند. این شهر به دلیل داشتن بافت جدید و قرار گرفتن در محیطی نسبتاً ییلاقی و خوش آب و هوا و نزدیکی به شهر تهران علاوه بر انبوهسازی نظر بخش وسیعی از ویلاسازان را به خود جلب کردهاست.
جاهای دیدنی شهر باغستان
قلعه دهشاد با دیرینگی بیش از ۲۰۰ سال در روستایی به همین نام، در ده کیلومتری شرق شهریار و در محدوده شهر باغستان قرار دارد.این دژ یکی از دژهای متعدد شهرستان شهریار است که از اغلب آنان چیز زیادی باقی نماندهاست و به علت کم توجهی مسئولین مربوط بخش اعظم دژها (همچون قلعه فرامرز، قلعه چهل دختر در حصار ساتی و…) تخریب شدهاست. دیوار دورادور قلعه دهشاد تقریباً سالم مانده و قلعه هنوز مسکونی میباشد.
تپه دهمویز مربوط به دوره سلجوقیان است و در شهرستان شهریار، بخش مرکزی، روستای ده مویز واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۳۰۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
صنایع
محدودهٔ باغستان دارای کارخانههای صنایع مخابرات ایران، داروسازی، کمپوتسازی، سردخانه، انبار وزارت نیرو. کارخانههای ماکارونی، خمیرمایه، مرغداری و لبنیات و تولیدی تجهیزات ورزشی بی اف تی اسپرت. کشاورزی دامداری ، شهرک برقی میباشد.
نظر کاربران :
سلام.وقت بخیر
این تصویر مربوط به سهر باغستان در خراسان جنوبی می باشد.لطفا اصلاح نمائید.
شهری بسیار زیبا و دیدنی در حاشیه کویر که در شاهراه اصلی کشور در مسیر رسیدن مردمان شهر های جنوبی کشور به مشهد مقدس قراردارد.
این تصویر مربوط به خیابان سر تخت (در اصطلاح بومی)می باشد.یا خیابان هخامنش.
دو طرف این خیابان نهرهای آبی جاریست که از زمان شاه عباس صفوی جریان دارد.قنات زیبای بلده.
با سلام و تشکر از شما تصویر اصلاح شد.