آبشار اوبن در مرز استان های سمنان و مازندران در منطقه حفاظت شده دودانگه قرار گرفته است. از نظر راه هوایی به روستای سرخده که در دامنهی جبهه جنوبی خطالرأس نرو-خیرو قرار دارد نزدیک است و از لحاظ مسیری که عمدتاً از طریق آن به آبشار میرسند به روستای میانا (در دامنهی شمالی خط الرأس) نزدیک است. آب آبشار نیز به رودخانهی شیرین رود میریزد. اوبن در زبان محلی به معنای زیر آب است. ارتفاع آبشار از سطح آبهای آزاد در حدود ۱۸۰۰ متر است. این آبشار از چشمه طبیعی در بالادست خود تغذیه می شود و به رودخانه شیرین رود میریزد.
طبیعت منطقه دودانگه
در گذشته کل این پناهگاه در محدوده بخش دودانگه بوده ولی بعد از پیوستن دهستان نرماب به بخش چهاردانگه، قسمتهایی از این پناهگاه در این بخش قرار گرفت. اقلیم منطقه، اقلیم آمبرژه برای ارتفاع پایین مرطوب سرد و برای ارتفاع بالاتر نیمهخشک و سرد است.
اوبن جزو آبشارهایست که در میان درختان تنومند و سر به فلک کشیده جنگلهای شمال ایران قرار دارد. برای رفتن به این آبشار کافی ست به روستای سنگده بروید. برای دسترسی به روستای سنگده باید از جاده فیروزکوه در قسمت پل سفید به سمت شرق خارج شوید و مسیر را ادامه دهید تا سنگده را ببینید. راه که ادامه بدهید تابلوی ابشار را خواهید دید. از روستای سنگده تا آبشار مسیر خاکی و از میان جنگل گذر می کند که بسیار جاده ای زیبایی است.
مسیر دسترسی به آبشار
بهترین فصل برای رفتن و بازدید از این منطقه بهار و اوایل تابستان است. البته فصل پاییز این منطقه یکی از زیباترین مناطق خطه شمال میشود اما به علت اقلیم سرد این منطقه، دسترسی به آبشار بسیار سخت تر است.
منبع : کویرها وبیابانهای ایران
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.
و اینکه تابلوهای مسیر به اندازه کافی راهنما و گویای مسیر نیستند؟
با عرض سلام.من در تاریخ ۹۸/۳/۱۶ به ابشار زیبای اوبن رفتم. میخواستم چند نکته ای رو در مورد مسیر رسیدن به این ابشار بگم اونم اینکه مسیر طولانی و خسته کننده مخصوصا برای کسانی که ماشین معمولی دارن چون جاده خاکی هستش و شما با سرعت بیشتر از ۱۰″۲۰ کیلومتر در ساعت نمی تونین رانندگی کنین .مسیر سرازیری و سربالایی زیادی داره .تو راه به چندین دو راهی برخورد میکین حتما باد از یک بومی بپرسین.اونجا اصلا انتن نداره بنابراین gps و google map از سرتون بیرون کنین که بخوایین مسیر و درست برین واین که اصلا توی گوگل مپ این ابشار تعرف نشده.تو این تاریخی که من رفتم کوه رانش کرده بود وقسمتی از جاده خراب شده بود اما با کمی دقت ازش رد شدیم .خیلی ها هم میگفتن نمیشه رد شد.ماشینمم پراید بود شاستی بلند نبودن که خیلیا بگن با شاستی رفته.حتما با همراتون لاستیک زاپاس ببرین چون سنگای تیز تو مسیر زیاده و امکان پاره شدن لاستیک هست مگر اینکه با سرعت کم رانندگی کنین.و پیشنهادم اینکه هر کسی که میخواد بره وسایل مورد استفاده برای موندن رو با خودش ببره مخصوصا گرمایشی چون حداقل ۳ ساعت رفت در پیش دارید و ۳ ساعت برگشت.منطقه بی نظریه برای مسافرت و ارزش این همه خستگی رو داره.
سلام و درود بر شما
تشکر از راهنمایی تون