رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

روستای قرقسین

اشتراک گذاری

روستای قرقسین از توابع دهستان اک از بخش اسفرورین می باشد که در ۵ کیلومتری غرب شهر اسفرورین و ۲۲ کیلومتری شهر تاکستان واقع شده است .اقتصاد روستا بر پایه ی کشاورزی و دامداری استوار است.کاشت ،داشت و برداشت گندم، جو، صیفی جات و باغ های میوه در آن رایج است.زبان مردم روستا تاتی است و ساکنان آن به تاتی با لهجه ای شبیه اسفرورینی سخن می گویند.با وجود این که شور بختانه زبان روستا های پیرامون این آبادی در گذشته های نه چندان دور ( آغازدوره قاجار) به ترکی تغییر یافته است اما خوشبختانه مردمان روستای قرقسین همچنان با عشق و علاقه ای سرشار از حس میهن پرستی اصالت ایرانی و زبان کهن خویش را در تند باد حوادث وگذر زمان حفظ نموده و به نسل امروز رسانیده اند.

5 روستای قرقسین

کشاورزان روستای قرقسین همگام با مسولین و دولت مردان حرکت کرده و از طرح های دولت محترم حمایت کرده و در این خصوص نیز با تشویق کارشناسان کشاورزی در خصوص آبیاری تحت فشار کشاورزان باغات و زمین های زراعی خود را آبیاری قطره ای نموده اند و بسیار از این امر دولت نیز رضایت داشته اند.اکثر مردم روستا باغدار هستند و تولیدات عمده این روستا محصولات سردرختی است.محصولات تولید شده روستا به شرح ذیل می باشد.انواع هلو: هلوخردادی.هلو فرانسه.هلو بابایی.ه زرد.هلو هسته جدا.هلو انجیر.هلوآلبرتا.۲-انواع سیب:سیب گلاب.سیب شفیع آبادی.سیب لبنان زرد و قرمز.سیب سمیران.انواع شبرنگ:شبرنگ شمس-شبرنگ رفعتی. شبرنگ مغان.انواع زردآلو: زرد آلو درشتی.بادامی.انواع آلو :آلوزرد و قرمز.گوجه سبز.انواع گلابی:دم کج وغیره…

ساکنین این روستا مسلمان و شیعه دوازده امامی هستند و پای بند و معتقد به اصول و دستورات مذهبی می باشند و دستورات شرع مقدس اسلام را تا آنجایی که برایشان ممکن است و از آن اطلاع دارند انجام میدهند البته تعدادی خانواده کرد و افغانی نیز در روستا زندگی می کنند که آنها مسلمان سنی هستند.

لازم به ذکر است که تعداد این خانواده ها هر سال در این روستا در حال نوسان می باشد. شرکت در مسجد محل مختص به ماه های رمضان و دهه اول محرم نمی باشد؛ در دهه اول محرم تا عاشورا را هیئت های سینه زنی که تعدا آنها به سه گروه می رسد اولی به نام هیئت امام حسین (ع) و هیئت حضرت ابوالفضل (ع) و.. هر شب در خانه ی یکی از اهالی روستا که خودشان دعوت میکنند این هیئت در آنجا جمع می شوند و شروع به خواندن نوحه و سینه زنی می کنند و بعد از هیئت ها به مسجد می روند در بین راه جلوی درب هر خانه ای با اسفند و گلاب از آنها استقبال می کنند و با خرما و شربت از این عزادارن سید شهیدان پذیرائی می کنند.

قرقسین

در ماه مبارک رمضان در شب های قدر مخصوصا شب ۲۱ماه مبارک رمضان جمعیت در مسجد به اوج خود می رسد.کوچک و بزرگ پیر وجوان زن و مرد در این شب به مسجد می روند که در این شب در مسجد پذیرائی می گردد. آری مذهب یا به زبان دیگر اسلام ناب محمدی در گوشت و خون مردم این روستا نفوذ کرده است و آنها را سخت تحت تاثیر خود قرار داده است به طوری که در هر منزلی قرآن کتاب مقدس مسلمانان وجود دارد و آن را تلاوت می کنند.

در این روستا ۵ خانوار سید زندگی میکنند که فامیلی آنها عابدینی است و از کل تعداد جمعیت قرقسین ۴۰-۳۰ نفر را تشکیل می دهند که اجداد آنها افراد معتبری بودند و از بین تعدادی که از قرقسین مهاجرت کردند عده ای نیز سید بودند که دیگر در این روستا نیستند؛ این سیدها مانند سایر افراد به کار کشاورزی مشغول هستند و از طریق زراعت امرار معاش می کنند.

افراد این روستا از لحاظ سواد و فرهنگ در سطح نسبتا بالایی قرار دارند و چون درآمد این روستا زیاد است پای تکنولوژی مدرن نیز تا حدودی به این روستا باز شده است البته بعد از مکتب خانه ،دبستان در این روستا بود که از سال ۱۳۴۳تا۱۳۵۷تحت پوشش سپاه دانش بوده و از این سال به بعد به دبستان ابوذر تغییر نام داد و از سال ۱۳۸۰ نیز به نام شهدای این روستا تغییر نام یافت.

در این روستا کلا دو مدرسه وجود دارد ولی در یکی از این مدرسه ها راهنمایی و در دیگری ابتدایی تحصیل می کنند وچون تعداد محصلین دوره ی دبیرستان کاهش یافته برای ادامه تحصیل به اک می روند و در آن جا مشغول به تحصیل هستند و عده ای نیز به تاکستان و عده ای نیز به اسفرورین می روند.

قرقسین

           
 

نظر کاربران :

  • عابدینی

    واقعا روستای زیبایی هست
    با مردمانی مهربان و نجیب

    ۱۷ خرداد, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • رضا

    متن باید آپدیت بشه

    ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
    • اسلوب

      با سلام و تشکر از شما مطلب بروزرسانی شد .

      ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۰
  • مهدی

    جای خیلی عالی هستش

    ۲۵ آبان, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *