رزرو هتل فضاگشت
۲۴ مهر ۱۳۹۳

شهر بنارویه

اشتراک گذاری

بَنارویه شهری است در بخش بنارویه شهرستان لارستان استان فارس در جنوب ایران. بنارویه در ۸۵ کیلومتری شهر لار واقع شده‌است و تا سال ۱۳۸۳ جزئی از بخش جویم بود ولی از این سال به بعد به بخش مستقل و آزاد شهرستان مبدل گردید.

جمعیت

اجاره خودرو جمعیت

جمعیت بنارویه حدود ۱۵۰۰۰ تفر است، درآمد مردم اکثراً از کشاورزی دادوستد و سفر به کشورهای حوزه خلیج فارس می‌باشد.بخش بنارویه در حال حاضر مستقل بوده و شامل شهر بنارویه و دهستان ده فیش که شامل ۶ روستای شرفویه؛ مارمه؛ بختیارویه؛ حسن‌آباد مارمه؛ دهفیش؛ لاغران است می‌باشد.

آثار باستانی

معروف ترین اثر باستانی بنارویه خندق معروف که با دیوارهایی به ارتفاع ۱۲ متر و با خشت و گل ساخته شده‌است که عمر آن به دوران قبل از اسلام برمی گردد می‌باشد. از دیگر آثار باستانی بنارویه: شاه نشین ” نقاره خانه که بر بالای کوه شاه نشین که با ارتفاعی درحدود ۲۰۰۰متر ساخته شده‌است، قلعه اسماعیلیه، چاه‌های معروف که دربالای کوه حفرشده و معروف بهدولو می‌باشند که هنوز هیچ کس از عمق آن اطلاع نیافته است، وکاروانسرای عباسی که در حال حاضر توسط شهرداری و شورای شهر در دست تعمیر بوده واحتمالاً تبدیل به بازار مرکزی گردد، را می‌توان نام برد.
مذهب

دین مردم بنارویه اسلام و مذهبشان شیعه جعفری می‌باشد، زبان مردم این ناحیه اچُمی یا همان پارسی بنارویی که گویشی متفاوت از گویش مردم جنوب فارس و غرب هرمزگان است می‌باشد.
موقعیت

شهر بنارویه با موقعیت جغرافیایی فوق‌العاده‌ای که در بین دیگر شهرهای شهرستان لارستان دارد به شاهراهی برای اتصال شهرستان گراش به بزرگراه اصلی مبدل شده؛ که این موقعیت باعث اتصال نیمه شمالی استان به شهرستانهای گراش؛ اوز؛ فسا؛ لامرد و … نیز شده و با دارا بودن بهترین ورودی شهری شهرستان امتیازی دیگر بر موقعیت مکانی این شهر زیبا افزوده شده است.

این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین 0 / 5. تعداد 0

با سپاس از امتیاز شما.

اگر نکته ای دارید اینجا برای ما بنویسید

آدرس روی نقشه :

 

دیدگاه ها :

*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.

  • یوسفی

    بنارویه که به گویش محلی باصری ها بنارو نامیده میشد گرچه در مسیر ایل نبود اما خاطرات خوب و زیبایی در مدت کوتاه گذر ایل در هنگامه بهار و پاییز برای انها رقم میخورد . برای خرید مایحتاج زندگی در طول چند ماه زمستان و پاییز گذرانی علاوه بر جویم به بنارویه سفر میکردند . کلاه لبه دار شکلیل بنارویی کالایی بود که جمعی از افراد ایل اشتیاق خرید داشتند با تسمه و طره دور تا دور نقره ای و طلایی .بهارش بسیار زیبا اوایل سال و نوروز هر سال منظور است که در مدت کوتاه عزیمت به سمت ییلاق پس از گذر از حسن اباد و مارمه و بختیاری بسان باد بسوی مرکز خرید روانه و همه چیز میخریدند . گلهای زیبای کوتاه قد و قواره و بابونه های خوش بو و عطر توله و سلمه برای یک آش محلی مانند آش دوغ خوشمزه یاد اور خاطرات منطقه بود . در کنار منال بزرگ و طولانی بنارویه آهو و هوبره و انواع پرندگان زیست می کردند . بادهای پاییزی بوته های خشک را بشکل توده همزمان با ورود ایل در دشت پهناور بین جویم و بنارویه به حرکت در می آورد. منظره زیبایی پدید میگشت . وداع ایل با منطقه پر برکت گرمسیر ، پیوسته در آرزوی باز گشت دوباره بود . با ترک ان دشت و صحرا دلتنگ بودند و با ورود شاد و خوشحال . بخشی از ایل حوالی بنارویه در تنگ حنا نزدیکترین مسیر به انجا بود . گفتنی ها و خاطرات از بنارویه و مزارع و دشت و دمن فراوان و مجال کم . دوستان خوبی با افراد محلی در ایل مراوده و داد و ستد داشتند . با متوقف شدن حرکت ایل بزرگ دگر بار رفت و آمد ها کم و کمتر شد . یاران دیگر با زندگی یکجا نشینی مجال بازدید را فراموش کردند اما در داستانها و حکایات سالخوردگان هنوز هم از ان خاطرات ناب با دوستان بنارویی کما کان سخن به میان می اید . فکر می کنم نام کل بهرام باصری هنوز نزد افراد کهنسال و بزرگوار بنارو آشنا باشد . با اسب کهر به چهار گوشه مزارع تا حوالی بنارویه می تازید و از مزرع محافظت میکرد . یاد و روح در گذشتگان هم ایلیاتی ها و هم بزرگواران بنارو شاد باشد . شاد و سر بلند باشید دوستان ( قسمت اول )

    ۱۷ اسفند, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • بناری

    ببخشیدبنارویه درواقع بناری هستش که ازچرام مهاجرت کردن درلارستان ساکن شدن یا نه لطفا جواب بدین

    ۲۶ فروردین, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • بهمن طاهری

    با سلام
    بنارویه شهری است با بیش از دو هزار سال قدمت تاریخی و یکی از بلوکات شمالی لارستان بنام بلوک جویم و بنارو شناخته می شده است.از آثار تاریخی این شهر می توان به قلعه سنگی که یکی از قلاع باقیمانده از دوره ساسانیان است اشاره نمود همچنین چاههای عمیق دولاب که به چاههای دولَو نَرمی و دولنگه ای نامیده می شود .
    از دیگر قلاع منطقه بنارویه ،قلعه اسماله (قلعه آسمانلو) و قلعه خشتی بَهره شارستان(خَندَق)با ابعاد حدود ۵۴۰متر باروی جنوبی و۳۹۰ متر باروی شمالی و ۲۷۰ متر باروی شرقی و۳۳۰متر باروی غربی است.
    کاروانسرای بنارویه که در مسیرجاده تجارتی شیراز -جهرم _ لار ساخته شده مربوط به دوره صفویه است که به دستور اماه قلی خان سردار نامی شاه عباس ساخته شده است.
    برای شناخت بیشتر در خصوص جاذبه های فرهنگی و همچنین آشنایی با آداب و رسوم و ضرب المثل ها و
    گویش مردم بنارویه به کتاب (آوای تی تَه) تالیف اینجانب بهمن طاهری مراجعه فرمایید.
    محل فروش کتاب شیراز چهارراه پارامونت مجتمع زیتون طبقه ۳ واحد ۲۳ کتابفروشی بهار

    ۲۷ اسفند, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
    • بناری

      سلام بنارویه همون بناری هستش که ازچرام مهاجرت کردن و لارستان ساکن شدن یانه

      ۲۶ فروردین, ۱۴۰۰
  • سید محمد حسینی

    از جمله آثار باستانی این شهر بنارویه خندق معروف هستش که بسیار باشکوهه

    ۷ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • احمدرضا

    باسلام و تشکر از سایت خوبتو من خودم بنارویی ام و همه جای بنارو را میشناسم این چن خط که نمیشه خلاصه تمام معرفی بنارویه لطفا دفعه دیگه نام غدا و… را هم معرفی کنید
    همه جی بناره معرفی کنی ته مردم بدنت

    ۱ فروردین, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • fati

    با عرض سلام و تشکر از شما بخاطر سایت خوبتون…
    اما لازم به ذکره که بگم شرح شهر بنارویه به همین چند خط خلاصه نمیشه شما خیلی از آثار باستانی این شهر و غذاهای اونارو از قلم انداختین…
    لطفا در دفعه های بعدی دقت کنید اطلاعات دقیق تری رو منتشر کنین .
    با تشکر بدرود

    ۵ دی, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    حداکثر حجم فایل : 2 مگابایت. فرمت های مجاز : image, video. Drop files here