رزرو هتل

پناهگاه حیات وحش خارکو

اشتراک گذاری

این منطقه از سال ۱۳۴۶ تحت حفاظت قرار گرفت ودر سال۱۳۵۴ به پناهگاه حیات وحش تبدیل شد. این پناهگاه شامل دو جزیره خارک و خارکو به مساحت ۲۳۹۸ هکتار و به فاصله ۴کیلومتر از یکدیگر در شمال خلیج فارس و استان بوشهر قرار دارد.دارای سواحل صخره ای، شنی و مرجانی بسیار زیبایی است از گونه های مهم جانوری منطقه می توان به آهو، خرگوش، کلاغ هندی، فلامینگو، کاکایی، حواصیل و لاک پشت سبز اشاره کرد.

خارکو پناهگاه حیات وحش خارکو

آهو مهمترین پستاندار وارداتی به جزیره است. این منطقه زیستگاه مناسبی برای جوجه آوری پرستوهای دریایی تیره و پشت دودی محسوب می شود. پرندگان مهاجری از قبیل اگرت بزرگ، باکلان و فلامینگوی بزرگ نیز به صورت فصلی در جزیره به وفور مشاهده می شود. تاسیسات و فعالیت های گسترده نفتی در جزیره خارک اثرات منفی بر محیط زیست طبیعی داشته است.

پناهگاه حیات وحش خارکو بین N2918 تا N2921 عرض شمالی و E5523 تا E5519 طول شرقی و در ۵۷ کیلومتری شمال غرب شهر بوشهر در استان بوشهر واقع شده است. مساحت آن در حدود ۳۱۲ هکتار می باشد.

خارکو 2 پناهگاه حیات وحش خارکو

پوشش گیاهی: پوشش های غلفی یکساله و مرتعی از خانواده گرامینه ها و یونجه های یکساله می باشد.

پرندگانی : باکلان ,‌پرستوهای دریایی ,‌کاکایی ها و‌ حواصیلها .

خزندگان : لاک پشت دریایی.

مشکلات و معضلات مهم منطقه

– توسعه بیش از حد و همه جانبه تأسیسات نفت و گاز و پتروشیمی ، جاده کشی و خاکبرداری که منجر به تخریب شدید زیستگاه آهوان گردیده است .
– افزایش بی رویه جمعیت کلاغ هندی در سطح جزیره
– بیماری پوستی شایع شده در جمعیت آهوان ( سال ۸۲ الی ۸ ) منجر به تلفات قابل توجه گردیده است .

خارکو1 پناهگاه حیات وحش خارکو

سایر ویژگیهای طبیعی

جزیره خارک به همراه جزیره خارکو به دلیل ارزشهای فوق العاده اکولوژیکی که دارای یک یاز از احتماعات منحصر به فرد مرجانهای و زیستمندان دریایی ، محل تخمگذاری هزاران قطعه پرندگان آبزی و کنار آبزی می باشد.

آدرس : بوشهر – خارک – جزیره خارکو

خارکو 3 پناهگاه حیات وحش خارکو

منبع : بیابانهای ایران

این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین 0 / 5. تعداد 0

با سپاس از امتیاز شما.

اگر نکته ای دارید اینجا برای ما بنویسید

آدرس روی نقشه :

آب و هوای شهر بوشهر

دمای فعلی : 24 درجه سانتیگراد

وضعیت آب و هوا : آسمان صاف

پیش‌بینی آب و هوا برای 5 روز آینده

یکشنبه - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱ > دما : 25 درجه سانتیگراد، وضعیت : ابرهای پراکنده

دوشنبه - ۱۴۰۴/۰۲/۰۱ > دما : 28 درجه سانتیگراد، وضعیت : آسمان صاف

سه شنبه - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲ > دما : 31 درجه سانتیگراد، وضعیت : کامل ابری

چهارشنبه - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳ > دما : 32 درجه سانتیگراد، وضعیت : ابرهای پراکنده

پنج شنبه - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴ > دما : 27 درجه سانتیگراد، وضعیت : چند ابر

 

دیدگاه ها :

*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حداکثر حجم فایل : 2 مگابایت. فرمت های مجاز : image, video. Drop files here