رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۴ دی ۱۳۹۸

منار ساربان اصفهان

لینک این مطلب کپی شد!

از جاذبه های تاریخی شهر اصفهان منار ساربان می باشد که قدمت آن به دوران حکومت سلجوقیان در میان سالهای ۵۲۵ و ۵۵۰ هجری قمری مربوط می شود.منار ساربان  که متعلق به قرن ششم و دوره سلجوقیان می باشد، در محله قدیمی جویباره و در خیابان کمال ساخته شده است. معماری و نوع ساخت و ساز این مناره شباهت بسیاری به مناره مسجد امام علی داشته و ارتفاع منار ساربان نزدیک به ۴۴ متر می باشد. همچنین شعاع کف مناره ۴.۲ متر است و دارای سه طبقه است.منار ساربان اصفهان از جمله زیباترین منارهای موجود در این استان است. منار ساربان اصفهان در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۱۴ به شماره ثبت ۲۳۲ در فهرست آثار ملی قرار گرفت .

منار ساربان اصفهان منار ساربان اصفهان

پلان منار ساربان

تزیینات منار ساربان در قسمت بیرونی، علاوه بر اینکه نمای خاصی به آن بخشیده ، مناره را به هفت قسمت نیز تقسیم کرده است. قسمت اول منار ساربان در اصفهان یکی آجر چینی ساده را به نمایش می گذارد. اما قسمت های دوم و سوم بطور زیبا و ماهرانه ای توسط آجر تزیین شده اند. قسمت چهارم که به آن گلوگاه نیز می گویند، توسط کاشی های فیروزه ای و مقرنس های آجری نماکاری شده است. بخش پنجم نیز دارای تزییینات ساده آجری است و قسمت ششم آن تاج دوم مناره می باشد. قسمت هفتم نیز تاج اصلی آن به شمار می رود.

در قاعده مناره ساربان هر دو تاج منار ساربان، کتبیه هایی به رنگ زیبای فیروزه ای وجود دارد که چشم را به خود خیره می کند. این سه کتیبه با خط کوفی نوشته شده و با اینکه عواملی چون باران و آفتاب شدید، بخش های زیادی از آن را ناخوانا کرده است، اما قسمت هایی از عبارات مذهبی نوشته شده بر روی کتیبه را می توان خواند. اگر به عکس عکس منار ساربان خوب دقت کنید، متوجه می شوید یکی دیگر از ویژگی های جالب این منار این است که حدود هشت درجه انحراف دارد که به خاطر نشست پایه های آن می باشد. به همین سبب به منار ساربان، برج پیزای ایران نیز می گویند. در حال حاضر انحراف مناره ساربان در استان اصفهان را به طور مرتب اندازه گیری می کنند تا در صورت خطر ریزش، اقدامات لازم انجام شود.

منار ساربان اصفهان منار ساربان اصفهان

مناره های در تاریخ معماری ایران جایگاه مهمی دارند. این سازه ها که در قدیم از آنها برای راهنمایی کاروان ها از آنها استفاده می شده و نقش فانوس را ایفا می کرده اند، تبدیل به محلی برای هنرنمایی معماران ایرانی شدند. ساربان در لغت به معنای شتربان است و ظاهرا وظیفه این منار، راهنمایی کاروان ها به سمت شهر بوده است.

نحوه دسترسی

آدرس : استان اصفهان، شهر اصفهان، محله جویباره ،خیابان کمال

منار ساربان اصفهان منار ساربان اصفهان

منار ساربان اصفهان منار ساربان اصفهان

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *