رزرو هتل فضاگشت
۸ اردیبهشت ۱۳۹۷

زیره تو (کاچی بجنوردی )

اشتراک گذاری

این میان‌وعده در بجنورد با طعم و عطر متفاوتی نسبت به کاچی معمولی تهیه می‌شود و آن هم به‌خاطر ادویه «زیره تو» است که مختص این کاچی استفاده می‌شود. برای تهیه آن از آرد برنج و روغن حیوانی استفاده می‌شود که طعم محلی‌تری به آن می‌بخشد. برای شیرینی آن نیز از نبات یا شکر استفاده می‌شود که اندازه آن با توجه به ذائقه افراد متفاوت است. بسیاری نیز به جای شکر و نبات از شیره انگور و عسل استفاده می‌کنند که آن را مقوی‌تر می‌کند.

مواد لازم:

اجاره خودرو

آرد برنج ۴ قاشق غذاخوری
روغن حیوانی یا کره ۲ قاشق غذاخوری
آب ۳ لیوان
ادویه‌ی مخصوص زیره تو یک قاشق غذاخوری
نبات یا شکر به مقدار دلخواه (بسته به ذائقه خودتان دارد)
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
زعفران حل شده یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

* ابتدا روغن را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم گذاشته تا داغ شود و سپس آرد برنج را داخل روغن ریخته و تفت می‌دهیم.
* آرد برنج را آن قدر تفت می‌دهیم تا طلایی شود. این مرحله مثل تفت دادن آرد در حلواست با این تفاوت که آرد برنج زودتر طلایی می‌شود بعد ادویه را ریخته با آرد برنج مخلوط کرده، سپس آب را به آرامی به آن اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا آرد برنج گلوله گلوله نشود.
* در انتها نبات (یا شکر) و زعفران و گلاب را ریخته و حرارت را کم می‌کنیم تا زیره‌تو (کاچی) به غلظت فرنی برسد.

نکات:

* این کاچی چون محلی است در بجنورد، «ادویه‌ی مخصوص زیره‌تو» در همه‌ی عطاری‌ها به صورت آماده به فروش می‌رسد، این ادویه مخلوطی از زیره سیاه، زیره سبز و تخم شنبلیله است.
در صورت نداشتن ادویه می‌توانید از نصف قاشق غذاخوری زیره سیاه ساییده شده استفاده کنید. اگر ادویه در دسترس نبود با زیره سیاه و کمی زنجبیل بسیار خوشمزه می‌شود.
* به جای شکر یا نبات می‌توان از عسل یا شیره‌ی انگور هم استفاده کرد. در عکس روبرو از شیره‌ی انگور برای شیرین کردن، استفاده شده است.

زیره تو زیره تو (کاچی بجنوردی )

این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین 0 / 5. تعداد 0

با سپاس از نظر شما.

اگر نکته ای دارید اینجا برای ما بنویسید

 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    سعی کنید با روغن حیوانی درستش کنین که طعم خوبی بگیره وگرنه با روغن عادی طعم بدی میگیره

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    این میان وعده در بجنورد با طعم و عطر متفاوتی نسبت به کاچی معمولی تهیه می شود و آن هم به خاطر ادویه زیره تو است که مختص این کاچی استفاده می شود

    ۷ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    حداکثر حجم فایل : 2 مگابایت. فرمت های مجاز : image, video. Drop files here