بلیط هواپیما جاهای دیدنی اصفهان در بهار

حلوای سیاه

تاریخ انتشار : ۸ اردیبهشت, ۱۳۹۶ - تاریخ آخرین بروزرسانی : ۱۷ آذر ۱۳۹۷

حلوای سیاه، یکی ازغذاهای سنتی استان اردبیل است که به علت داشتن خاصیت گرمی در فصل زمستان بیشتر استفاده می شود. حلوای سیاه از جوانه گندم، آرد سبوس دار، کره حیوانی، شیره عسل، تهیه شده و ادویه جات و پودر پسته، گردو و نارگیل نیز هنگام خوردن به آن افزوده می شود. این غذا سرشار ازکالری، پروتئین، کربوهیدرات، چربی و به مقدار کافی ویتامینهای C-B-E و املاح کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای آمینه است.

حلوای سیاه اردبیل در درمان برخی از بیماریها نظیرلاغری، کمردرد، دردهای مفصلی موثر است و به هضم غذا نیز کمک می کند. برای تهیه شیره حلوا باید آب، گلاب، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه¬ای روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. پس از انکه رنگ آرد طلایی شد روغن را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید، پس از مخلوط شدن آرد و روغن باید شیره حلوا که در حال جوشیدن است به مواد اضافه کنید، پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید و مرتب به هم بزنید تا آب اضافی آن تبخیر شود و حلوای شما خودش را بگیرد. حلوا را داغ درون ظرف مورد نظرتان بریزید و رویش را با کمی کره چرب نموده و با پسته، پودر نارگیل، کنجد و … تزئین نمائید.

رزرو تورهای مسافرتی در لست تورز و توریاب:

نکته ها: میتوانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو ( نان بستنی ) نیز سرو کنید، برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و کامل پخش کنید سپس رویش نان دیگری قرار دهید و پس از خنک شدن بصورت شیرینی برش بزنید. اگر در زمان درست کردن حلوا درون مخلوط آرد و روغن گلوله¬های ریزی مشاهده کردید با رد کردن آرد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد، می¬توانید قبل از اضافه کردن آرد به روغن یک بار آرد را الک کنید تا این مشکل بوجود نیاید. برای دادن رنگ بیشتر به حلوا میتوانید ۲ – ۳ قاشق غذاخوری پورد کاکائو در زمان اضافه کردن آرد به روغن به مخلوط اضافه کنید ، طعم کاکائو درون حلوا حل شده و هیچ فردی متوجه وجود طعم جالب آن نخواهد شد!

مواد لازم:  آرد سبوس دار ۵۰۰گرم  مغز گردو ۳۰۰ گرم  شكر ۴۰۰ گرم  دوشاب (شیره انگور یا شیره خرما) ۷۵۰ گرم  ادویه(فلفل سیاه -هل-دارچین -زرچوبه- میخك-زنجبیل-زیره (به مقدارلازم  روغن جامد ۳۰۰ گرم

طرز تهیه: گندم را ۲تا ۳ روز خیس كرده تا جوانه بزند آن را چرخ كرده با كمی آب مخلوط می¬كنیم وبعد از صافی رد می¬كنیم آرد را با آب گندم مخلوط كرده به صورت خمیر در می آوریم مغز گردو و ادویه¬ها را هم اضافه می¬كنیم سپس آن را روی حرارت قرار می دهیم تا چند جوش بزند حالا روغن را اضافه می¬كنیم وخمیر را مرتب هم می¬زنیم تا طلایی رنگ شود به قاشق نچسبد سپس از روی حرارت بر داشته و شربت آماده شده را به آن افزوده خوب هم می¬زنیم تا شربت به خورد خمیر برود. این حلوا باید رنگ تیره و طعم تند فلفل داشته باشد.

حلوای سیاه

PDFPrint

سوئیت تبریز جاهای دیدنی تبریز در بهار
 

نظر کاربران :

  • علی طاهرخانچی

    من که اولین بار حلوای سیاه رو خوردم طعم به یادد ماندنی برام باقی گذاشت .

    ۲۰ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • محمد

    حتما باید امتحانش کنم..ظاهرا خیلی مفیده..باید بگم برام بیارن

    ۱۳ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سفریتو

    تا الان همه نوع حلوای خوردم به جز این . در این روزها هم این نوع حلوای سیاه رو امتحان کردم فوق العاده بود

    ۲۷ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • رها مسعودی

    به به.بسیار خوشمزه هست.البته من سرد شده این حلوا رو بیشت رمیپسندم و توصیه میکنم بزارید سرد بشه و بعد بخورید

    ۲۶ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *