جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

سوپ کدو حلوایی با شیر

تاریخ بروزرسانی :
۱۰ آبان ۱۳۹۹

سوپ کدو حلوایی یکی از سوپهای خوشمزه ای ست که با شروع فصل پاییز و رسیدن کدو حلوایی ها خیلی طرفدار دارد . در انتهای مقاله از خواص کدو حلوایی برایتان می گوییم . این ماده پر انرژی و خوشمزه درمان بسیاری از دردهاست بخصوص برای سرما خوردگی و آنفولانزا معجزه می کند . سوپ کدو حلوایی با شیر بافت نرم و مخملی دارد و برای روزهای سردو دورهمی ها و مهمانی های مجلسی نه تنها در ایران بلکه جهان کاربرد دارد .

سوپ کدو حلوایی با شیر سوپ کدو حلوایی با شیر

فهرست

مواد لازم

کدو حلوایی: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۱ عدد کوچک
کره: ۲ قاشق غذاخوری
هویج: ۱ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
ادویه شامل: کاری، فلفل، پاپریکا و زردچوبه به مقدار لازم
استاک مرغ یا گوشت: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شیر نارگیل یا شیر معمولی: ۱/۲ لیوان فرانسوی
جعفری ساطوری خرد شده: برای تزیین سوپ
خامه صبحانه: برای تزیین سوپ

طرز تهیه

درست کردن سوپ مقوی و بسیار خوشمزه کدو حلوایی مجلسی با شیر اصلا کار سختی نیست. این طرز تهیه سوپ کدو حلوایی کانادایی است. کافی است کدو حلوایی را بشورید و پوست بگیرید و به صورت مکعبی تکه تکه کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و با کره و چند قطره روغن مایع تفت دهید تا نرم شود. سپس کدو حلوایی و سیب زمینی مکعبی خرد شده را هم اضافه کنید و تفت دهید.حالا تمام مواد گفته شده به جز شیر نارگیل را با ۴ لیوان فرانسوی دسته دار استاک مرغ را گوشت بپزید. وقتی کدو حلوایی حسابی پخت مواد داخل قابلمه را با گوشتکوب برقی یا غذاساز پوره کنید. سپس ½ شیر معمولی یا شیر نارگیل به مواد پوره شده اضافه کنید و روش شعله ملایم گاز بپزید تا غلیظ شود و جا بیفتد. سپس روی سوپ کدو حلوایی را با مقداری خامه صبحانه و جعفری تازه ساطوری خرد شده تزیین کنید.

برای خوشمزه شدن سوپ کدو حلوایی یا همان سوپ کدو تنبل از کدو حلوایی‌های خیلی بزرگ و پیر استفاده نکنید. برای این‌که سوپ خوشرنگی داشته باشید از کدو حلوایی نارنجی استفاده کنید.
برای خوشمزه شدن سوپ کدو حلوایی کمی جوز هندی هم می‌توانید به ادویه آن اضافه کنید.
برای مقوی شدن سوپ کدو حلوایی حتما از حتما از استاک مرغ یا گوشت استفاده کنید.
میوه‌ها و سبزیجات نارنجی و زرد رنگ سرشار از بتاکاروتن هستند. در فصل پاییز و زمستان برای تهیه انواع غذا حتما از سیب زمینی شیرین، هویج و کدو حلوایی در آشپزی انواع غذا استفاده کنید. طرز تهیه سوپ کدو حلوایی یا سوپ کدو تنبل با سیب زمینی و هویج هم مرسوم است.
برخی سوپ کدو حلوایی را به سبک آلمانی درست می‌کنند. در این صورت ۱ عدد سیب درختی، ۱ عدد تره فرنگی تازه و ۱ سافه کرفس هم به مواد سوپ باید اضافه کنید. کدو و سبزیجات شسته شده را ریز خرد کنید. تره فرنگی را با کمی کره و روغن تفت دهید و سپس کرفس، سیب درختی، سیب زمینی و زنجبیل را به تره فرنگی تفت خورده اضافه کنید و همه را تفت دهید. سبزیجات را با کمی آب بپزید، سپس تمام مواد را با غذاساز پوره کنید و نمک و فلفلش را اندازه کنید. مقداری خامه صبحانه اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز سوپ جا بیفتد. بعد از سرو سوپ روی آن را با خامه و جعفری تازه ساطوری خرد شده و در صورت دلخواه مغز تخمه کدو و … تزیین کنید.

سوپ کدو حلوایی با شیر1 سوپ کدو حلوایی با شیر

خواص کدو تنبل

کدوتنبل میوه ای پاییزی ست که منشا آن به آمریکای شمالی می رسد .یک کدوتنبل عموماً در حدود ۴ تا ۸ کیلوگرم وزن دارد، در حالی که بزرگ ترین گونه کدوتنبل می تواند تا ۳۴ کیلوگرم وزن هم داشته باشد.بعد از پختن، کدوتنبل رنگ ملایم و شیرینی دارد. یک واقعیت جالب در مورد کدوتنبل این است که آن ها گیاهان تک جنسی هستند، به این معنی که هر گیاه ۲ گل های ماده و نر را دارند.گل ماده را می توان توسط تخمدان های کوچک در انتهای گلبرگ ها شناسایی کرد.کدو تنبل خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارد که از بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری می کند.

کدو حلوایی برای درمان پوست چرب

اگر پوست چربی دارید، می توانید با مخلوط کردن ۱ قاشق سوپ خوری کدوتنبل با یک قاشق چای خوری سرکه سیب، یک پک صورت را امتحان کنید. این ترکیب را روی صورت مرطوب بمالید و تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خشک شود. اول آب ولرم بشویید و سپس با آب سرد بشویید. بعد از آن می توانید از مرطوب کننده مناسب برای نوع پوست خود استفاده بکنید.

کدو حلوایی برای درمان پوست خشک

برای پوست خشک، دو قاشق چای خوری پخته شده، نصف قاشق چای خوری عسل، ۱/۴ قاشق چای خوری شیر و ۱/۴ قاشق چای خوری خامه غلیظ را با هم مخلوط کنید.این مخلوط را به طور مساوی روی صورت خود بمالید، به غیر از ناحیه چشم، اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند. این ماسک درخشندگی، تغذیه و مشکل پوست شما را پوشش می دهد.با آب گرم بشویید و از مرطوب کننده برای نوع پوست خود استفاده بکنید.

فواید ضد پیری کدو حلوایی

کدوتنبل منبع خوبی از ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان قوی است و همچنین حاوی بتا کتروتن دارد که به جلوگیری از آسیب UV و بهبود بافت پوست کمک می کند.این کار به ارتقا تولید کلاژن کمک می کند در نتیجه باعث بهبود بافت و کشش پوست شما می شود.پوست را از آسیب شدید محافظت می کند، که مسئول ایجاد چین و چروک و حتی سرطان پوست است.

درمان لکه های تیره با کدو حلوایی

برای محو کردن نقاط تیره، ۱ قاشق سوپ خوری کدوتنبل، یک قاشق چای خوری عسل، یک قاشق چای خوری لیمو و یک قاشق چای خوری روغن ویتامین E را مخلوط کنید.این مخلوط را به مدت ۳۰ دقیقه بر روی صورت مرطوب بمالید و بعد از خشک شدن با آب ولرم بشویید.کدو حلوایی 1 سوپ کدو حلوایی با شیر

ماسک بدن

شما می توانید یک ماسک بدن جدید را با مخلوط کردن نصف فنجان کدوتنبل پخته شده، نصف فنجان نارگیل و نصف قاشق چایخوری دارچین آماده کنید.این مخلوط را روی بدن خود بمالید و به آرامی ماساژ دهید.بگذارید این ماسک حدود ۱۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

کدو حلوایی برای درمان آکنه

کدوتنبل منبع خوبی از ویتامین های B مانند نیاسین، ریبوفلاوین، B6 و اسید فولیک است. نیاسین گردش خون را بهبود می بخشد و در نتیجه در درمان آکنه مفید است. اسید فولیک به افزایش گردش خون کمک می کند که گردش و نوسازی سلول ها را بهبود می بخشد.

فواید کدوتنبل برای مو

علاوه بر فواید آن در مراقبت از پوست، کدوتنبل به خاطر ارزش غذایی غنی اش فواید زیادی برای مو نیز دارد. همانطور که همه می دانیم، کیسه های ترشحی مو به تامین کافی مواد مغذی برای رشد و سلامت بهینه خود نیاز دارند.کدوتنبل در راه های زیر برای موهای شما مفید است.

کدو حلوایی برای افزایش رشد مو

کدوتنبل منبع غنی از مواد معدنی از جمله پتاسیم و روی است.پتاسیم به حفظ سلامتی مو کمک می کند و رشد مجدد را بهبود می بخشد.روی، به حفظ کلاژن کمک می کند و در نتیجه نقش مهمی در ترویج موهای سالم ایفا می کند.شامل فولات است، یک ویتامین B مهم که رشد مو را با بهبود گردش خون تحریک می کند.

کدو حلوایی یک نرم کننده عالی برای موهای خشک

اگر موهای خشک دارید، می توانید یک نرم کننده مو ساده را با استفاده از کدوتنبل آماده کنید. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که دو فنجان کدوتنبل خرد شده و پخته شده را با ۱ قاشق سوپ خوری روغن نارگیل، ۱ قاشق سوپ خوری عسل و ۱ قاشق سوپ خوری ماست. کدوتنبل و ماست را در یک مخلوط کن و یا بلندتر ریخته و آن را به پوره تبدیل کنید. سپس روغن نارگیل و عسل را به مخلوط آرام اضافه کنید. آن را به موهای مرطوب کننده بمالید، یک کلاه حمام پلاستیکی بپوشید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند.

کدو حلوایی 2 سوپ کدو حلوایی با شیر

فواید سلامتی کدوتنبل

این رنگ روشن و درخشان کدوتنبل ناشی از مواد مغذی است و آن را از دیدگاه سلامتی گیاهی بسیار باارزش می سازد.این یک منبع خوب ویتامین A, ویتامین C, و سرشار از آنتی اکسیدان هاست، مثل اکسانتین ها کاروتن ها و لوتئین ها.همچنین منبع خوبی از ویتامین های B کمپلکس, مانند فولات, نیاسین, پریدوکسین, و پانتوتنیک اسید و تیامین است.این مواد معدنی غنی از آهن, مس, پتاسیم, کلسیم و فسفر هستند. مزایای سلامتی کدو حلوایی، عبارتند از:

کدو حلوایی کم کالری است

کدوتنبل یک سبزی بسیار کم کالری است. ۱۰۰ گرم کدوتنبل فقط ۲۶ کالری را فراهم می کند. اکثر افراد کدوتنبل را در برنامه های کاهش وزن خود توصیه می کنند.

کدو حلوایی یک منبع غنی از بتا کاروتن

رنگ نارنجی درخشان کدوتنبل نشان می دهد که یک منبع غنی از بتا کاروتن است. افرادی که رژیم غذایی غنی از بتا کاروتن هستن، کم تر مستعد ابتلا به سرطان هستند. بتا سیپتوکسانتین و کاروتنویید موجود در کدوتنبل خطر سرطان ریه در افراد سیگاری را کاهش می دهند.

کدو حلوایی برای کاهش حملات آسم

خواص آنتی اکسیدانی کدوتنبل از سیستم تنفسی از عفونت ها محافظت می کند که باعث کاهش حملات آسم می شود.

کدو حلوایی منبع غنی از پتاسیم

پتاسیم یک ماده معدنی مهم برای عملکرد درست قلب و ماهیچه ها است. یک وعده کدوتنبل حدود ۵۵۰ گرم پتاسیم دارد، یکی از بزرگ ترین منابع پتاسیم است. شما می توانید کدوتنبل را به میان وعده غذایی خود یا وعده غذایی اضافی برای افزایش پتاسیم اضافه کنید.

کدو حلوایی برای کاهش خطر بیماری های قلبی

کدوتنبل به خلاص شدن از شر میدودیت شریانی و کاهش خطر بیماری های قلبی و سکته کمک می کند.مقدار زیادی آنتی اکسیدان های موجود در کدوتنبل همچنین از تصلب شریان (سختی شریان) جلوگیری می کند. خطر فشار خون بالا را به حداقل می رساند. کدوتنبل دارای مقدار زیادی فیتوسترول است که بسیار شبیه به کلسترول انسانی است.سطح کلسترول را به یک سطح سالم تبدیل می کند.

کدو حلوایی برای بهبود سیستم ایمنی

کدوتنبل مقادیر زیادی منیزیم برای حفظ عملکرد ماهیچه ها و تقویت سیستم ایمنی دارد.با افزایش تولید گلبول های سفید خون در بدن, سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این باعث ایجاد مقاومت در برابر انواع مختلفی از عفونت ها مانند سرما, انفلانزا و تب می شود.

کدو حلوایی برای جلوگیری از زخم معده

کدوتنبل یک غذای سم زدایی فوق العاده است.یک ادرار آور طبیعی است که برای دفع سموم و مواد زائد از بدن مفید است. خواص دارویی کدوتنبل دستگاه گوارش را آرام می کند و از زخم معده جلوگیری می کند.

کدو تنبل منبع غنی از فیبر

کدوتنبل، یک منبع غنی از فیبر است. یک فنجان کدوتنبل پخته شده حاوی ۳ گرم فیبر است که حدود ۱۱ درصد از نیاز روزانه شما است.این، به هضم و جلوگیری از یبوست کمک می کند. همچنین شکم را برای مدت زمان طولانی تری سیر نگه می دارد.

کدو تنبل (حلوایی) برای کاهش استرس و افسردگی

کمبود تریپتوفان در بدن اغلب منجر به افسردگی می شود. کدوتنبل سرشار از تریپتوفان است که افسردگی و استرس را کاهش می دهد. خواص مسکن کدوتنبل در درمان بی خوابی بسیار موثر است.

کدو تنبل برای منبع غنی ویتامین A

کدوتنبل یک منبع عالی ویتامین A است. این ماده مغذی برای سالم نگه داشتن چشم و حفظ دید خوب لازم است. زاکسانتین موج در کدوتنبل دارای حفاظت از اشعه uv است که آنها در شبکیه چشم را فیلتر می کند. این امر از بیماری های بینایی با افزایش سن در افراد مسن محافظت می کند.

منبع غنی ویتامین a است.

کدو حلوایی برای پیشگیری از بیماری های التهابی

مصرف منظم کدوتنبل همچنین خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند ورم مفاصل را کاهش می دهد.

کدو حلوایی برای حفاطت از سرطان پروستات

مقدار بالای کارتونویید و روی موجود در کدوتنبل در برابر سرطان پروستات محافظت می کند. از بزرگ شدن پذوستات و تحریک هورمون های مردانه که باعث مشکلات پروستات می شوند، جلوگیری می کند.

کدو حلوایی منبع غنی ویتامین K

کدو حلوایی یا کدوتنبل یکی از بهترین منابع ویتامین K است. شامل حدود ۴۰ % از مصرف روزانه توصیه شده هستند.ویتامین K برای سلامتی استخوان ها و قلب بسیار مفید است.ویتامین C موجود در کدوتنبل برای رشد مناسب و ترمیم بافت های بدن لازم است.یک وعده کدو تبیل حاوی ۲۰ % از مصرف توصیه شده است.

زیاده روی در مصرف کدو حلوایی باعث افزایش وزن می شود

خوردن منظم کدوتنبل برای افرادی که در رژیم کاهش وزن هستند، بسیار مفید است. این منفعت به طور عمده به خاطر مقدار کالکروفیک کم کدوتنبل است. افراد می توانند بدون نگرانی در مورد افزایش وزن از کدوتنبل لذت ببرد.اگر از خود کدوتنبل یا تیموتی اش به همراه شکر زیاد مصرف کنید، این کار باعث افزایش وزن می شود.

زیاده روی در مصرف کدو حلوایی برای سیستم دستگاه گوارشی خوب نیست

مصرف منظم و متعادل کدوتنبل برای شکم ما بسیار مفید است و به حفظ سلامت سیستم گوارشی کمک می کند. این فواید کدوتنبل عمدتاً به خاطر حضور مواد مغذی مثل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیبر رژیمی و غیره است. فیبر رژیمی که در کدوتنبل وجود دارد به عنوان ملین طبیعی عمل می کند، حرکت روده را بهبود می بخشد و حذف مواد زائد را از بدن ما تضمین می کند.اما اگر زیادی مصرف شود، باعث سوهاضمه یا هضم نادرست،درد سکم، سوزش سردل، گاز معده، نفخ روده و غیره می شود.

لازم به ذکر است که کدوتنبل برای بیماران دیابتی مفید است. این فواید کدوتنبل عمدتاً به خاطر مقدار قند کم (کربو هیدرات ) و فیبر موجود در آن ها است. مصرف کدوتنبل در یک میزان منظم میزان جذب قند در جریان خون را کاهش می دهد و این کمک به کنترل دیابت کمک می کند. اما اگر زیادی مصرف شود، باعث افت قند خون یا هیپوگلیسمی می شود که نشانه های بدون گیجی،گرسنگی شدید،عرق زیاد دارد.

 

عوارض جانبی زیاده روی در مصرف کدو حلوایی

باعث افت فشار خون

مصرف منظم کدوتنبل در حفظ کنترل فشار خون بسیار موثر است و در نتیجه خطر فشار خون بالا یا فشار خون بالا را کاهش می دهد. این فواید کدوتنبل عمدتاً به خاطر حضور پتاسیم حیاتی در آن است. پتاسیم ماده ای معدنی حیاتی است که به عنوان و ازودیلاتور عمل می کند و رگ های خونی ما را آرام می کند و گردش خون در بدن ما را بهبود می بخشد.بهتر است با پزشکتان درباره مصرف کدوتنبل صحبت کنید تا هیچ گونه تداخلی با داروهایتان نداشته باشد و ممکن سن باعث افت فشار خون شوید.

دریافت بیش از حد اکسیدانها بد است

کدوتنبل منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها مثل ویتامین C، ویتامین A و دیگر ترکیبات انتی اکسیدانی مانند فیتوناتریشن ها، مواد فوتو شیمیایی و غیره است که تعدادی از مزایا را فراهم می کنند. این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد بدن ما مبارزه می کنند و بدین ترتیب مانع آسیب اکسیداتیو به سلول های بدن ما می شوند. با انجام این کار, نه تنها خطر انواع مختلف سرطان ها را کاهش می دهد, بلکه تولید کلاژن را نیز افزایش می دهد که به نوبه خود به حفظ استخوان ها, ناخن ها, دندان ها و ماهیچه ها، حفظ سلامت سیستم ایمنی کمک می کند.مصرف زیای انتی اکسیدان ها ممکن است هم از سلول های سرطانی جلوگیری کرده و حتی ممکن است آن ها را ارتقا دهند. مثلا مصرف زیاد ویتامین e (آنتی اکسیدانی) خطر خون ریزی را افزایش می دهد. برای مادران حامله و شیرده خوب نیست.

مصرف زیاد کدو حلوایی برای زنان باردار یا شیرده خوب نیست

کدوتنبل یک منبع خوب از بسیاری از مواد مغذی مثل ویتامین ها, مواد معدنی, آنتی اکسیدان ها هستند و این برای مادران باردار و شیرده بسیار سودمند است. اول اینکه اگر دارو مصرف می کنید, پس با پزشک خود صحبت کنید و مطمئن شوید که مصرف کدوتنبل در مصرف دارو دخالت نمی کند.

مصرف زیاد کدو تنبل می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود.مصرف متعادل کدوتنبل خوب است و فواید سلامتی مانند حفظ سلامت قلبی و عروقی, تنظیم فشار خون, تنظیم سطح قند, حفظ سلامت هاضمه, تقویت متابولیسم, تقویت سیستم ایمنی دارد.با این حال اگر به کدوتنبل حساسیت داشته باشید بهتر است که به طور کامل از کدوتنبل اجتناب کنید، حتی از لمس کردنش، چون در غیر این صورت ممکن است به واکنش های آلرژیک مانند خارش, درماتیت, گرفتگی بینی, مشکل تنفسی, تنگی نفس, تورم لب ها و تورم صورت افزایش پیدا کند.

کدوتنبل در اشکال مختلف، اندازه ها و رنگ ها موجود هستند.آن ها می توانند تا ۱۰۰ پوند رشد کنند اما کدوتنبل های کوچک با گوشت ترد و رنگ آتشین برای مصرف مناسب هستند. اولین قدم این است که ساقه اش را چک کنید. ساقه را فشار دهید تا مطمئن شوید که محکم و سفت وصل شده است. ساقه نرم نشان می دهد که کدوتنبل تازه نیست. کل کدوتنبل را برای نقاط نرم بررسی کنید و اگر هر نقطه نرمی پیدا کردید، سراغ بعدی بروید.

تا جایی که به رنگ مربوط می شود، باید یکنواخت باشد. تکه هایی از رنگ سبز نشان می دهند که این کدوتنبل برای انتخاب مناسب نیست و احتمال دارد که خوب رسیده نباشد. شکل کدوتنبل به اولویت شخصی شما بستگی دارد. کدوتنبل هایی را که عاری از لکه ها، کبودی ها و نقاط هستند را انتخاب کنید چون ممکن است باعث شوند کدو به سرعت فاسد شوند. از نزدیک به پایین کدوتنبل را نگاه کنید. کپچ در کدوتنبل نشان می دهد که در حال حاضر در حال پوسیدن است و حشرات شروع به خوردن کدوتنبل کرده اند. کدوتنبل باید کوچک و سنگین باشند چون گوشت ترد و خوش طعمی دارند.

نحوه انتخاب و نگهداری کدو حلوایی

کدوتنبل باید در یک مکان خنک، تاریک، خشک نگهداری شود، ترجیحاً یک اتاق زیر شیروانی یا اتاق اضافی در دمای ۴۵ تا ۶۰ درجه فارنهایت. کدوتنبل می تواند تا یک ماه دوام بیاورد و به مدت ۳ ماه در یخچال نگهداری شود.کدوتنبل پخته می تواند تا ۱۶ ماه به صورت یخ زده یا کنسرو شده نگهداری شود.برای افزایش عمرش، پوست کدوتنبل باید با این ماده کاملا شسته شود، مخلوط یک قاشق غذاخوری کلر با یک گالن آب .این کار باعث ضد عفونی شدن پوست و جلوگیری از تشکیل کپک و پوسیدگی است.خشک شدن فوری برای جلوگیری از کپک و خرابی مهم است.اگر هر کپکی قابل مشاهده شد، آن را با روغن گیاهی پاک کنید.

کدو حلوایی سوپ کدو حلوایی با شیر

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *