جاهای دیدنی سراب ، شهری با هزاران سال قدمت را به شما معرفی خواهیم کرد. شهری که در استان آذربایجان شرقی و بین دو رشتهکوه سبلان و بزقوش قرار گرفته است و آبوهوایی سرد و کوهستانی دارد. دامنه کوه بزقوش در این شهر چشماندازی تماشایی را بهوجود آورده و قلههای آقداغ و قیسیر بلندترین نقطه این رشتهکوهاند. شهر سراب جاذبه های تاریخی و طبیعی زیادی دارد که چشم از دیدن آنها سیر نمی شود . همین باعث شده حتی یکبار هم شده به این شهر زیبا سفر کنید و از دیدن جاهای دیدنی سراب لذت ببرید. با سیری در ایران همراه باشید.
در این مطلب می خوانید :
- روستای آغمیون یکی از جاهای دیدنی سراب
- سنگ نوشته رازلیق
- سنگ نوشته قیرخ قیزلار
- مسجد جامع سراب
- مسجد اسنق یکی از جاهای دیدنی سراب
- پل گاودوش آباد اوغان
- موزه مردم شناسی عشایر آذربایجان
- آب گرم اسبفروشان
- آب گرم شالقون یکی از جاهای دیدنی سراب
- آب گرم الله حق
- آب گرم جلده باخان از جاهای دیدنی سراب
- منطقه گردشگری و کمپینگ اردها
- امامزاده بزرگ سراب
روستای آغمیون یکی از جاهای دیدنی سراب
روستای آغمیون یکی از منطقههای نمونه گردشگری است که در شهر سراب و کوهپایههای سبلان قرار گرفته و طبیعت بینظیری دارد. رودخانه آغمیون چای که از کوه سبلان سرچشمه میگیرد در این روستا جاریست و نقش مهمی در طراوت و زیبایی روستا دارد. در روستای آغمیون خبری از گرمای سوزان تابستان نیست و روزهای گرم سال زمان مناسبی برای سفر به این روستا است.
سنگ نوشته رازلیق
روستای رازلیق از توابع شهر سراب است که در نزدیکی کوه سبلان قرار گرفته و پیشینهای کهن دارد. در این روستا رودخانهای به نام پسلر وجود دارد. در کنار این رود سنگنوشتهای به نام رازلیق قرار دارد که روی یکی از بلندیهای کوه زاغالان حکاکی شده است. سنگنوشته رازلیق درباره آرگیشتی دوم، یکی از پادشاهان اورارتو، نوشته شده و خبر از پیروزی این پادشاه در جنگهایش میدهد. پادشاهان اورارتویی صدها سال قبل از میلاد مسیح حکومت میکردند.
سنگ نوشته قیرخ قیزلار
سنگ نوشته قیرخ قیزلار که با نام کتیبه میخی اورارتوئی نشتبان نیز شناخته میشود، در دره قراکوه، روستای نشتبان قرار دارد و به خط میخی اورارتویی، روی صخرهای به ابعاد ۱۰۶ در ۷۵ سانتی متر کنده شده است. در این کتیبه که مربوط به آرگیشتی، پسر روسا است، به تصرف سرزمینهای گیردو، گیتو هانی و توایشدو اشاره شده است. تعدادی سنگافراشت در نزدیکی کتیبه دیده میشود و در شمال آنها نیز، یکی از ۲۱ قلعهای که شاه اورارتویی فتح کرده است، قرار دارد.
اهالی بر این باور هستند که سنگافراشتها انسانهایی بودند که در اثر غضب و خشم الهی به سنگ تبدیل شدهاند. البته تعداد سنگافراشتها که برخی سالم و صاف ماندهاند و برخی آسیب دیدهاند، به ۱۲۰ عدد هم میرسد. کتیبه میخی اورارتوئی نشتبان از جمله مکان های دیدنی سراب است که در تاریخ ۱ فروردین ۱۳۴۷، با شماره ثبت ۷۹۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
مسجد جامع سراب
مسجد جامع سراب متعلق به قرن نهم هجری قمری است. این مسجد گلدسته و مناره ندارد و محراب آن با کاشیکاری و نقاشیهای اسلیمی تزیین شده است. این مسجد شبستانی بزرگ با ۶۰ ستون، سه محراب و یک منبر دارد. در سال ۱۳۴۷ مسجد جامع سراب بهعنوان یکی از آثار ملی ثبت شده است.
مسجد اسنق یکی از جاهای دیدنی سراب
این مسجد که با نام داش مسجد نیز شناخته میشود، در بخش مهربان و در مرکز روستای اسنق واقع شده است و قدمت آن به دوره ایلخانی میرسد. بنای مسجد در میان حیاطی وسیع واقع شده و دارای چهار ستون سنگی استوانهای یکپارچه است که در دو ردیف قرار گرفتهاند. علاوه بر این، مسجد شامل یک ایوان ذوزنقهای شکل میشود که سقف چوبی آن بر دو ستون سنگی مارپیچی با سرستونها و پایههای حجاری شده استوار شده است. مرمت این بنا در سال ۱۳۸۲ توسط میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آغاز شد و در سال ۱۳۸۵ به اتمام رسید.
پل گاودوش آباد اوغان
این پل میان روستاهای گاودوش آباد و اوغان قرار دارد و از دیدنی های سراب در استان آذربایجان شرقی به شمار میرود. با قدمتی که به دوره صفوی بازمیگردد، این پل را با استفاده از مصالحی مانند سنگ و آجر ساختهاند. پل گاودوش آباد اوغان ۳۱ متر طول، ۶ متر عرض و ۵.۴ متر ارتفاع دارد و با برخورداری از سه دهنه، چهار میل در دو طرف آن قرار گرفتهاند. در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۸۲، این پل با شمارهی ۹۱۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
موزه مردم شناسی عشایر آذربایجان
این موزه بهعنوان اولین موزه عشایر ایران شناخته میشود و از جمله دیدنی های سراب در استان آذربایجان شرقی به شمار میآید. در ساختمان قدیمی حمام جلال سراب موزه با مساحتی حدود ۶۵۰ متر مربع برپا شده است. این حمام که به دوره قاجار تعلق دارد، دارای دو بخش مجزای زنانه و مردانه بوده است و در هر بخش خزینهای جهت تجمع آب گرم تعبیه کرده بودند. این بنا در سال ۱۳۸۰ با شماره ۴۱۹۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و بعد از مرمت، بازسازی، تجهیز و تکمیل در سال ۱۳۸۵ همزمان با هفته میراث فرهنگی فعالیت خود را به عنوان موزه مردمشناسی آغاز کرد.
هدف موزه، به تصویر کشیدن زندگی عشایر آذربایجان است. در این موزه زندگی عشایری، فعالیتها، پوششهای محلی، تولیدات و آداب و رسوم عشایر منطقه به نمایش گذاشته میشود. برخی از بخشهای موزه شامل بخش اداری، اطلاعرسانی، کتابخانه تخصصی، ماکتهای مختلفی از نحوه زندگی و زیستگاه عشایر، تابلو نوشتهها، تصاویر متنوع از جلوههای فرهنگی عشایر آذربایجان، غرفه سینمای سنتی، بخش فرآوردههای سنتی و بومی لبنیات، آلاچیق، غرفه اشیا اعتقادی و زیورآلات میشود.
آدرس:سراب، خیابان امام خمینی، جنب غربی شهرداری سراب، حمام قدیمی سراب
آب گرم اسبفروشان
آب گرم اسبفروشان که چشمه آب گرم اسبفروشان را در خود جای داده است، از دیدنی های سراب است و در ۲۲ کیلومتری جنوب این شهر قرار دارد. در این منطقه دو استخر مجزای مردانه و زنانه تعبیه کردهاند و از دیگر امکانات آن میتوان به مسجد، سرویس بهداشتی، آلاچیق، غذاخوری و مهمانپذیر اشاره کرد. با برخورداری از موقعیت مناسب و اثر درمانی، این چشمه همیشه مورد استقبال اهالی بوده است و اولینبار، در دوره ولیعهدی عباس میرزا و به دستور حاکم منطقه ساماندهی شد. در راستای این دستور، بنایی به سبک معماری قاجار روی چشمه احداث کردند.
متاسفانه در سالهای اخیر و طی برنامههای توسعه استخرها، بخشهای زیادی از این بنای تاریخی از بین رفتند و در حال حاضر تنها نمونههایی از بنای اصلی، مابین دو استخر بهجا مانده است.
آب گرم شالقون یکی از جاهای دیدنی سراب
آب گرم شالقون در روستای شالقون، در فاصله ۱۸ کیلومتری سراب قرار دارد و یکی از قدیمیترین چشمههای آب گرم منطقه به شمار میرود. این آب گرم از دل کوه بیرون میآید و راه خود را از لایههای ماگمای زیر زمین به سطح باز میکند. دمای آب در مظهر چشمه ۵۰ درجه سانتیگراد برآورد میشود و طبق گفتهها، دارای خواص معدنی و درمانی است.چشمه شالقون از جاذبههای گردشگری و مکان های دیدنی سراب به شمار میرود. برای بازدید در نظر داشته باشید که این چشمه همچنان به شکل سنتی و روباز است و امکانات خاصی برای آن تعبیه نکردهاند.
آب گرم الله حق
آب گرم الله حق که با نام آب گرم اله حق نیز شناخته میشود، در جنوب غربی روستای الله حق، از توابع شهرستان سراب قرار دارد و در دامنه خوش آبوهوای بزغوش واقع شده است. با توجه به موقعیت کوهستانی، این منطقه تابستانها و بهارهایی دلپذیر و خنک دارد.
آب گرم الله خواص درمانی برای امراضی همچون رماتیسم و سنگ کلیه دارد. این آب گرم بهعنوان یکی از جاهای دیدنی سراب میزبان گردشگران است و در محل آن دو حوضچه زنانه و مردانه برای گردشگران تعبیه کردهاند
آب گرم جلده باخان از جاهای دیدنی سراب
این آبگرم با برخورداری از خواص درمانی، در روستای جلده باخان، از توابع شهرستان سراب قرار دارد و از کوههای آتشفشانی منطقه بزقوش سرچشمه میگیرد. آب چشمه از آبهای سولفات سدیک محسوب میشود و با دبی بیش از پنج لیتر بر ثانیه، دمای آن بین بین ۳۵ تا ۷۵ درجه سانتیگراد تغییر میکند.آبگرم جلده باخان بهعنوان یکی از دیدنی های سراب میزبان گردشگران است. برای استفاده از این چشمه، استخری در محل تعبیه کردهاند که در دو سانس، در اختیار آقایان و بانوان قرار میگیرد.
منطقه گردشگری و کمپینگ اردها
منطقه گردشگری و کمپینگ اردها در سه کیلومتری روستای اردها و ۲۰ کیلومتری جنوبشرقی سراب قرار دارد و در دامنه کوه بزقوش و مجاورت باغهای طبیعی واقع شده است. از جذابیتهای این منطقه میتوان به طبیعت چشمنواز با باغهای میوه مانند گردو و زردآلو، چشمه آب گرم و رودخانه نسبتا پرآبی اشاره کرد که از ارتفاعات بزقوش سرچشمه میگیرد.
منطقه اردها بهعنوان یکی از جاهای دیدنی سراب میزبان گردشگران است و بدین منظور امکاناتی در نظر گرفتهاند. برای استفاده از آب گرم، دو استخر مجزای زنانه و مردانه به شکل سنتی در محل تعبیه شده است. دیگر امکانات منطقه اردها شامل تعدادی آلاچیق، نمازخانه، بوفه، سرویس بهداشتی و راه دسترسی آسفالته میشود.
امامزاده بزرگ سراب
این امامزاده یکی از مکانهای مذهبی و جاذبه های گردشگری سراب به شمار میرود و در داخل شهر واقع شده است. این بقعه بنا به اعتقاد اهالی، مدفن یکی از نوادگان حضرت امام موسی بن جعفر (ع) است. ساختمان امامزاده که به دوره صفوی تعلق دارد، طی دورههای مختلف مرمت و بازسازی شده است و در دوره قاجار به آن منارهها و نمازخانه الحاق شدند. هماکنون این امامزاده با محیطی آرام و فضای روحانی و معنوی، مکان امنی برای زایران و مسافران است. با ۵۶۰۰ متر مربع وسعت، حیاط این امامزاده پیشتر بهعنوان گورستان استفاده میشد و امروزه در قسمت شرقی خود، مراز شهدای دفاع مقدس را جای داده است.
آدرس: سراب، جنوب غربى سراب، جنب گورستان عمومى
نطر کاربران
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.