رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۴ دی ۱۳۹۲

سنقر

لینک این مطلب کپی شد!

شهرستان سنقر و کلیایی

سنقر در لغت فارسی به معنی (پرنده) شکاری است. از قدمت دیرینه این شهر اطلاعات روشنی در دست نیست ولی در دوره سلجوقیان، امیران سنقر به نام (آقاسنقر) معروف بوده‌اند.

گفته می‌شود که شهر سنقر در ابتدا یک اردوگاه مغولی بود که بعدها به شهر تبدیل شده است. در زمان فتحعلی شاه قاجار فرزند وی فتح‌الله میرزا به حکومت سنقر گماشته شد.

سپس این ناحیه با نواحی کنگاور، ملایر و تویسرکانی یکی شده یکی شه و تحت حکمفرمایی شاهزاده شیخعلی میرزا ( پسر فتحعلی شاه) قرار گرفت. در زمان ناصرالدین شاه سنقر و کلیایی ضمیمه اسد آباد شد. در حال حاضر شهرستان سنقر و کلیایی از نواحی جالب توجه و زیبای استان کرمانشاه است که در جلگه هموار و زیبایی واقع شده و اطراف آن را رودخانه، سبزه زار، باغات و بیشه زار فرا گرفته است و قله‌های کوه‌های آن تا اواخر تابستان از برف زمستانی می‌درخشد.

مراکز دیدنی و تاریخی

گور دخمه دربند
قلعه بزه رود

صنایع و معادن

صنایع کارخانه‌ای این شهرستان شامل کارخانه های قند بیستون و شیر پاستوریزه است که علاوه بر مصارف داخلی به بخش های مجاور نیز صادر می‌شود. معادن سنگ چینی واقع در ۱۲ کیلومتری و سنگ مرمر واقع در ۲۵ کیلومتری صحنه مورد بهره برداری هستند.

کشاورزی و دام داری

عمده مردم شهرستان صحنه به کشاورزی و دام‌داری اشتغال دارند. محصولات گندم، جو، ‌بنشن، انگور، سیب، گردو، زردآلو،‌ و گلابی از محصولات کشاورزی شهرستان است. آب کشاورزی از طریق رود گاماسیاب، چاه‌ها و چشمه‌ها تأمین می‌شود. کشاورزی در شهرستان صحنه رواج کامل داشته و کشت به طریقه سنتی صورت می‌گیرد. دام‌داری نیز در کنار کشاورزی قسمتی از فعالیت‌های مهم این بخش را تشکیل می دهد که شامل پرورش گوسفند، بز، گاو و گاومیش بوده و فرآورده های دامی از قبیل لبنیات، پوست و پشم از جمله صادرات صحنه به شمار می رود.

مشخصات جغرافیایی

شهرستان صحنه از شمال به شهرستان سنقر، از شمال خاوری به شهرستان اسد آباد (از استان همدان)، از خاور به شهرستان کنگاور، از جنوب به شهرستان دلفان و از باختر به شهرستان هرسین محدود می‌شود. این منطقه را کوه‌های کلوسر در شمال باختری و هجر در باختر در برگرفته‌اند و آب و هوای آن نسبتا سرد و نیمه خشک است. مرکز شهرستان صحنه، در ۵۶ کیلومتری شمال خاوری شهر کرمانشاه و در مسیر جاده کرمانشاه – همدان، در ۴۷ درجه و ۴۷ دقیقه درازای جغرافیایی، و ۳۴ درجه و ۲۸ دقیقه پهنای جغرافیایی و در بلندی ۱۳۸۰ متری از سطح دریا واقع است. رود گاماسیاب از ۸ کیلومتری جنوب شهر صحنه عبور می کند. صحنه در مسیر راه اصلی کرمانشاه – همدان قرار گرفته و تا کرمانشاه ۵۶ و تا همدان ۵۸ کیلومتر فاصله دارد. در سرشماری سال ۱۳۷۵ جمعیت شهرستان صحنه ۸۲۰۴۳ نفر برآورد شده که از این تعداد ۳۱۰۴۸ نفر در مرکز شهرستان ساکن هستند. شغل عده‌ای از مردم بازرگانی و تعدادی دیگر کشاورزی‌است. به علت مجاورت این شهرستان با بخش کاکاوند (شهرستان دلفان) عده زیادی از ایل کاکاوند که با گویش لری تکلم می نمایند، در طی سال های گذشته در نواحی جنوبی صحنه ساکن و تخت قاپو شده اند. اهالی شهرستان صحنه به زبان فارسی با گویش های کردی، لری و لکی صحبت کرده مسلمان و شیعه مذهبند. اقتصاد صحنه بر پایه کشاورزی، دام‌داری، باغ‌داری، صنایع دستی و صنایع کارخانه‌ای نهاده شده است.

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی

شهرستان صحنه یکی از بخش های شهرستان کرمانشاه بود که در سال‌های اخیر، به شهرستان مستقلی تبدیل شده است. محدوده این شهرستان نیز از نواحی قدیمی و تاریخی استان کرمانشاه است و آثار و بقایای ادوار گذشته در آن به جا مانده اند. گذشته صحنه چندان روشن نیست. برخی افراد از جمله ناصر الدین شاه صحنه را دهی آباد که جزو بلوک خدابنده بوده، دانسته اند.

-1 سنقر

-2 سنقر

 سنقر

           
 

نظر کاربران :

  • مهرنوش زاده رفیع

    قلعه بزه­رود مکنی بود که آیت الله بهبهانی عالم مبارز بمدت شش ماه در آن بجهت فعالیت هایش محبوس بودند

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *