روستای سورکوه درمسیرجاده بخش شلمان به شهرستان املش درشرق استان گیلان قرار دارد.این روستایکی از بزرگترین روستاهای منطقه املش است که شغل اکثریت مردم کشاورزی وکشت برنج است ودرکنار آن تعداد کمی از کشاورزان به کار دامداری و پرورش کرم ابریشم اشتغال دارند.
روستای سورکوه درمسیرجاده شلمان به املش درشرق امی استان یعنی استان گیلان قرار داره و ویشتر آدمون امی روستا کشاورز هیسن وبرنج کاری دارن و یه تعداد کمی هم گاوداری و نوغان پرورش دنن.
روستای سورکوه در قبل از انقلاب دارای مدرسه ابتدایی وراهنمایی بوده است.
این روستا جدیدا دارای دبیرستان شبانه روزی هم شده است که البته برای مردم روستا ودانش آموزان آن قابل استفاده نیست.این روستا دارای آب لوله کشی بهداشتی،شرکت تعاونی کشاورزی،خانه بهداشت و بهزیستی است و از نعمت گاز وتلفن هم برخوردار است و دارای کارخانه شالی کوبی هم است.
امی روستا هم مدرسه ابتدایی و هم مدرسه راهنمایی داره و البته یدونه دبیرستان شبانه روزی هم تازگی امی روستا مین افتتاح ببو که متاسفانه محصلان امی روستا نتونن از اون استفاده بکنن.امی روستا دارای آب لوله کشی بهداشتی و شرکت تعاونی روستایی و خانه بهداشت وبهزیستی داره وگازو تلفن وکارخونه برنج کوبی هم داره.
مسجد بی ستون روستای سورکوه
این مسجد یکی از قدیمیترین بناهای موجود در روستای سورکوه می باشد و از قداست خاصی نزد اهالی محل برخوردار است.در مورد ساخت این مسجد و درب چوبی آن مطالبی توسط افراد مسن روستا گفته می شود که بیشتر به افسانه شباهت دارد،و آن این است که این بنا توسط اهالی روستای سورکوه ساخته نشده،بلکه بعد از چند روز بارانی که اهالی روستا حتی قادر به بیرون آمدن از خانه هایشان نبوده اند،سروصدای ساخت خانه ایی به گوش اهالی که در خانه هایشان بودند می رسیده و بعد قطع شدن باران وقتی اهالی از خانه هایشان بیرون آمدند در همین محلی که الان مسجد بی ستون است،با این بنا روبرو شدند(لازم به ذکر است که در نزدیک این مسجد نهر ابی در جریان می باشد و درخت تناور و بلندی که به زبان محلی آزادار می گویند نیز وجود دارد).این بنا در ابتدا درب نداشته و اهالی هر دربی را که می ساخته و نصب می کردند،درب در جای خو قرار نمی گرفت.بعد مدتی،اهالی می بینند که دو لنگه درب زیر درخت آزادار افتاده است و آن درب(الآن هم موجود است)در بنای مسجد کار می گذارند.
در اواسط دهه ۵۰ این مسجد توسط اهالی تعمیر شد،که متاسفانه این تعمیرات باعث شد که تمام نوشته های روی دیوارهای داخل مسجد ازبین برود. ایوان بیرونی مسجد که در عکس هم مشخص است قبل از تعمیرات بصورت گلی بوده وموقع تعمیر یک سری استخوان انسانها بیرون آورده شد که روی پیشانیهای آنها یکسری خطوط نوشته شده بود. در اخل مسجد محرابی هم وجود دارد
روستای سورکوه مانند تمام روستاهای ایران برای سرافرازی ایران اسلامی وبرای سربلند ایران باستانی شهدای گرانقدری را تقدیم کرده است:
اولین شهید، شهید سید مظفر خوبی سرشت
دومین شهید،شهید احمد موسی نژاد
سومین شهید،سردار سپاه گیلان شهید تقی سرپناه سورکوهی
چهارمین شهید،سرباز فداکار شهید سبزعلی حسن پور
پنجمین شهید،طلبه عالی مقام شهید عیسی ذکریاپور.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.
سلام.
من اصلالتا سورکوهی هستم ولی سالها قبل پدرِ پدربزرگم به شهرستان چالوس هجرت کردند و در اینجا سکنا گزیدن. مدتی قبل از روستای سورکوه دیدن کردم و حس خیلی خوبی نسبت به این روستا داشتم، حس اینکه در گذشته اجداد من در این روستا زندگی میکردند بسیار دلنشین بود و بهم آرامش میداد.
ممنون از شما دوست عزیزم ک با حوصله روستای سورکوه رو معرفی کردین.
سلام سیروس جان . وقت به خیر . به سایت روستای سور کوه رفتم . روستای ما رو خیلی قشنگ توصیف نموده ای . خیلی گلی . با تشکر
قاسم لامع