رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۶ آبان ۱۳۹۸

قبرستان فردوس کرمانشاه

لینک این مطلب کپی شد!

قبرستان فردوس یا سازمان آرامستانهای کرمانشاه نام بزرگترین گورستان استان کرمانشاه است. گورستان باغ فردوس در شرق شهر کرمانشاه جنب میدان شهدا (تقاطع غیر هم سطح) قرار دارد.در این گورستان بیش از ۱۳۰ هزار متوفی و ۳۷۷۵ آرامگاه مربوط به کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق قرار دارد.وسعت قبرستان کنونی نزدیک به ۵۶ هکتار است. به تازگی سازمان آرامستان‌های شهرداری کرمانشاه زمین‌هایی را به وسعت ۳۰ هکتار در روستای بریموند در فاصلهٔ ۲ کیلومتری این قبرستان خریده و در طرح توسعهٔ این گورستان، قرار است مردگان جدید در این بخش‌های جدید دفن شوند.

کرمانشاه از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران به‌ شمار می‌رود و پیدایش آن به سده چهارم میلادی بازمی‌گردد و از آن دوران تا حمله اعراب به ایران به عنوان دومین پایتخت ساسانیان مورد توجه حکومت بود.در دوران سلجوقیان در قرن یازدهم میلادی کرمانشاه به عنوان شهر ارشد کردستان انتخاب شد. کرمانشاه پیش از اسلام یکی از شهرهای مهم ایران به‌شمار می‌رفت و پس از اسلام بارها توسط اعراب مورد حمله قرار گرفت؛ مسعر ابن مهلهل که در قرن چهارم از کاخ‌های باستانی شاهان ایران در کرمانشاه دیدن کرد و شرح ویران کردن آن توسط اعراب را نوشته‌است. گرچه این مسئله با توجه فاصله زمانی مسعر ابن مهلهل از صدر اسلام مورد تردید است؛ مخصوصاً با توجه به اینکه کرمانشاه – که اعراب آن را قرمسین می‌خواندند- در زمان بنی عباس شهری آباد و معمور بوده‌است.در این گورستان تنها پیروان تشیع و یارسان دفن می‌شوند و اهل تسنن، مسیحی‌ها، یهودی‌ها و بهاییان کرمانشاه هر یک برای خود گورستانی جداگانه دارند.

قبرستان فردوس کرمانشاه

تا پیش از تأسیس این گورستان، در کرمانشاه دو گورستان بزرگ در مکان خیابان آرامگاه کنونی و دیگری در خیابان شباب کنونی و نیز چند گورستان محلی کوچک وجود داشت. تا سال ۱۳۵۰ زمین‌های گورستان کنونی باغ فردوس باغ میوه و زمین زراعی روستاهای شاطرآباد و باغ نی بود.
در این سال شهردار وقت کرمانشاه به نام امان‌الله کیهان این زمین‌ها و زمین‌های اطراف آن را از مردم این روستاها خریده و به دفن مردگان اختصاص داد. نخستین قبر در گورستان باغ فردوس، متعلق به شخصی به نام سبزمراد فرزند علی است که در بلوک ۱ ردیف ۱ قبر ۱ قرار دارد و متعلق به تاریخ ۱۹ تیر ۱۳۵۱ است. البته پیش از دفن این شخص، با توجه به تخریب گورستان قدیمی خیابان آرامگاه برای ساخت بیمارستان و خیابان، برخی از خانواده‌ها بقایای درگذشتگان خود را از آنجا به این گورستان جدید منتقل کردند.

 

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *