رزرو هتل ایران بوم گردی

طرز تهیه مربای لبو

۱۶ آبان ۱۴۰۱

طرز تهیه مربای لبو را هم با آهک و هم بدون آهک در این مطلب آموزش می دهیم .لبو که خاصیت درمانی زیادی دارد بسیار خوشرنگ و خوشمزه است. از آنجا که در فصل پاییز به وفور یافت می شود پیشنهاد می کنیم حتما از لبو استفاده کرده و با درست کردن مربای لبو یا ترشی لبو یا خوراک لبو از خاصیت آن هم بهرمند شوید.

طرز تهیه مربای لبو

مواد لازم:

تور اروپا

لبو متوسط و جوان: ۱ کیلوگرم
شکر: ۸۰۰ گرم
آب: به مقدار لازم
وانیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پودر پکتین یا پودر ژلاتین: ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه مربای لبو

برای درست کردن مربای چغندر قرمز براق و خوشرنگ نیاز به یک کیلوگرم لبو دارید. یعنی لبوها بعد از شستن و پوست گرفتن و خرد شدن، رنده شدن یا قالب زدن باید یک کیلوگرم باشند. بهترین و شیرین‌ترین نوع لبو برای درست کردن انواع ترشی لبو، مربای لبو و شربت لبو، لبوهای گرد و قرمز در اندازه متوسط و جوان هستید.ابتدا لبوها را بشورید و پوست بگیرید و به صورت مکعبی و حبه قندی یا با قالب برش بزنید. در صورت تمایل می‌توانید لبوها را برای مربا رنده کنید.

شکر را با ترازوی آشپزخانه اندازه کنید. برای یک کیلوگرم لبو ۷۰۰ الی ۸۰۰ گرم شکر کافی است. شکرها را با لیوان فرانسوی دسته‌دار اندازه بگیرید. هر لیوان فرانسوی دسته‌دار معادل ۲۳۰ گرم شکر است. به ازای هر لیوان شکر یک لیوان آب هم اضافه کنید. آب را در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید به دمای جوش برسد. وقتی آب به دمای جوش رسید، شکر را اضافه کنید.

اجازه دهید مخلوط آب و شکر هم به دمای جوش برسد. در این حالت مقداری جرم روی این ترکیب جمع می‌شود، این جرم را با قاشق کاملا تمیز جمع کنید و دور بریزید. اجازه دهید آب و شکر به مدت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه روی شعله متوسط گاز بجوشد تا غلیظ شود و قوام پیدا کند. حالا لبوها را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن لبوها شعله گاز را زیاد کنید تا لبوها کف کنند.

کف روی لبوها را هم با قاشق تمیز جمع کنید و دور بریزید تا مربا سرریز نکند. ۴۵ الی ۵۰ دقیقه زمان برای پخت لبوها روی شعله متوسط گاز کافی است. پودر پکتین را با مقداری آب سرد مخلوط کنید. حالا آن را روی بخار آب سماور یا کتری بگذارید تا به روش بن ماری کاملا در آب حل شود.محلول پکتین را به همراه وانیل به مربای لبو در حال پخت اضافه کنید. این کار را در ۵ دقیقه پایانی پخت مربا انجام دهید تا رایحه وانیل در مربا حفظ شود. به جای پکتین می‌توانید از ۱ قاشق مرباخوری پودر ژلاتین هم استفاده کنید. پودر ژلاتین را به روش بن ماری حل کنید و در ۵ دقیقه پایانی پخت به همراه وانیل به مربا لبو اضافه کنید.

طرز تهیه مربای لبو

طرز تهیه مربای لبو با آب آهک

برای اینکه لبوها بعد از مربا شدن، فرم خودشان را حفظ کنند و در حین پخت له نشوند، از طرز تهیه مربای لبو با آب آهک می‌توانید استفاده کنید. در این روش، ۵۰۰ گرم آهک تصفیه شده را با ۱/۵ لیتر آب مخلوط کنید و بعد آن را کنار بگذارید تا آهک‌ها کاملا ته نشین شوند و آب زلال روی آن قرار بگیرد.آب زلال را در یک ظرف بریزید و لبوهای خرد شده را در آن به مدت ۴ تا ۵ ساعت قرار دهید. این لبوها را برای مربا کردن استفاده کنید. در ادامه مراحل از روش بالا برای درست کردن مربا کمک بگیرید.

طرز تهیه مربای لبو با شیره انگور

در این روش پخت مربای لبو باید به ازای هر ۳ لبوی متوسط، ۲ قاشق شیره انگور استفاده کنید. (البته به میزان شیرینی لبوی شما هم بستگی دارد) مربای لبو با شیره انگور قوام خوبی می‌گیرد. برای تهیه مربای لبو به این روش، باید ابتدا لبوها را با آب بپزید و بعد از نرم شدن، دوباره با شیره انگور بپزید.

پختن را تا حدی ادامه دهید تا شیره جذب لبوها شود و به اندازه کافی قوام پیدا کند. مقدار کمی از شیره باید در آخر روی لبوها بماند و شیره کاملا خشک نشود. همچنین شیره نباید آبکی باشد چون احتمال شکرک و کپک زدن مربا بالا می‌رود. بعد از سرد شدن، مربای لبو را در بطری‌های شیشه‌ای تمیز، استریل و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای لبو

نکات مهم طرز تهیه مربای لبو براق بدون شکرک و کپک

برای این‌که مربا لبو خوشرنگ‌تری داشته باشید بهتر است از قابلمه مسی یا روحی برای درست کردن مربا استفاده کنید.
حین درست شدن مربای لبو به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون هم مربا بد رنگ و کدر می‌شود و هم روی گاز سر می‌رود.
اگر مربای لبو کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات علت کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن است.
اگر به مربای لبو در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می‌شود.
در صورتی که مربا شکرک زد می‌توانید این شکرک را به راحتی برطرف کنید. کمی آب‌جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
قوام شهد و شربت مربای لبو مثل سایر انواع مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق برمی‌داریم و اجازه می‌دهیم تا سرد شود، اگر شربت مربا مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ شود.
برای درست کردن مربای لبو به شکل گل، باید لبوها را با قالب گل رز یا هر گلی که دوست دارید، فرم دهید، سپس آنها را در آب آهک قرار دهید . سپس آنها را از آب آهک بیرون بیاورید و بشویید و با لبوها، مربا درست کنید.

خواص لبو

چغندر همچنین لبو هم نامیده می شود، قرمز رنگ های خوشمزه که ها حاوی سدیم و چربی کمی هستند که به ما نشان می دهند که چرا آنها خوب هستند. آنها منبع خوبی از اسید فولیک هستند و در نتیجه از سلامت روانی و احساسی پشتیبانی می کنند. لبو مملو از مواد مغذی دیگری مانند آهن، منگنز، مس، پتاسیم و منیزیم است که همه آنها منافع فردی خود را دارند.

تقویت گردش خون

به لطف اکسید نیتریک موجود در لبو، رگ های خونی شما عریض تر می شود و باعث جریان خون بیشتر می شود. خون بیشتر به معنای بدن سالم تر است!

لبو برای افزایش بنیه و قدرت بدنی

نیتریک اکسید به استراحت رگ های خونی شما کمک می کند و مطمئن می شود که اکسیژن بیشتری می تواند به ماهیچه ها و اندام های شما برسد. هرچه بافت بیشتر اکسیژن بگیرد، موثرتر است!

کاهش فشار خون با لبو

مطالعات نشان داده اند که نوشیدن آب لبو می تواند فشار خون را کاهش دهد، در کمتر از شش ساعت!

لبو برای مبارزه با بیماری

فیتو نوتریشن های موجود در لبو به مبارزه با بیماری و عفونت و همچنین مقابله با تولید مواد سمی کمک خواهد کرد.

لبو برای کمک در سم زدایی

نه تنها لبو حاوی آنتی اکسیدان های ضد سم است، بلکه فیبر طبیعی آن به سم زدایی بدن بسیار کمک می کند.

لبو برای بهبود هضم

فیبر سالم موجود در لبو برای دستگاه هاضمه شما شگفتی ساز است و باکتری های مفید را تغذیه کرده و پسماندهای مضر را تمیز می کند.

کمک در عملکرد کبد با لبو

لبو حاوی دو بتاین و پکتین است، این دو ترکیبات به دفع مسمومیت کبد کمک می کنند. هرچه کبد شما حاوی سم کمتری باشد، بهتر عمل می کند!

لبو برای افزایش میل و توان جنسی

گردش رو به افزایش یکی از بهترین راه برای افزایش میل و توان جنسی است و شما متوجه خواهید شد که برون در چغندر، می تواند به زنان پس از یائسگی کمک کند تا تمایل بیشتری داشته باشند.

لبو برای مبارزه با التهاب

لبو غنی از بتالین است، آنتی اکسیدانی که به مبارزه با التهاب کمک می کند.

لبو برای افزایش تولید گلبول های قرمز خون

آهن موجود در لبو توانایی بدن شما را برای تولید گلبول های قرمز خون افزایش خواهد داد، در نتیجه اطمینان حاصل می شود که مواد مغذی و اکسیژن بیشتری در بدن شما حمل می شوند.

بدون چربی

هیچ نوع چربی در لبو وجود ندارد، بنابراین شما می توانید تا جایی که می خواهید لبو بخورید، بدون این که نگران افزایش وزن باشید.

لبو برای پیشگیری از بیماری های قلبی

اسید فولیک موجود در لبو می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی و نیز کمک به درمان بیماری های قلبی کنونی کمک کند.

تقویت بارداری سالم با لبو

فولیک اسید یکی از مواد مغذی است که مادران باردار برای داشتن یک بارداری سالم به آن نیاز دارند.

لبو برای مبارزه با سرطان

لبو غنی از ویتامین C است، یکی از آنتی اکسیدان هایی که ثابت شده تاثیر خوبی روی سلول های سرطانی دارند.

افزایش سلامت پوست با لبو

نه تنها لبو شامل ویتامین C است که برای تولید کلاژن پوست بیشتر مورد نیاز است، بلکه آنها می توانند به سم زدایی پوست شما و کاهش التهاب سلول های پوست کمک کنند.

سلامت چشم با لبو

لبو غنی از ویتامین A است که برای چشمان سالم ضروری است.

کاهش خطر سرطان کلیه با لبو

طبق مطالعه انجام شده خوردن روزانه لبو می تواند به شدت خطر ابتلا به سرطان کلیه را کاهش دهد.

لبو برای کمک در تولید صفرا

به کبد شما کمک می کند که صفرای بیشتری تولید کند که برای هضم مورد نیاز است، و همچنین کمک می کند که کیسه صفرا شما را سالم نگه دارد.

لبو برای تغذیه رسانی به استخوان ها

لبو غنی از کلسیم است که برای حفظ استخوان ها، دندان ها و ناخن های سالم و قوی لازم است.

لبو برای افزایش عملکرد مغز

با افزایش گردش خون، مغز شما مواد مغذی و اکسیژن بیشتری دریافت می کند.

لبو برای تقویت سطح انرژی

لبو همچنین باعث کاهش مصرف آدنوزین تری فسفات می شود، که منبع انرژی اصلی بدن است. این کار انرژی را حفظ کرده و به فرد کمک می کند که مدت بیشتری فعال بماند.

لبو برای کنترل قند خون

این کار بیشتر با چغندر قند انجام می شود. طبق مطالعه ایسلندی، فیبر موجود در چغندر قند می تواند بالا بودن میزان قند خون را کاهش دهد.

لبو برای کاهش کلسترول بد

لبو نیز یکی از معدود غذاهایی است که کالری کمی دارد و حاوی هیچ کلسترولی نیست.

لبو برای کمک به درمان بی خوابی

طبق گزارش ارائه شده توسط دانشگاه مرکز پزشکی مریلند، چغندر سبز نیز غنی از آهن است و می تواند به کم خونی کمک کند. اسید فولیک موجود در لبو نیز با کم خونی مبارزه می کند.

لبو برای افزایش سلامت جنسی

باید باور کنید که از زمان رومیان لبو به عنوان یک داروی مقوی غریزه جنسی استفاده شده است. لبو حاوی مقادیر خوبی از بور است، یک ماده معدنی که مستقیماً با تولید هورمون های جنسی مرتبط است.

لبو برای جلوگیری از آب مروارید

لبو منابع بزرگی از کاروتنوئید است که می توانند خطر تشکیل آب مروارید را کاهش دهد.

لبو برای کاهش وزن

یکی از ویژگی هایی که باعث کاهش وزن ایده آل می شود، شیرینی طبیعی آن است. به همین دلیل است که می توانید شیرین کننده مصنوعی خود را با آن جایگزین کنید. زیرا رژیم غذایی حاوی شکر زیاد می تواند منجر به افزایش وزن شود.

ویژگی های ضد پیری لبو

سبزیجات سبز حاوی ویتامین A و کاروتنوئید هستند که می توانند از داخل به شما کمک کنند. آنها همچنین دارای لوتئین، (یک آنتی اکسیدان قوی دیگر) هستند. این عنصر با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و می تواند به چروک ها کمک کند.

لبو برای جلوگیری از پوکی استخوان

ما قبلاً دیده ایم که نیترات ها موجود در لبو به اکسید نیتریک در بدن تبدیل می شود. یک مطالعه ژاپنی بیان می کند که نیتریک اکسید می تواند به جلوگیری از بیماری های خاص مربوط به سبک زندگی کمک کند و پوکی استخوان یکی از آنها است.

           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جاباما سایت ویلا و اقامتگاه آنلاین