بلیط هواپیما

آش شل پتله

تاریخ انتشار : ۲۵ مهر, ۱۳۹۷

آش شل پتله یا آش شله پلته یکی از غذاهای محلی در استان همدان است. در برخی ازنقاط تلفظ این آش، آش شله پلته (sholeh palteh) آمده‌است.

مواد لازم:

رزرو تورهای مسافرتی در لست تورز و توریاب:

بلغور ۲۰۰ گرم
سبزی آش نیم کیلو
عدس ۲۰۰ گرم
گوشت با استخوان ۲۵۰ گرم
پیاز سرخ کرده دو قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۲۵۰ گرم یا دو عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، به میزان
کره یک قاشق غذاخوری
پیاز یا نعنا یا سیر داغ برای تزیین

طرز تهیه:

گوشت را با پیاز و فلفل و زردچوبه و پیاز سرخ کرده در آب می‌پزیم. بلغور را شسته به همراه عدس به آبگوشت اضافه کرده و با حرارت بسیار کم می‌پزیم زیرا بلغور بسرعت ته می‌گیرد. یک قاشق روغن حیوانی یا کره را نیز به بلغور در حال پخت اضافه می‌کنیم تا بلغور و لپه بپزد. در یک ربع آخر نمک، سبزی خرد شده و سیب زمینی نگینی کوچک را نیز اضافه کرده بهم می‌زنیم. آش که لعاب داد یک قاشق غذاخوری کره را اضافه کرده، آش حاضر است. در صورت تمایل روی آش را ترشی یا نان لواش می‌ریزیم.

درست کردن پتله

برای درست کردن پتله ابتدا گندم را پس از تمیز کردن از سنگ و شن و پوش و آشغال، می‌شستند و سپس آنرا جوشانده و بعد در مقابل آفتاب پهن وخشک می‌کردند. بعد از خشک شدن آنرا در گودالی بنام دیبک ریخته و با چوب دیبک زنی)(که یک تیر کوتاه چوبی بود و در اطراف آن یکی دو دسته چوبی کار گذاشته بودند) که بوسیله دونفر زده می‌شد کوبیده و پوستش را می‌گرفتند بعد از اینکه در دیبک پوست گندم گرفته شد آنرا در دستاس که نوعی آسیاب دستی و کوچک خانگی بود، می‌کشیدند تا هر دانه گندم به دو یا سه تکه شکسته و باصطلاح یارما یا نیمه بشود. از این پتله برای پختن غذاهایی مانند دلمه، آش، کوپ په، کوفته و غیره در زمستان استفاده می‌کردند.

آش شل پتله

PDFPrint

سوئیت تبریز
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    خیلی از شهرهای ایرانو دیدم که این آشو درست میکنن ولی اصل این آش برمیگرده به استان همدان

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۰۷:۳۶:۳۶ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    این آش هم بسیار مقوی است من قبلا این آش را در زمستان خورده بودم خیلی عاشقشم ضحی ممنون از طرز تهیه که گذاشتید حتما درستش می کنم

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۲۳:۵۷:۰۳ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    به نظر میاد آش خیلی خوشمزه ای باشه باید حتما امتحانش کنم ولی ترجیح میدم داخل این اش گوشت نکنم

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۲۳:۱۶:۳۸ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    آش پتله از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه استان همدان و بعضی شهرها است. این آش بسیار پر طرفدار بوده و عطر و طعم بی نظیری دارد.

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۱۶:۴۰:۱۱ پاسخ دادن
  • رها مسعودی

    بله این آش واقعا خوشمزه هست و مخصوصا تو هوای سرد زمستون همدان اگر بخورید خیلی خاطره انگیر میشه براتون

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۰۰:۳۵:۱۲ پاسخ دادن
  • گلاب نيرو

    سلام خسته نباشید من هنوز این آش رو درست نکردم اما ٣٠ سال پیش زمستان در شهر همدان این آش رو خوردم و هنوز که هنوز است مزه آن زیر دندانم هست حتما این آش فوق العاده رو بزودی درست می کنم ممنون که طرز تهیه این آش خوشمزه رو به استراک گذاشتید

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۱۶:۵۰:۳۰ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *