رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۹ تیر ۱۳۹۵

روستای هود

اشتراک گذاری

روستای هود در جنوب استان فارس در بهترین موقیعت استراتژیکی از حیث نظامی و امنیتی جهت در امان ماندن از دستبرد چبا ولگران و سارقین در دامنه کوهای نسبتا مرتفع و نیمه جنگلی (کوه سیاه) گبرها بالغ بر ۲۰۰۰ سال بیش بنا نهاده اند بدین خاطر میشود تخمین زد این روستا کهن قدیمی ترین و با سابقه ترین روستا از نظر کشاورزی و کار و تلاش مردم ان زمان حکایت می کند اثبات ان وجود اثار شکافهایی در دامنه کوههای معروف به کوه قلات و دره جهنو است و چندین حلقه چاه که عمدتا از بالا تا عمق ان سنگ چینی یا ساروجی شده که این مصالح مورد استفاده شده خود گواه تاریخی است این روستا حد فاصل شهر اوز و از ظرفی جاده منتهی به جهرم و سایر شهرستانها متصل است فاصله تقریبی از اوز تا هود ۴۰ کیلومتر از لار حدود ۸۵ کیلومتر فاصله ان تا جهرم حدود ۹۲ کیلومتر می باشد در همجواری روستا روستا های بیدشهر- کوره تقریبا با کوهای بلند محصور شده که هر ۳ روستا در جوار یا دامنه کوها قرار دارند حد فاصل انها دشت هایی وسیع و بعلت وجود دریاچه های فصلی قابل کشت نیستند این سه روستا بوسیله تنگه کوره به گلار و قلات و کهنه که همچون هود و کوره و بید شهر با کوهای مرتفع محصور شده اند تنها اسلام اباد جدید ترین روستای منطقه است که دهه ۶۰ بایه گذاری شده تقریبا همه روستا های منطقه با گویش محلی یا (اچمی) که امیزه ای از زبانهای مختلف است از قبیل فارسی دری- کردی- عربی-بعضی کلمات انگلیسی امریکایی هم در ان دیده میشود سخن می گویند بیشتر امرار معاش مردم منطقه در گذشته طبیعتا کشاورزی و دامداری بوده با این طریق روزگار می گذراندند.

محله پایین روستای هود

           
 

نظر کاربران :

  • یوسفی

    ضمنا تعدادی از بزرگان باصری – کلمبه ی اولاد کاظم قسمت و سرنوشت انها مدفون در آرامستان هود قدیم آرام گرفته اند روحشان شاد . اینها بجز رابطه دوستانه و همکاری عشایر منطقه و اهالی محترم هود نمی باشد . از جمله روانشاد اقای عباسی بزرگ ، کدخدای وقت هود از آن جمله بود. روح همگان شاد باشد یک ضرب المثل ایلی یاد آور اینست که معتقدند : دنیا دیدن به از دنیا خوردن است با تمام ابادیهای قشلاق و حتی در حیطه مراتع و املاک شخصی انها اجازه رفت و آمد و استفاده داشتند . انان در چند ماه زمستان گذرانی با همه اهالی هم جوار رابطه دوستی متقابل داشتند . از جمله هود – بیدشهر – کوره – بلغان – هرم – کاریان و سایر مناطق در مسیر ایل و در جوار قشلاق را میتوان نام برد .

    ۱۶ آذر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • یوسفی

    ایا می دانستید که دوام و قوام عشایر باصری کلمبه ی بواسطه استفاده اب شرب دامها از امکانات و همکاری و یاری تعدادی از اهالی محتر م هود ادامه حیات دادند و کمک بزرگی در دامداری انها با استفاده از اب چاههای کشاورزی شمال غربی هود و در دامنه کوهستان لیتو سالها زیستند و به زندگی ادامه دادند . اینک نه ایلی بجا مانده و نه ان بزرگان هودی در قید حیاتند . خداشان بیامرزاد . افراد نیکوکاری مانند کیخا فرحبخش و برادران و اقایان عباسی که داد و ستد و مراوده با ایل داشتند . کار خیر گم نمیشود . خدا رحمت کند روح بزرگان ایلی و بزرگان هود که رخ در نقاب خاک کشیدند . شایسته است که از آنان به نیکی یاد کنیم .

    ۱۵ آذر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *