رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۸ آبان ۱۴۰۲

روش های سفر زمینی به باکو آذربایجان

اشتراک گذاری

سفر کردن همیشه لذت بخش است بخصوص اگر برای اولین بار به شهر یا کشوری دیگری می روید . تجربیات سفر در کنار هیجان یک محیط ناشناخته باعث می شود اندکی از روزمرگی های خود دور شوید . این بار می خواهیم به آذربایجان، سرزمین آتش،سرزمینی که در آن، رنگ و لعاب شرقی با فرهنگ غربی ترکیب شده و این ترکیب خوش‌رنگ را می‌توان در تار و پودِ بافت فرهنگی، اجتماعی، گردشگری، و حتی آشپزی آذربایجان دید سفر کنیم. آذربایجان و شهرهای پیشرفته آن مانند باکو به دلیل نزدیکی جغرافیایی که به ما دارند، یکی از بهترین مقاصد گردشگری هستند.
در این مطلب،روش های سفر از تبریز به باکو آذربایجان را برای شما آماده کرده ایم . با ما همراه باشید.

سفر زمینی به باکو

باکو را بشناسیم

باید در یک کلام بگوییم که، باکو یکی از زیباترین شهرهای قاره ی آسیا است. این شهر را باید به عنوان اولین و پرجمعیت ترین شهر کشور آذربایجان به شما معرفی نماییم. معنای لغوی این شهر در زبان ترکی ارتباط مستقیمی با یکی از خواص ویژه ی این شهر دارد! در واقع باکو در زبان ترکی آذری به معنای شهری است که باد در آن زیاد می وزد. باکو از زمانی شهری مهم و مشهور در جهان شد که در آن یک میدان نفتی بسیار مهم را پیدا کردند. شهر زیبای باکو دیدنی های زیادی از جمله ایچری شهر، برج دختر، شروان‌شاه، بولوار زیبای باکو، سه برج شعله و بسیاری از مکان های دیگر را شامل می شود.
زبان رسمی مردم آذربایجان، ترکی آذری است. البته اگر به زبان آذری آشنایی ندارید و انگلیسی‌تان خوب است، نگران نباشید، اکثر جوانان باکو به زبان انگلیسی آشنایی دارند و شما می‌توانید از زبان انگلیسی کمک بگیرید.

سفر زمینی به باکو

ویزای آذربایجان

برای دریافت ویزای آذربایجان می‌توانید یکی از این چند راه را انتخاب کنید:

به صورت حضوری به سفارت آذربایجان یا یکی از کنسولگری‌ها مراجعه کرده و با ارائه مدارک و پر کردن فرم، منتظر ویزا باشید.
به یکی از آژانس‌های مسافرتی معتر مراجعه کرده و مدارکتان را تحویل بدهید تا بین ۳ الی ۵ روز کاری، ویزای خودتان را دریافت کنید.
همچنین اگر سفر هوایی به آذربایجان دارید، می‌توانید ویزای خودتان را در مقصد (Visa on Arrival) با مبلغی بین ۲۵ تا ۳۰ دلار دریافت کنید.

سفر زمینی به باکو

عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور هم از آن هزینه‌هایی است که نمی‌تواند از پرداختش اجتناب کنید.

راه‌های سفر به آذربایجان (باکو) کدام‌اند؟

برای سفر به آذربایجان، شما می‌توانید از راه‌های هوایی و یا زمینی (اتوبوس و ماشین شخصی) استفاده کنید. از آنجایی که بین ایران و آذربایجان فاصله چندانی وجود ندارد، این سفرها می‌توانند هیجان‌انگیز و به شدت لذت‌بخش باشند.

سفر زمینی به باکو

سفر به آذربایجان (باکو) با اتوبوس

استفاده از اتوبوس برای سفر با باکو برای افرادی که ماشین شخصی ندارند و ترجیح می‌دهند که از راه کم‌هزینه‌تری به باکو برسند، بهترین گزینه است. برای سفر به آذربایجان با اتوبوس، می‌توانید تهران و یا تبریز را به عنوان شهر مبدا خودتان انتخاب کنید.

اتوبوس‌های تهران-باکو از پایانه غرب حرکت می‌کنند و هزینه آن‌ها به دلیل نوسانات نرخ ارز متغیر است.
اتوبوس‌های تبریز-باکو متاسفانه اخیرا فعالیتی نداشته‌اند و برنامه حرکت آن‌ها چندان منظم و مشخص نیست.

سفر به آذربایجان با ماشین شخصی

سفر به آذربایجان با ماشین شخصی را برای افرادی پیشنهاد می‌کنیم که دوست دارند در حین سفر آزادی عمل بیشتری داشته باشند. اگر با ماشین شخصی‌تان وارد خاک آذربایجان شوید، انقدر جذب مسیر زیبا خواهید شد که به احتمال زیاد، حتی خستگی رانندگی هم از یادتان خواهد رفت. در ادامه، راه سفر به باکو با ماشین شخصی از دو مرز مختلف را برای شما توضیح داده‌ایم.

سفر زمینی به باکو

برای سفر به آذربایجان از کدام مرزها می‌توان رفت؟

کشورمان با جمهوری آذربایجان دارای دو مرز مشترک است:

مرز آستارا

این مرز در استان گیلان قرار دارد و پر رفت و آمدترین مرز برای سفر به باکو به حساب می‌آید. اگر بخواهید از مرز آستارا سفر به آذربایجان را شروع کنید، حدود ۵۰۰ کیلومتر از تهران تا مرز آستارا باید بروید (از جاده تهران-رشت) و سپس ۲۹۰ کیلومتر نیز از مرز آستارا تا باکو راه دارید (در کل ۷۹۰ کیلومتر). درضمن مرز آستارا به صورت شبانه‌روزی فعالیت دارد.

در قدم اول برای سفر به باکو شما باید به استان سرسبز گیلان رفته سپس خود را به شمالی‌ ترین نقطه این استان برسانید.

مرز بین ایران و آذربایجان رودخانه ای به نام آستاراچای است. در این مرحله باید مراحل گمرکی و ارائه مدارک برای خروج از مرز را انجام دهید. (در ادامه مقاله به مدارک لازم جهت خروج از مرز اشاره خواهیم کرد)

زمانی که از رودخانه آستاراچای، بگذرید وارد شهر آستارا آذربایجان می‌ شوید.

سفر زمینی به باکو

 مسیر بعد از مرز آستارا

از آستارا آذربایجان تا شهر باکو، پایتخت آذربایجان ۲۸۳ کیلومتر راه است که با توجه به مسیری که پیش رو دارید، حدود ۳ ساعت و نیم راه در پیش، خواهید داشت.

اولین شهر معروفی که البته از کنار آن می‌ گذرید، شهر لنکران است که همانند شهر آستارا، یکی از شهرهای ساحلی این کشور می‌ باشد.

وقتی از محدوده شهر لنکران گذشتید، کم کم از ساحل دریای خزر، دور می‌ شوید و مسیری سرسبز در کنار مزارع کشاورزی را می‌ گذارنید.

بعد از شهر لنکران شما به شهر لیمان و سپس ماسالی می‌ رسید.

زمانی که از شهر ماسالی عبور کردید، شما مسیر طولانی حدود ۱۰۰ کیلومتر را بدون گذشتن از شهری، با گذشتن از دشت‌ های سرسبز کشور آذربایجان، تجربه خواهید کرد.

سپس به رودخانه کورا (Mtkvari) می‌ رسید. کورا طولانی‌ ترین رودخانه کشور آذربایجان است که از سد مینگه چویر سرچشمه می‌ گیرد و در ادامه به دریا خزر وارد می‌ شود.

پس از گذشتن از رودخانه کورا مسیر کمی سرسبزی خود را از دست می‌ دهد و شما با مسیری تقریبا کویری برخورد می‌ کنید و بعد از طی مسیری طولانی به شهرهای گرم و خشک همانند شهرهای جنوبی کشور خود که در حاشیه خیلج فارس، هستند، برخورد می‌ کنید.

سپس با گذشتن از شهرهای قابوستان، سنگاچال، غرداق و یاسامال، به شهر زیبای باکو می‌ رسید.

مرز بیله سوار

این مرز در استان اردبیل قرار دارد. اگر در استان‌های غربی و شمال‌غربی کشور هستید (مثلا اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و…) بهتر است برای سفر به باکو از این مرز استفاده کنید چون نسبت به مرز آستارا، مسیر کمتری را طی خواهید کرد. اگر قصد دارید سفرتان را از تهران شروع کنید، حدودا ۷۵۰ کیلومتر باید طی کنید تا به شهر مرزی بیله سوار برسید و از آنجا تا باکو هم ۲۰۵ کیلومتر باید رانندگی کنید (یعنی روی هم رفته، ۹۵۵ کیلومتر). مرز بیله سوار هم مانند مرز آستار، به صورت ۲۴ ساعته فعالیت دارد.

هزینه‌ های سفر به باکو

برای اینکه بتوانید یک برآورد درست از هزینه سفر به باکو داشته باشید، بهتر است کمی در مورد پول آذربایجان و هزینه‌ های سفر به باکو اطلاعات داشته باشید تا بتوانید برای سفر خودتان به بهترین شکل برنامه‌ریزی کنید. واحد پول آذربایجان، منات (manat) است. در ادامه، هزینه‌های اساسی (مانند بنزین، تاکسی، رستوران و…) را به صورت مجزا برای شما آورده‌ایم.

هزینه‌ های حمل و نقل در آذربایجان

اگر بخواهیم یک مقایسه کلی بین هزینه های حمل و نقل ایران و آذربایجان داشته باشیم، می‌توان گفت که آذربایجان نسبت به ایران فقط کمی گران‌تر است، اما در مورد بنزین می‌توان گفت که در آذربایجان، تقریبا پنج برابر ایران است!

تاکسی در باکو

اگر در آذربایجان خودتان ماشین ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما یک بلیت الکترونیک (یا همان باکی کارت BakıKart) تهیه کنید تا هم هزینه کمتری برای حمل و نقل عمومی پرداخت کنید و هم دیگر دردسر جورکردن پول نقد را نداشته باشید. باکی کارت در آذربایجان (مانند ایران) در دو نوع قابل شارژ (پلاستیکی) و غیرقابل شارژ (کاغذی) ارائه می‌شود.

سفر زمینی به باکو

هزینه‌ های اقامت در باکو

هزینه های اقامت در شهر زیبای باکو تفاوت چندانی با ایران و کلان‌شهرهای ایران مانند تهران، تبریز، مشهد و… ندارد. از طرف دیگر، گزینه‌های زیادی هم پیش روی شما هستند و به راحتی می‌توانید با در نظر گرفتن شرایط خودتان (میزان بودجه، دوری یا نزدیکی به مرکز شهر، تعداد اتاق‌های مورد نیاز و…)، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

البته هتل‌ها تنها گزینه شما نیستند، بلکه می‌توانید از هاستل‌های موجود در سراسر شهر هم استفاده کنید. این هاستل‌ها با توجه به موقعیت جغرافیایی‌شان (دوری یا نزدیکی به مرکز شهر) و نیز اندازه‌شان، قیمت‌های متفاوتی دارند و در کل در شهر باکو، حدود ۵۰ هاستل وجود دارد.

قیمت رستوران در باکو (آذربایجان)

آذربایجان یکی از بهترین کشورها برای امتحان غذاهای جدید و خوشمزه است. بخش بزرگی از سبک آشپزی آذربایجان دارای گوشت است که به روش‌های مختلف طبخ و سرو می‌شود. البته بهتر است بدانید که قیمت رستوران‌ها و غذاخوری‌ها در باکو نسبت به ایران گران‌تر است و اگر قصد دارید که مدت طولانی در باکو بمانید، پیشنهاد می‌کنیم که یک سری از مواد غذایی فاسدنشدنی را با خودتان ببرید تا هزینه‌هایتان پایین بیاید.

همچنین می‌توانید شعبه‌های مک دونالد را نیز در باکو پیدا کرده و در سفر به باکو، با یک تیر دو نشان زده و طعم برگر آمریکایی را بچشید! قیمت سایر خوراکی‌ها و خواروبار در باکو تفاوت چندانی با ایران ندارد و در صورت لازم، می‌توانید با خیال راحت خرید کنید.

برای سفر به باکو انتظار چه آب‌و‌هوایی را داشته باشیم؟

سفر به باکو در فصل بهار برای افرادی مناسب‌تر است که از هوای ابری و باران لذت می‌برند، چون در این فصل، میزان بارش نسبتا زیاد است، اما هوا آنقدر هم سرد نمی‌شود.
فصل تابستان در آذربایجان گرم و شرجی است و برای افرادی که تحمل چنین هوایی را ندارند، توصیه نمی‌شود. البته می‌توانید به شهرهایی به جز باکو بروید که فاصله زیادی با دریا دارند. از طرف دیگر، ورزش‌ها و تفریح‌های آبی (مانند قایق‌سواری و تفریحات ساحلی) در این فصل بسیار لذت‌بخش هستند.
در فصل پاییز، هوا تقریبا متعادل است اما معمولا بعد از ظهرهای پاییزی با مقداری کاهش دما همراه هستند ولی این سرما در حدی نیست که بتواند خللی در برنامه سفر به آذربایجان شما وارد کند.
زمستان‌های آذربایجان و باکو سرد و پر از برف هستند اما در عین حال، آذربایجان در این فصل، یکی از بهترین نقاط برای ورزش‌ها و تفریحات زمستانی مانند اسکی‌سواری و… است و سفر به باکو در این فصل می‌تواند خاطرات خوبی را برای شما رقم بزند.

سفر زمینی به باکو

سفر زمینی به باکو

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *