زیره تو (کاچی بجنوردی ) | جاهای دیدنی ایران
بلیط هواپیما تور خارجی

زیره تو (کاچی بجنوردی )

دسته بندی مطالب بر اساس :
2018-04-28

این میان‌وعده در بجنورد با طعم و عطر متفاوتی نسبت به کاچی معمولی تهیه می‌شود و آن هم به‌خاطر ادویه «زیره تو» است که مختص این کاچی استفاده می‌شود. برای تهیه آن از آرد برنج و روغن حیوانی استفاده می‌شود که طعم محلی‌تری به آن می‌بخشد. برای شیرینی آن نیز از نبات یا شکر استفاده می‌شود که اندازه آن با توجه به ذائقه افراد متفاوت است. بسیاری نیز به جای شکر و نبات از شیره انگور و عسل استفاده می‌کنند که آن را مقوی‌تر می‌کند.

مواد لازم:

آرد برنج 4 قاشق غذاخوری
روغن حیوانی یا کره 2 قاشق غذاخوری
آب 3 لیوان
ادویه‌ی مخصوص زیره تو یک قاشق غذاخوری
نبات یا شکر به مقدار دلخواه (بسته به ذائقه خودتان دارد)
گلاب 2 قاشق غذاخوری
زعفران حل شده یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

* ابتدا روغن را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم گذاشته تا داغ شود و سپس آرد برنج را داخل روغن ریخته و تفت می‌دهیم.
* آرد برنج را آن قدر تفت می‌دهیم تا طلایی شود. این مرحله مثل تفت دادن آرد در حلواست با این تفاوت که آرد برنج زودتر طلایی می‌شود بعد ادویه را ریخته با آرد برنج مخلوط کرده، سپس آب را به آرامی به آن اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا آرد برنج گلوله گلوله نشود.
* در انتها نبات (یا شکر) و زعفران و گلاب را ریخته و حرارت را کم می‌کنیم تا زیره‌تو (کاچی) به غلظت فرنی برسد.

نکات:

* این کاچی چون محلی است در بجنورد، «ادویه‌ی مخصوص زیره‌تو» در همه‌ی عطاری‌ها به صورت آماده به فروش می‌رسد، این ادویه مخلوطی از زیره سیاه، زیره سبز و تخم شنبلیله است.
در صورت نداشتن ادویه می‌توانید از نصف قاشق غذاخوری زیره سیاه ساییده شده استفاده کنید. اگر ادویه در دسترس نبود با زیره سیاه و کمی زنجبیل بسیار خوشمزه می‌شود.
* به جای شکر یا نبات می‌توان از عسل یا شیره‌ی انگور هم استفاده کرد. در عکس روبرو از شیره‌ی انگور برای شیرین کردن، استفاده شده است.

زیره تو (کاچی بجنوردی )

PDFPrint
دسته بندی :
برچسب ها :
جاجیگا تور

مطالب مرتبط :

در حال بارگزاری...

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

لطفا نظر خود را برای این مطلب بنویسید:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.