رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۰ آذر ۱۳۹۸

تپه خندو تاکستان

لینک این مطلب کپی شد!

تپه خندو تاکستان در جنوب شرقی این شهر واقع شده است که  ۱۵۰ متر طول و ۱۰۰ متر عرض دارد. در کاوش‌هایی که در این تپه صورت گرفته است، آثار بسیار جالبی از تزئینات گچ‌بری دورهٔ ساسانی به دست آمده که بسیار حائز اهمیت‌اند. کشف قطعات گچ‌بری مزبور نشان می‌دهد که در این محل بنایی بزرگ و جالب از دوران ساسانی وجود داشته است که اگر کاوش‌های علمی بیش‌تری بر روی تپه صورت گیرد، می‌توان امیدوار بود که نقشهٔ کامل و قسمتی از واحدهای آن کشف گردند.تاریخ این شهر با ورود اولین دسته های اقوام آریایی به این سرزمین رقم خورده است و در سلسله ها و حکومت های قبل از اسلام در ایران، صعودها و فرودهای بسیاری بر خود دیده است. آثار گچ بری جالب مربوط به دوره ساسانی که در تپه خندو واقع در شمال خاوری تاکستان به دست آمده است، نشانه آبادانی این منطقه در آن دوران است.

-خندو-تاکستان تپه خندو تاکستان

بر اساس شواهد و بررسی های باستان شناسی انجام شده در تپه خله کو ایجاد هسته اولیه شهر به ۷۰۰۰ سال پیش باز می گردد که همین سندعلمی، تاکستان را جزو قدیمی ترین شهرهای ایران و حتی دنیا قرار می دهد. روی همین اصل باید تحقیقات علمی – در مورد عمر این شهرستان – در این منطقه تکمیل تر شود. این شهرستان با توجه به این که قدیمی ترین شهر منطقه است، قدیمی ترین اثر باستانی این محدوده، یعنی بقعه پیر را نیز در خود جای داده است. هم چنین مسیر عبور جاده قدیمی، پر رفت‌وآمد و جهانی ابریشم از این شهر بوده است. طی حدود ده هزار سال، این مسیرنقش عظیمی در نقل و انتقال مواد، فرهنگ، آیین، تکنولوژی و ایجاد و توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی و نزدیکی ملت ها به عهده داشته و همانند رود بزرگی آسیا را به اروپا پیوند داده است. جاده ابریشم – که افرادی چون کوروش و کراسوس رومی و اسکندر مقدونی بر سر تسلط بر آن جان باختند – به خاطر وجود سنگ ابسیدین و موقعیت استراتژیک مناسب از تاکستان عبور می کرده است. در زمان هخامنشیان برای یکی از راه های ارتباطی ساخته شده توسط داریوش اول چاپارخانه مهمی در تاکستان بنا شد که محل آن روبه روی بقعه پیراست و عده ای وجه تسمیه «سیادان» را به خاطر وجود همین چاپارخانه می دانند. تاکستان در اواخر حکومت شاهان هخامنشی، بعد از مقاومت در برابر سپاه اسکندر و شکست خوردن از او، متحمل خسارات فراوانی شد.

 

تپه خندو آثار بسیار جالبی از تزیینات گچ‌بری دوره ساسانی را که بسیار حایز اهمیت‌اند, در خود جای داده است که کشف قطعات گچ‌بری مزبور نشان می دهد که در این محل، بنایی بزرگ و جالب از دوران ساسانی وجود داشته است.

عکس تزیینی است از هموطنان ساکن تاکستان تقاضا می شود در صورت داشتن تصاویری از تپه خندو آنرا برای ما ارسال فرمایند .

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *