بلیط هواپیما سوئیت تبریز

خورشت بزقرمه کرمان

۱۱ شهریور ۱۳۹۶

استان کرمان یکی از پهناورترین استان‌های ایران بوده و در جنوب‌شرقی آن واقع شده است. هر نقطه‌ای از این منطقه، آب‌و‌هوای مخصوص به خود را دارد. مناطق شمالی و شمال‌غربی آب و هوایی خشک، قسمت‌های جنوب و جنوب‌شرقی گرم و مرطوب و قسمت مرکزی نیز دارای آب و هوایی سرد و کوهستانی می‌باشد. کرمان یکی از کهن‌ترین شهرهای ایران بوده و تاریخچه‌ای طولانی دارد. این منطقه با موارد مختلفی از جمله جاذبه‌های تاریخی و گردشگری، صنایع‌دستی و غذاهای محلی فوق‌العاده خوشمزه‌اش در میان مردم شناخته می‌شود. غذاهای محلی یکی از شاخص‌های فرهنگی این استان به شمار می‌روند. غذاهایی با عطروطعم عالی و دلپذیر که با خوردن آن‌ها به هنر بانوان هنرمند کرمانی پی می‌بریم. در این مقاله دستور پخت یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای این شهر یعنی « خورشت بزقرمه » را به شما معرفی می‌کنیم.
مواد اولیه ( برای ۶ تا ۸ نفر):
نخود: یک پیمانه.
سیر: یک بوته.
گوشت بدون استخوان: ۵۰۰ گرم.
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم.
نعناع داغ: به میزان لازم.
گردو خرد‌شده: به میزان لازم.
زعفران دم‌کرده: یک قاشق سوپ‌خوری.
آب: ۲ پیمانه.
کشک: به میزان لازم.
دستورالعمل:
برای شروع کار، پیاز را بعد از خرد کردن در روغن داغ سرخ کنید. نیمی از آن را کنار گذاشته و به مابقی سیر خرد شده اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن فلفل و زردچوبه را نیز به آن بیفزایید. سپس، گوشت را به مواد اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت دهید. در مرحله بعد آب نخودهایی که از شب قبل خیس کرده‌اید را خالی کرده و دوباره روی آن‌ها آب بریزید. بعد از چند دقیقه جوشاندن بر روی حرارت، آبش را خالی کنید تا نفخشان گرفته شود. در این مرحله، نخودها را به بقیه مواد اضافه کرده و مقداری آب در قابلمه بریزید. حالا اجازه دهید تا غذا با حرارت ملایم بپزد. بعد از پخت، مواد را کاملاٌ با گوشت‌کوب له کنید. سپس، زعفران و کشک را به غذا اضافه کرده و بگذارید با حرارت کم جا بیفتد. در مرحله آخر، نمک را به غذا بزنید و در ظرف موردنظر بکشید. بعد از تزیین با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک آن را نوش‌جان فرمایید.

خورشت بزقرمه کرمان

خورشت بزقرمه کرمان

خورشت بزقرمه کرمان

خورشت بزقرمه کرمان

 

نظر کاربران :

  • هخامنش سعیدی

    خورشت نیست، مانند آبگوشت خورده می شود. نامشم بزقرمه است

    ۱۳ خرداد, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    یه غذای سنتی و عالی هستش فک میکنم این غذا خیلی قدمت داشته باشه چون دیدم فقط قدیمیاشون خوب بلدن درست کنن

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    غذای بسیار خوشمزه ایه خوردنش با نان بهتره البته بایددر پخت این غذا مهارت زیادی داشته باشید

    ۹ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    غذای خیلی خوشمزه ای هست که فقط هم تو کرمان خوشمزه درست میکنن.این غذا رو در تهران هم خوردم که اصلا خوب نبود.ضمنا عکس دوم مربوط به آش سبزی شیراز هست لطفا عکس دوم رو حذف کنید

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نسترن حبیب الهی

    این غذای سنتی بسیار لذیذ و مقوی است و میتوانیدمثل خوراک با نان نوش جان کنید و هم به عنوان خورشت با برنج ، حتما در سفر به کرمان این غذا را میل کنید .

    ۱۷ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    بسيار خوشمزه و مقوي است و جاي دارد مانند برياني اصفهان همه گير شود☺️

    ۱۵ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *