رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۶ آذر ۱۳۹۷

مسجد راه چمان

لینک این مطلب کپی شد!

مسجد راه چمان مربوط به دوره قاجار است و در قزوین، جنوب خیابان منتظری واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۹۲۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.سال ها پیش ، قرآنی در این مکان ، یافت شد که در آن تاریخ ۷۰۰ هجری قمری ، نقش بسته بود و این امر ، نشانگر قدمت این مسجد است . این قرآن ، هم اکنون در اختیار امنای مسجد می باشد.

دانستی هایی درباره مسجد
۱. بافت نخستین مسجد به حدود ۷۰ تا ۸۰ سال پیش بازمیگردد .
۲. ساختمان قدیمی مسجد ، دارای بالکنی بوده که جهت اقامه ی نماز تابستانی ، استفاده می شده و سقف مسجد هم از چوب و حصیر بوده است .
۳. علّت نامگذاری مسجد به این اسم احتمالاً بدان جهت بوده است که چون این مسجد در مسیر ارتباطی روستای شریف آباد آن زمان که شهر شریفیّه کنونی است، قرار داشته است و در گذشته ، نام این روستا، چمن بوده است.
۴. بافت جدید مسجد به عنوان حسینیّه در سال ۱۳۷۹، احداث شــــــده است. پیش از ساخت حسینیّه، از زمین آن برای کارگاه نخ تابی، استفاده می شده که با جمع آوری کمک های مردمی، خریداری شده است.
۵. امامت جماعت مسجد در ۴۰ سال گذشته بر عهده آقای سلیمانی، پیش از وی برعهده آقای سیاهپوش و اکنون بر عهده آقای ملکی است.
۶. برخی از اعضای هیئت امنای مسجد: آقایان وفاپور، جلیلوند، صبّاغ، رسولی و تعهّدی
۷. با نظارت سازمان میراث فرهنگی، ظاهر بیرونی قسمت قدیمی مسجد، کاملاً حفظ شده است.
۸. این مسجد هم همانند مساجد مهمّ دیگر، دارای آب انبار بوده که اکنون، تغییر کاربری داده است.
۹. مسجد راه چمان، زیر نظر اداره اوقاف، اداره می شود.
۱۰. در این مسجد نیز در روزها و شب های ویژه مذهبی هم چون عاشورا و تاسوعا و شام غریبان، مراسم خاصّی هم راه با پخش شام یا ناهار، برگزار می شود.
۱۱. پس از آغاز جنگ ۸ ساله، یکی از نخستین پایگاه های بسیج در این مسجد، شروع به فعّالیّت کرده است و شهدای بسیاری نیز از این مســـجد، جان خود را فدای وطن کرده اند از جمله: شهیدان حسن پور، رسولی و شالی. این پایگاه بسیج، هم اکنون نیز با نام علویّه، مشغول فعّالیّت است.
۱۲. نکته جالب درباره قسمت نوساز مسجد، این است که این قسمت با وجود وسعت زیاد، فاقد ستون است و این امر، نشان دهنده مرغوبیّت موادّ ســازنده مسجد می باشد.
۱۳. سرویس بهداشتی مسجد با کمک شهرداری منطقه، احداث شده است.
در ورودی بزرگ مسجد ، یک در زیبای منبّت کاری شده توسّط علی گرامی جاه است که در سال ۱۴۲۵ هجری قمری، ساخته شده است.

مسجد ، دارای یک حیاط کوچک در سمت شرقی هم می باشد که سرویس های بهداشتی در آن جا، قرار گرفته اند.
این مسجد ، دارای ۴ طبقه می باشد. دو مناره کوچک هم بر بالای مسجد، دیده می شوند که برخی از کاشی های هر دوی آن ها، ریخته شده است.
وقتی از بیرون مسجد، بازدید می کنیم با ناودان های سنگی در بافت قدیم مسجد و یک کتیبه با تاریخ ۱۳۲۴، رو به رو می شویم که بر بالای سردر قدیمی مسجد، نصب شده است. دور تا دور قسمت بیرونی نوساز مسجد نیز سوره ضحی به قلم درآمده است.

مسجد راه چمان  مسجد راه چمان

مسجد راه چمان  مسجد راه چمان

مسجد راه چمان  مسجد راه چمان

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *