واویشکای شمالی با چهار طعم مختلف ، که در گیلان هم طبخ می شود . این خوراک خوشمزه گیلانی ریشه روسی دارد و بعد از جنگ جهانی به تنوع غذایی گیلان اضافه شد . واویشکا به روش های مختلفی طبخ می شود که در اینجا ما با واویشکا با گوشت قرمز ، واویشکا با جگر سفید ، واویشکا با مرغ و وایشکا بادمجان مخصوص گیاهخواران آشنا می شویم . پس اگر شما هم عاشق واویشکا هستید با ما همراه باشید .
واویشکا با گوشت
مواد لازم
گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله : ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ : ۱عدد
گوجه فرنگی :۵ عدد
نمک وفلفل و زردچوبه به میزان لازم
سیب زمینی نگینی ۵ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: ۱ لیوان
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. گوشت چرخکرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش عوض شود. حالا فلفل، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویهها گرفته شود و گوشت مزه بگیرد.گوجه فرنگیها را رنده یا پوره کنید و به گوشت و پیاز اضافه کنید. وقتی که آب گوجه فرنگی کشیده شد، رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و هم بزنید تا رب تفت بخورد و طعم خامی آن از بین برود.
حالا ۱ لیوان آب به این ترکیب اضافه کنید و درب ماهیتابه را بگذارید تا روی شعله ملایم گاز جا بیفتد. سیب زمینی را مکعبی خرد کنید و جداگانه تفت دهید. بعد از ۲۰ دقیقه گوشت واویشکا جا میافتد و آبش کشیده میشود. گوشت و سیب زمینی واویشکا را در ظرف مورد نظر سرو و با نان یا برنج کته میل کنید.
در صورت تمایل روی واویشکا را با جعفری یا پیازچه خرد شده تزیین کنید. واویشکا گوشت را با دل و جگر مرغ یا گوسفند و یا گوساله هم میتوانید دقیقا به همین ترتیب درست کنید.
خوراک واویشکا مرغ و سیب زمینی
مواد لازم
سینه مرغ: ۲ عدد مکعبی خرد شده
پیاز: ۲ عدد متوسط و ریز و نگینی خرد شده
گوجه فرنگی: ۳ عدد پوره یا رنده شده
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای: ۱ عدد نگینی خرد شده
سیب زمینی: ۵ عدد متوسط
سیر: ۳ حبه
رعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: ۲ لیوان
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای درست یکی از چند ده غذای خوشمزه گیلانی با بادمجان و مرغ و سیب زمینی، ابتدا مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و ۲ سینه مرغ مکعبی خرد شده را به همراه فلفل سیاه، نمک و زعفران دم کرده مقداری تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس مرغهای تفت داده شده را از ماهیتابه خارج کنید و پیازهای نگینی خرد شده را در همان ماهیتابه تفت دهید. سیرها را رنده کنید و همراه با پیازها کمی تفت دهید. فلفل دلمهای و گوجه فرنگی رنده شده را هم اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه کشیده شود.
رب را اضافه کنید و تفت دهید. حالا ۲ لیوان آبجوش اضافه کنید و اجازه دهید واویشکا مرغ روی شعله ملایم گاز به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد. واویشکا نباید آبدار باشد به همین دلیل باید کاملا آب آن کشیده شود و خوب جا بیفتد. در این فاصله سیب زمینیها را مکعبی خرد و سرخ کنید و در کنار واویشکا مرغ همراه با برنج کته یا نان سرو کنید.
واویشکا چغور پغور یا واویشکا با انواع دل و جگر را هم میتوانید دقیقا به همین روش درست کنید.
واویشکا گوشت و بادمجان
مواد لازم
بادمجان قلمی: ۱۰ عدد
گوشت چرخکرده: ۶۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: ۱ لیوان
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا بادمجانها را پوست بگیرد و مکعبی و تقریبا ریز خرد کنید. روی بادمجانها نمک بپاشید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا تلخی بادمجان گرفته شود. در این فاصله پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا سبک شوند. گوشت چرخکرده را هم اضافه کنید و تفت دهید. نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و با گوشت خوب تفت دهید تا گوشت سرخ شود. گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید. مقداری که آب گوجهها گرفته شد رب را هم اضافه کنید و روی شعله ملایم تفت دهید.
بادمجانها را بشورید و آبکش کنید. آب بادمجانها که گرفته شد آنها را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم و سرخ شوند. بادمجان را به گوشت اضافه کنید و ۱ لیوان آب جوش روی آنها بریزید. درب ماهیتابه را ببندید و اجازه دهید واویشکا گوشت و بادمجان روی شعله ملایم گاز به مدت ۲۰ دقیقه خوب بپزند و جا بیفتند.
زمانی که آب واویشکا حسابی کشیده شد آن را سرو کنید و با نان یا برنج کته و در صورت تمایل سیب زمینی سرخ کرده میل کنید. میتوانید واویشکا بادمجان را با همین مواد هم درست کنید و گوشت چرخکرده را از مواد آن حذف کنید. میتوانید روی تمام خوراکهای واویشکا در پایان پخت یک یا دو عدد تخم مرغ بشکنید و اجازه دهید تا تخم مرغها سفت شوند و خودشان را بگیرند مثل میرزاقاسمی که روی آن تخم مرغ میشکنند.
واویشکا جگر سیاه و سفید
مواد لازم
جگر : نصف یک دست سیاه و یک سوم جگر سفید
پیاز: یک عدد
گوجه فرنگی: یک عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آب: نصف لیوان
نمک، فلفل و گلپر: به میزان لازم
طرز تهیه
غذای واویشکا از تنوع بی نظیری برخوردار است که علاوه بر گوشت، مرغ و سیب زمینی می توان با جگر سفید و جگر سیاه نیز طبخ کرد. جگر سیاه و سفید را قبل از سرخ کردن آب پز کنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید و بعد پیازی که از قبل سرخ کرده اید را به آن اضافه نمایید، گوجه خرد شده را داخل جگر و پیازها بریزید. به اندازه لازم رب گوجه فرنگی بریزید و اجازه دهید رب سرخ شود. حالا به مواد شرخ شده مقداری آب اضافه کنید، زیر شعله گاز را زیاد کنید تا آب داخل مواد بجوشد. سپس زیر شعله را کم کنید تا وایشکای جگر کاملا جا بیفتد.
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.