رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۷ شهریور ۱۳۹۸

آش بهاری همدان

لینک این مطلب کپی شد!

آش بهاری یکی از آش های خوش طعم و ترش استان همدان است که با فرا رسیدن فصل بهار و پیدا شدن گوجه سبز در این استان طبخ می شود.
مواد لازم برای تهیه آش بهاری:
نعناع داغ (برای تزیین): میزان لازم
نمک: به میزان لازم
پیاز (خرد کرده): پیاز ۲ عدد
آب: ۲ لیتر
فلفل سیاه و زردچوبه: میزان لازم
گوجه سبز: ۵۰۰ گرم
برنج: ۱۰۰ گرم
لپه: ۱۰۰ گرم
سبزی آش خرد کرده (جعفری، نعناع، تره، گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر): ۵۰۰ گرم
کوفته ریزه: به میزان لازم
روغن: میزان لازم
مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه:
پیاز نده شده متوسط: ۱ عدد
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
روغن مایع: ۲ قاشق
نمک و فلفل: میزان لازم
آب: نصف پیمانه

-بهاری آش بهاری همدان

طرز تهیه آش بهاری:
پیاز را با مقداری روغن در ظرف بریزید و روی حرارت بگذارید تا طلایی رنگ شود.
سپس فلفل و زردچوبه را بیفزایید. کمی که تفت خورد، آب را اضافه کنید و برنج و لپه شسته را به آن بیفزایید و بگذارید این مواد کاملا بپزد.
سپس سبزی را به آش افزوده و حرارت را ملایم نمایید تا زمانی که آش لعابدار شود.
در این هنگام، کوفته ریزه ها و نمک را داخل آش بریزید. پس از ده دقیقه گوجه سبز را نیز بیفزایید تا بپزد.
بعد از ۲۰ دقیقه آش کاملا می پزد.
اکنون روی آش را با نعناع داغ تزیین کنید.
طرز تهیه کوفته ریزه:
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک و فلفل ترکیب نمایید و با دست خوب ورز دهید.
سپس کوفته ریزه هایی به اندازه فندق از این خمیر تهیه کنید.
تابه ای را روی حرارت بگذارید و در آن آب بریزید. هنگامی که به جوش آمد، کوفته ریزه ها را به آب جوش بیفزایید تا بپزند.
نکات:
۱- این آش، به عنوان غذای اصلی استفاده می شود. از دیدگاه طب سنتی غذای بسیار مناسبی برای کلیه مزاج هاست، البته باید دقت کرد افرادی که مزاج سرد دارند و مبتلا به MS، صرع و … مقدار گشنیز و اسفناج آن را بیشتر کنند تا گرمی غذا بیشتر شود.
۲- برای پیاز داغ بهتر است از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید ولی در خود آش توصیه به مصرف روغن کلزا برای پخت می شود، زیرا این روغن حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد. اثر اسیدهای چرب امگا ۳ بر بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های مزمن در بسیاری از تحقیقات ثابت شده است.
۳- کالری این غذا برای هر نفر حدود ۳۰۰ کیلو کالری می باشد.
۴- در برخی مناطق به جای لپه از نخود و لوبیا استفاده می شود.
۵- نوع دیگر این آش، مانند آش رشته تهیه می شود؛ با این تفاوت که به جای کشک یا سرکه، گوجه سبز ریخته می شود.
منبع:سیتی پدیا

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *