رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۳ تیر ۱۴۰۱

آبشار شیوند ایذه

لینک این مطلب کپی شد!

آبشار شیوند ایذه در استان خوزستان واقع شده است. روستای شیوند به دلیل همجواری با دریاچه سد و رودخانه کارون از یکسو و رشته کوههای زاگرس با جنگلهای بلوط، رودخانه ها، آبراهها، آبشارها، صخره‌‎ها و نیز برخورداری از طبیعت مطلوب از سوی دیگر از جذابیتهای بی نظیری برای گردشگری برخوردار است. منطقه شیوند بخشی از مناطق حفاظت شده شالو و منگشت است.روستای شیوند از سه روستای بزرگ شیوند، روستای نوشیوند و پشت آسیاب تشکیل شده و از توابع دهستان دنباله رود شمالی، بخش دهدز شهرستان ایذه محسوب می شود. این روستا در دل منطقه حفاظت شده منگشت و شالو واقع شده که رودخانه کارون از شـــرق آن می گذرد. آبشار بلند و مرتفع روستای شیوند نیز از دل کوه فاصله ای حدود چهار کیلومتر را طی می کند و به دریاچه می ریزد.

-3 آبشار شیوند ایذه

ویژگی های منطقه شیوند

آبشار شیوند از کوه‌های منگشت سرچشمه می‌گیرد. این آب در مسیر خود چند آبشار بزرگ و کوچک را تشکیل می‌دهد. اما آخرین آنها یعنی آبشار شیوند، ۵۰ متر ارتفاع دارد. این میزان ارتفاع سبب شده است تا این آبشار در زمره مرتفع‌ترین آبشارهای استان قرار گیرد. افزون بر این موارد، خود آبشار در منطقه حفاظت شده منگشت و شالو قرار دارد.
این منطقه به‌واسطه داشتن دریاچه‌ها ورودخانه های مختلف، دارای طبیعت بسیار بی‌نظیری است. بدین‌جهت است که پوشش گیاهی و جانوری بسیار منحصربه‌فردی دارد.
در این ناحیه درختانی همچون بلوط ایرانی، بنه، کتیرا، بن سرخ، انجیر، انار، گردو و… دیده می‌شود. فضای بین این درختان با گل‌هایی همچون شقایق و نرگس پوشیده شده است. به همین جهت محیطی بسیار زیبا و دلربا دارد.
مازاد بر این جانورانی همچون خرگوش، گزار، پلنگ قهوه‌ای، کبک، سنجاب ایرانی، روباه، دارکوب و… در آن به چشم می‌خورد. وجود آنها باعث شده است تا هیجان بازدید از آبشار شیوند ایذه بیشتر شود.
البته جذابیت این ناحیه تنها به طبیعت آن محدود نمی‌شود چراکه در این منطقه بناهای تاریخی مختلفی هم وجود دارد.
امامزاده محمد، قلعه مخروبه هزاره سوم قبل از میلاد، سیاه‌چال قدیمی پل شالو، قلعه تل، سنگ‌نگاره کوه فرح و… از جمله مکان‌های تاریخی است که در مسیر این آبشار با آن مواجه می‌شوید. از طرفی دیگر، در خود روستای شیوند هم یک کاروان‌سرای قدیمی وجود دارد که متعلق به دوره صفوی است.

-1 آبشار شیوند ایذه

راههای دسترسی به آبشار شیوند

برای رفتن به شیوند باید در جاده ایذه- دهدز اندکی پس از سد کارون ۳ از یک راه انحرافی که در سمت راست جاده است به سمت دریاچه برویم و در ساحل دریاچه با شناور های مخصوص (بارج) به سوی دیگر رویم. این مسیر در حدود چهارده کیلومتر طول دارد و بارج آن را در حدود یک ساعت و نیم می پیماید. در ساحل چپ دریاچه پس از پیمودن یک راه روستائی سه و نیم کیلومتری سربالا با اختلاف ارتفاع ۳۳۰ متر و پس از گذشتن از روستاهای شهرک، ده کهنه و سرآسیاب به روستای مرغاب می رسیم. برای رفتن به آبشار باید از مرغاب، یک راه مال رو ۱۵۰۰ متری با اختلاف ارتفاع ۱۸۰ متر را طی کنیم. در طول این مسیر مناظر زیبائی از حرکت رودخانه در میان درختان به وجود آمده که بسیار دیدنی است. آبشار شیوند در دامنه کوه منگشت و در جنوب شرقی شهرستان ایذه واقع گردیده و یکی از جلوه های زیبای طبیعت خوزستان است.

-2 آبشار شیوند ایذه

-4 آبشار شیوند ایذه

-6 آبشار شیوند ایذه

           
 

نظر کاربران :

  • هادی توشقان

    با سلام. من عید امسال از اصفهان به سمت اهواز میرفتم که ۲۰ کیلومتر قبل از سد کارون ۳ یعنی حدود ۴۰ کیلومتر قبل از ایذه دیدم پایین دریاچه پشت سد لنج ایستاده. پرسیدم گفتند میره روستای شیوند. در هر صورت یک روز و یک شب اونجا بودم. تجربه من به دوستان اینه که اصلا با ماشین اونجا نروید. ماشین رو تو پارکینگ کنار ساحل دریاچه بذارید و با لنج بروید شیوند اونجا نیسان ۴۰ میگیره یه خانواده رو میبره پایین آبشار. در ضمن آبشار بالای کوه است. برای همین کفش مناسب و ترجیحا چوب کوه نوردی همراه داشته باشید. برگشت هم ۴۰ میگیرند میایید دوباره سوار لنج شید. لنج رفت و برگشت رایگان است. برای این میگم با ماشین نرید که هم مسیر اونجا سنگلاخی است و فقط نیسان به درد اونجا میخوره هم اینکه بومی های اونجا تو اولویت سوار کردن ماشینهاشون هستند.

    ۱۷ فروردین, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • Er

    دوستانی که رفتند میگن در شیوند اینترنت نیست و کلا آنتن نمیده راست میگن؟؟؟

    ۱۲ فروردین, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نصیران

    سلام
    من با خانواده قصد دارم برم آبشار شیوند
    آیا وسایل نقلیه و وسایل مورد نیاز خودمون رو می تونم ببرم اونجا، و آیا میشه شب اونجا اقامت کرد؟

    ۱۹ اسفند, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • موحدی

    سلام
    من اهل اصفهانم و عید امسال( سال ۹۷) ان شاالله قصد دارم برم آبشار شیوند
    میشه راهنمایی کنید که چه طوری میتوانم برم اونجا؟
    و آیا اونجا اقامتگاه هست؟ آیا وسایل نقلیه خود را می توان به آون طرف دریاچه برد و به روستای شیوند رفت و شب رو اونجا اقامت کرد؟
    برای اقامت در شب چه کار باید بکنیم؟

    ۱۹ اسفند, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • اصغر صباغی پور

    پنجشنبه سوم اسفند ۹۶ به اتفاق دوستان فولاد مبارکه به آبشار شیوند رفتیم هوا عالی بود و ما از مسیر آب که به آبشار میرسید خیلی لذت بردیم وقتی هم که به آبشار رسیدیم واقعآ چشم انداز دیدنی و به یاد ماندنی بودو چندین عکس یادگاری گرفتیم.

    ۸ اسفند, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • زهرا

    عالی جای زیبایی

    ۱۴ مهر, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • مصطفی

    باید از این همه نعمت استفاده درست ببریم

    ۶ مهر, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
  • مجتبی

    روز گذشته با دوستان از ابشار بازدید کردیم .
    بسیار زیبا بود .
    اگر کسی توانایی کوهنوردی داشته باشد دو ابشار هم در بالای ابشار اول قرار دارند . ابشار دوم را می توان بدون تجهیزات هم رفت البته توانایی بدنی خوبی نیاز دارد . اما ایشار سوم تیاز به طناب و قلاب دارد.

    ۶ فروردین, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
    • آناهید موسوی

      مرسی عالی بود

      ۱۲ مهر, ۱۳۹۶
  • مصطفی

    جای زیبایی

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *