بلیط هواپیما سوئیت تبریز

آش کلم ارومیه ( ییر تیخلی )

زمان مطالعه : 2 دقیقه
۲ مرداد ۱۳۹۳

ییرتیخلی غذای زمستونی ارومیه هست ، من همینطوری به کلم پاره ترجمه اش کردم !! ترجمه تحت اللفظی ییرتیخلی میشه : پاره دار که تو فارسی جالب نیست !
میدونید که تو فصل سرما کلم واقعا غذای مفیدیه
آذری ها هم مثل روسا و شمال اروپا با کلم غذاهای متعددی میپزند.

371643_vA1E6nmP آش کلم ارومیه ( ییر تیخلی )

مواد لازم:

کلم سفید خرد شده ۱ کیلو گرم
لوبیا چیتی پخته ۱ لیوان
نعنا خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
بلغور گندم نصف لیوان
برنج آشی (نیم دونه یا گرده ) نصف لیوان
رب دو ق سوپخوری
آب قلم دو لیتر(یا جایگزین مثل آب مرغ یا قرص)
پودرفلفل قرمز۱ق چایخوری
زرد چوبه ۱ ق چایخوری
آب غوره ۱ لیوان
فلفل درسته به مقدار تمایل
روغن ۲ قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

کلم و زرد چوبه را در روغن دوسه دقیقه تفت بدید ، بلغور و آب قلم را اضافه کنید و تا نیم پز شدن بلغور با حرارت ملایم بجوشونید ، حالا برنج رو اضافه کنید هم بزنید و در صورت لزوم آب به قدری که ۱ بند انگشت روی مواد رو بگیره اضافه کنید ، صبر کنید تا برنج نرم بشه بعد لوبیا و فلفل درسته و سبزی و رب را اضافه کنیدو نمک و فلفل را اندازه کنید و صبر کنید تا مثل یه سوپ غلیظ جا بیفته
تو ارومیه سماق نساییده را چند لحظه تو آب جوش میجوشونند و صاف میکنند و آبشو به عنوان چاشنی اضافه میکنند ، اگه به سماق دسترسی نداشتید آبغوره اضافه کنید کمی هم بزنید و صبر کنید مزه اون به خورد غذا بره
این غذا نه زیاد ترش و نه زیاد شیرینه (کلم بعد پخته شدن طعم شبیه به شیرین داره )
ترشی ملس اونو لذیذ میکنه

           
چاپ

لینک های مرتبط :

رزرو هتل جااینجاس
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *