نام اصلی رضوانشهر، رَزوَند یا رزونده یا رزوندی (razvendi) بودهاست که بعداً به صورت رضوانده و رضوانشهر درآمد. این محل تا سالهای ۱۳۰۰ خورشیدی چندان رونقی نداشت.در دوران انقلاب جنگل، جاده موسوم به شاهعباسی بازسازی و بهرهبرداری دوباره شد. این جاده با گذر از رضوانده، گسگرات را به آبادی ساحلی شفارود پیوند میداد.
پیرامون سال ۱۳۱۵ نیز جاده بندر انزلی به آستارا ساخته شد و درست در محل کنونی رضوانشهر جاده شاهعباسی را قطع نمود.چهارراهی که به اینصورت پدید آمد محلی شد برای ایست مسافران و حمل بار و بنه آنان . این محل هماکنون نیز با نام چهارراه شهرت دارد. با گذر زمان چهارشنبهبازار روستای بیگزادمحله که در منطقه تالشدولاب و در سه کیلومتری شمال رضوانشهر تشکیل میشد، به این چهارراه منتقل گردید و این امر باعث شد این محل به سرعت گسترش یافته به صورت شهر کنونی درآید.( تالشان کیستند ، علی عبدلی )
موقعیت جغرافیایی :
استان گیلان ، یکی از استان های شمالی کشور بالغ بر ۱۴ هزارکیلومترمربع مساحت دارد. این استان در ۳۶ درجه و۳۴ دقیقه تا ۳۸ درجه و ۲۷ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۵۳ دقیقه تا ۵۰ درجه و۳۴ دقیقه طول شرقی از نصف النهار قرار گرفته است .
درازای آن از شمال باختری به جنوب خاوری ، ۲۳۵ کیلومتر و پهنای آن ، از ۲۵تا ۱۰۵کیلومتر تغییر می کند . رشته کوههای البرز با ارتفاع متوسط۳۰۰۰ متر، همانند دیواری در باختر و جنوب گیلان کشیده شده و این منطقه جز از راه دره منجیل ، راه شوسه دیگری به فلات ایران ندارد. کمترین فاصله کوه از دریای خزر ( در حویق ) نزدیک به۳ کیلومتر و بیشترین فاصله آن از دریا ( در امام زاده هاشم ) حدود ۵۰ کیلومتر است.این استان ، از شمال به دریای خزر و کشورهای مستقل آذربایجان ، از غرب به استان اردبیل ، از جنوب به استان زنجان و قزوین و از شرق به استان مازندران محدود می گردد.
موقعیت جغرافیایی و مشخصات عمومی :
شهرستان رضوانشهر در شمال غربی گیلان، بین سواحل دریای خزر و رشته کوه های تالش قرار دارد که از دوبخش جلگه ای و کوهستانی تشکیل گردیده است، رضوانشهر بین شهرستان های تالش، بندرانزلی، صومعه سرا، ماسال و خلخال واقع شده است. . زبانهای رایج در این شهرستان شامل زبان تالشی وگیلکی است که زبان تالشی در منطقه کوهستانی تکلم می شود وزبان منطقه جلگه ، گیلکی می باشد. این شهرستان از موقعیت جغرافیایی ممتازی برخوردار می باشد بدین معنا که گلوگاه ارتباطی بخش های مرکزی، غربی و شمالی استان محسوب شده و در مدخل شاهراه ارتباطی گیلان به استان اردبیل و کشورهای قفقاز و روسیه قرار گرفته است.مساحت این شهرستان ۷۷۰/۲۹۴کیلومتر مربع است که حدود ۴۰درصد آن عرصه های کوهستانی جنگلی و مرتعی و ییلاقی و ۳۰% نیز جلگه ای و ساحلی است . آب و هوای این شهرستان در بخش ساحلی و جلگه ای مرطوب و در کوهستان ها نیمه مرطوب است، میانگین بارش سالانه این شهرستان ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ میلی متر که از ساحل و جلگه به سمت کوهستان کاهش می یابد. این شهرستان دارای ۲ بخش مرکزی و پره سر، ۲ شهررضوانشهر و پره سر، ۴ دهستان دیناچال، ییلاقی ارده، خوشابر، گیل دولاب و ۱۱۰روستا و ۲۵ دهیاری است.
محصولات کشاورزی رضوانشهر:
اقتصاد شهرستان زیبای رضوانشهر بر پایه کشاورزی، دامداری است و مردم مهربان و زحمتکش این شهر از این راه امرارمعاش می کند. مهم ترین محصولات کشاورزی رضوانشهر: برنج، گندم، جو و ذرت میباشد. پرورش دام به دلیل دارا بودن مراتع مناسب (۲۲ هزار هکتار در شهرستان رضوانشهر) از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد.
مطالب مرتبط :