رشت مرکز استان گیلان و بزرگترین و پرجمعیتترین شهر واقع در ساحل دریای خزر به شمار میرود. این شهر که به شهر بارانهای نقره معروف است، به دلیل آبوهوای مرطوب و پرباران یکی از مهمترین تولیدکنندگان برنج و سبزی در کشور محسوب میشود. رشت نیز مانند بقیه استان گیلان طبیعت سرسبز و زیبایی دارد. غذاهای خوشمزه و متنوع محلی رشت را به یکی از شهرهای خلاق یونسکو تبدیل کرده است. مردم رشت از پرانرژیترین و مهربانترین مردم ایران هستند و با زبان گیلکی سخن میگویند. رشت سالانه پذیرای ۱۲ تا ۱۵ میلیون بازدیدکننده است و یکی از محبوبترین مقاصد تعطیلات بین ایرانیان به شما میرود.
شما با اجاره ویلا رشت فرصت تماشای طبیعت زیبا را همراه آثار تاریخی متنوعی خواهید داشت. در این مقاله قصد داریم تعدادی از جاهای تاریخی رشت را معرفی کنیم.
فهرست
میدان شهرداری
میدان شهرداری قلب تپنده رشت و یکی از مهمترین جاذبههای آن به شمار میرود. شما با اجاره ویلا رشت میتوانید آثار تاریخی زیادی را ببینید. میدان شهرداری رشت را چندین اثر تاریخی مانند برج ساعت، ساختمان پست، هتل تاریخی ایران و تالار شهر احاطه کردهاند. نام شهرداری به معنای تالار شهر به ساختمان شهرداری در این میدان اطلاق میشود که اولین ساختمانی است که در ایران ساخته شد. میدان شهرداری بین سالهای ۱۹۱۹ تا ۱۹۲۴ ساخته شده است و هنوز هم میدان اصلی شهر رشت محسوب میشود. معماری این میدان و ساختمانهای زیبای اطراف آن از شهر سنپترزبورگ الهام گرفته شد. میدان شهرداری یک انتخاب محبوب برای گذراندن عصر یا قدمزدن اطراف آن و لذتبردن از آبوهوای دلپذیر است.
آرامگاه و خانه کوچکخان
میرزا کوچکخان از فعالان ایرانی در انقلاب مشروطیت ایران، رهبر جنبش جنگل و بنیانگذار جمهوری شوروی گیلان بود. او برای گیلانیها شخصیتی محبوب و قهرمان است. امروز خانه او بهعنوان موزهای است که داراییهای شخصی او را به نمایش میگذارد. بازدید از خانه او به بازدیدکنندگان کمک میکند تا با دوران مهمی در تاریخ ایران آشنا شوند. مقبرهای به یاد او ساخته شده است.
قلعهرودخان (قلعه رخان)
قلعهرودخان که در نزدیکی شهر فومن قرار دارد، بزرگترین قلعه خشتی ایران است. این قلعه چشمگیر در بالای کوه قرار دارد و جنگل آن را احاطه میکند. اگر ویلا رشت اجاره کردهاید، حتما بازدید از این قلعه را در برنامههای خود قرار دهید. قلعهرودخان به دلیل عظمت، معماری هوشمندانه و ساختار دفاعی خود ستوده میشود. قدمت این قلعه خیرهکننده به دوران سلجوقیان بازمیگردد و هرگز توسط دشمنان تصرف نشده است. بهترین زمان برای بازدید از قلعهرودخان فصل تابستان خواهد بود زیرا در زمستان پلهها ممکن است لغزنده شوند. بالارفتن از هزار پله قلعهرودخان شاید شما را از بازدید از آن منصرف کند، اما منظره زیبای قلعه ارزش تلاش دارد. در مسیر رسیدن به قلعه میتوانید محصولات محلی بخرید.
موزه میراث روستایی گیلان
موزه میراث روستایی گیلان اولین موزه بومگردی ایران است. این موزه که در پارک سراوان قرار دارد بهترین مکان برای آشنایی با فرهنگ و سبک زندگی مردم گیلان است. خانههای روستایی و دیگر بناهای یافت شده در روستاهای گیلان در موزه میراث روستایی گیلان به نمایش گذاشته شده است. هر قسمت از این موزه وسیع و جالب مانند روستایی مجزا با خانههای روستایی، مساجد، مدارس و دیگر بناهایی که به شکل اصلی خود حفظ شدهاند، سازماندهی میشوند. شما میتوانید از فضای عالی پارک سراوان لذت ببرید و ضمن آشنایی با زندگی روستایی استان گیلان، غذاهای محلی و صنایعدستی بخرید.
روستای ماسوله
اگر صحبت از روستاهای زیبای ایران شود، ماسوله یکی از اولین روستاهایی است که به ذهن میرسد. این روستای خیرهکننده سالانه بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب میکند و با ساختار منحصربهفرد و طبیعت شگفتانگیزش قلب آنها را میدزدد. روستای ماسوله در رشتهکوه تالش و در ۶۵ کیلومتری جنوب رشت قرار دارد. این روستا با ساختار منحصر به فردش مشهور است که حیاط هر خانه پشتبام خانه زیر آن است. آبشارها و کوههای سرسبز بر جذابیت این روستا اضافه میکنند. در روستای ماسوله نیز این فرصت را دارید که با اقامت در یکی از هتلهای سنتی موجود، مدتی را به تجربه زندگی سنتی اهالی بگذرانید.
بازار بزرگ رشت
بر خلاف اکثر بازارهای سنتی ایران، بازار بزرگ رشت بازاری روباز است. این بازار ۱۴ کاروانسرا دارد که قدمت آن به دوران قاجار و اوایل پهلوی میرسد. بازار بزرگ رشت از دیرباز در بین اهالی و بازدیدکنندگان محبوب است و مکانی مناسب برای خرید سوغاتی، غذاهای محلی و غیره به شمار میرود.
مسجد شیخ صفی
مسجد صفی، سفید یا شهید قدیمیترین مسجد رشت است. درحالیکه تاریخ دقیق تاسیس آن مشخص نیست، مردم محلی معتقدند این محل نمازخانهای بوده که شیخ صفیالدین اردبیلی، استاد صوفی و همنام سلسله صفویه آن را ساخته است و بعدها به مسجد تبدیل شد. مسجد صفی بهخاطر نقشبرجستههای گچبری و کاشیکاریهای آبی ایرانی شهرت دارد. محراب (طاق نماز) نقشبرجستههای قرآنی دارد که با نقوش گل تزیین شده است. در کاشیکاری محراب آمده است که صنعتگری به نام حاجی یوسف کاشیساز در سال ۱۹۲۷ مسجد را بازسازی و کاشیکاری آن را تعمیر کرد. مسجد صفی بهعنوان میراث ملی به ثبت رسیده است.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.