رزرو هتل
۳ تیر ۱۳۹۸

حمام درو خلخال

اشتراک گذاری

حمام درو مربوط به سدهٔ ۱۰ تا ۱۳ ه.ق است و در شهرستان خلخال، بخش شاهرود، دهستان شاهرود، روستای درو واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۰۳۹۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. حمام درو با یک معماری خاص نسبت به سایر بناهای روستا در مرکز روستای درو از توابع بخش شاهرود شهرستان خلخال قرار دارد. حمام درو در سال ۱۲۸۱ هجری قمری توسط شخصی به نام محمد تقی خان بخان بنا شد؛ به طوری که گنبدهای آجری زیاد آن پس از سال‌ها همچنان پابرجا ایستاده‌اند.
روستای درو در بین مردم محل و نیز تات زبان‌های اطراف، به درَو (dərav) معروف است و در بین مردم ترک زبان و نیز در محاورات اداری خلخال، دُرُو (doro) تلفظ می‌شود. این روستا که در طول جغرافیایی ْ۷۰/۴۸ شمالی و عرض جغرافیایی ْ۴۲/۳۷ شرقی قرار گرفته، بعد از روستای اسبو، و قبل از کلور (مرکز بخش شاهرود) واقع شده‌است. این روستا از سمت شرق به کوه و بند تالش (ییلاقات شاندرمن و رضوان شهر) و از غرب از طریق کوه به روستاهای لرد و میانرودان متصل است.
این حمام که یک قرن و نیم قدمت دارد، متشکل از یک طاق بزرگ بر روی ورودی حمام و چندین طاق کوچک‌تر از طاق اصلی در قسمت‌های دیگر است و مواد و مصالح این حمام که تا چند دهه قبل مورد استفاده اهالی قرار می‌گرفت، از خشت پخته شده مربع شکل و سنگ‌های محلی است که از کوهای مجاور حمام تهیه شده و با موادی همچون ساروج آنها را به هم نهاده‌اند و سوخت آن از چوب بوده است.
هم اکنون این حمام تاریخی و قدیمی روز به روز ویران شده و چیزی به تخریب صد درصدی آن باقی نمانده است؛ به طوری که این روزها سقف این حمام دیگر تحمل برف و باران را ندارد و با ادامه این روند در آینده‌ای نه چندان دور شاهد ریزش کامل دیوارها و تنها گنبد باقی مانده بر روی درب ورودی این بنا خواهیم بود.

حمام درو خلخال

منابع:
ویکیپدیا
خبرگزاری ایسنا

این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین 0 / 5. تعداد 0

با سپاس از امتیاز شما.

اگر نکته ای دارید اینجا برای ما بنویسید

آدرس روی نقشه :

آب و هوای شهر خلخال

دمای فعلی : 4 درجه سانتیگراد

وضعیت آب و هوا : کامل ابری

پیش‌بینی آب و هوا برای 5 روز آینده

شنبه - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲ > دما : 5 درجه سانتیگراد، وضعیت : بارش خفیف باران

یکشنبه - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳ > دما : 2 درجه سانتیگراد، وضعیت : light snow

دوشنبه - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴ > دما : -1 درجه سانتیگراد، وضعیت : چند ابر

سه شنبه - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵ > دما : -0 درجه سانتیگراد، وضعیت : کامل ابری

چهارشنبه - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶ > دما : 3 درجه سانتیگراد، وضعیت : ابرهای متفرق

 

دیدگاه ها :

*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حداکثر حجم فایل : 2 مگابایت. فرمت های مجاز : image, video. Drop files here