جاهای دیدنی کردکوی ، بهشت سرسبز گلستان را در این مطلب به شما معرفی خواهیم کرد. احتمالا اگر نام شهر کردکوی را نشنیده باشید، حدس میزنید که این شهر در جایی مثل کردستان یا کرمانشاه باشد. اما این منطقه یکی از سرسبزترین شهرهای شمالی و جز شهرهای خنک برای مسافرت در تابستان کشور در شهرستان گرگان است. برای آشنایی با جاهای دیدنی کردکوی همراه سیری در ایران باشید.
در این مطلب می خوانید :
- ییلاق درازنو
- دیوار تمیشه
- دهکده جهاننما از جاهای دیدنی کردکوی
- روستای میاندره
- آبشار شادان یا هفت طبقه
- آبشار دوآب یکی از جاهای دیدنی کردکوی
- آبشار لاملیچ
- آبشار بزبنه سرکلاته
- پارک جنگلی امام رضا
- برج رادکان یکی از جاهای دیدنی کردکوی
- جاده شاه عباسی از جاهای دیدنی کردکوی
- امامزاده روشنآباد
- امامزاده ابراهیم روستای النگ
ییلاق درازنو
اگر ۳۵ کیلومتر به سمت جنوب شرقی شهر کردکوی بروید به یکی از دیدنیترین روستاهای ایران خواهید رسید. روستای ییلاقی درازنو، پر از درختان سوزنیشکل با برگهای پهن است و مه غلیظ ارتفاعات آن را جادویی و دلفریب میکند. از طرفی این چشمانداز طبیعی و آبوهوای خوش و خرم ییلاق، دل کندن از آن را سخت کرده است. به طوری که اگر به این روستا بروید، بدون شک چند روزی را در آن اقامت خواهید کرد. از جاذبههای دیدنی ییلاق درازنو میتوان به دو غار گنج خانه، انبار حسن خان، چشمه رزو و هزار منزل اشاره کرد.
دیوار تمیشه
دیوار تمیشه مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان کردکوی، روستای باغوکناره قرار دارد. این اثر که از جاذبه های گردشگری کردکوی به حساب میآید، در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۸۰، با شماره ثبت ۴۷۵۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. دیوار تمیشه به طول تقریبی ۱۲ کیلومتر با استفاده از آجر، به جهت شمال-جنوب از دامنههای شمالی سلسله جبال البرز شروع و به خلیج گرگان منتهی میشود. همچنین با مطالعات انجام شده بقایای بخشی از دیوار در داخل خلیج گرگان مشخص شده است. متاسفانه بیشتر بخشهای دیوار از بین رفته و تسطیح شدهاند. فقط بقایای قسمتی از لایههای تحتانی دیوار در قسمتهای جنگلی و حدفاصل روستای باغو کناره و سرکلاته باقی مانده است.
دهکده جهاننما از جاهای دیدنی کردکوی
دهکده جهاننما یکی از بهترین دیدنیهای کردکوی گرگان است که نمونه ندارد! چراکه ترکیب آبوهوای مهآلود در دشتی وسیع که خانههای ییلاقی با شیروانیهای رنگارنگ در آن پراکنده شدهاند، تابلویی سحرانگیز را تصویر میکند. یکی از جاذبههای این دهکده کلبه مش صفر است که پس از طبیعتگردی میتوانید در آن خستگی بهدر کنید و از بودن در اتمسفری روستایی نهایت لذت را ببرید. نیمرو، املت قارچ و چای زغالی را وسط جنگل نوش جان کنید تا حسابی سرحال شوید.
همچنین در ارتفاعات منطقه دیدن جانورانی مثل خرس قهوهای، خوک، شوکا، روباه و گربه جنگلی دور از انتظار نخواهد بود. پرندگانی مثل عقاب، بلدرچین، شاهین، فاخته و قرقاول نیز در این دهکده زندگی میکنند و صدای آوازشان موسیقی متن فیلم زندگی اهالی جهاننما است. از طرفی آبشارهای پر آب و درههای پر از گل این دهکده شما را به اقامتی چند روزه در جهاننما دعوت میکنند!
روستای میاندره
روستای میاندره در فاصله ۱۷ کیلومتری گرگان و ۱۰ کیلومتری کردکوی قرار دارد و با چشماندازهای طبیعی خود، بهعنوان یکی از جاذبه های گردشگری کردکوی به شمار میرود. این روستا در میان یک دره واقع شده است و از جنوب به رشته کوههای البرز، از جنوب غربی به کوههای درازنو و جهاننما، از شمال به بندر ترکمن و خلیج گرگان، از شرق به گرگان و از غرب به کردکوی منتهی میشود. علاوه بر جنگل و کوه، این روستا با برخورداری از رود و چشمه مقصدی عالی برای گردشی یکروزه است. بازدید از جنگلهای میاندره با استفاده از ماشین از داخل روستا امکانپذیر نیست. برای این کار باید از جنگل روستای شموشک عبور کنید. در کنار جذابیتهای طبیعی، خانههای قدیمی جا گرفته در بافت میاندره میتواند برای گردشگران علاقمند به بناهای تاریخی جالب باشد.
آبشار شادان یا هفت طبقه
در میان دیدنیهای کردکوی اول از همه به آبشار شادان بروید. این آبشار به هفت طبقه نیز مشهور شده و علت آن هفت شکستگی روی سنگهای کوهستان آن است. این آبشار ۴۰ متر ارتفاع دارد و در هفت کیلومتری جنوب کردکوی در دل جنگلهای بکر قرار گرفته است. تا همین چند سال قبل شادان ناشناخته بود تا اینکه به طور اتفاقی توسط طبیعتگردان کشف شد. برای رسیدن به این آبشار زیبا باید از مسیر داو یا دوآب که محل تلاقی دو رودخانه است، حرکت کنید تا به تابلوی درازنو برسید. مسیر سمت چپ به آبشار شادان میرسد که برای رسیدن به آن باید یک ساعت در شیبی ملایم پیادهروی کنید. در این منطقه دو آبشار وجود دارد که آبشار سمت جنوبی کوچکتر اما خروشانتر است.
آبشار دوآب یکی از جاهای دیدنی کردکوی
یکی دیگر از آبشارهای کردکوی که دسترسی به آن راحتتر است، آبشار دوآب نام دارد. دوآب در ۵ کیلومتری جنوب این شهر دارد و از جریان دو رودخانه که از ارتفاعات البرز سرچشمه میگیرند، بهوجود آمده است. رسیدن به آبشار دوآب برخلاف شادان سخت نیست و همه میتوانند از طراوت و خروش آن لذت ببرند.
آبشار لاملیچ
آبشار لاملیچ در نزدیکی روستای سرکلاته خرابشهر، در فاصله ۱۲ کیلومتری جنوب غربی کردکوی و ۳۹ کیلومتری گرگان قرار دارد. این آبشار ۸۱ متری پس از ریزش، از میان درختان ملیچ (ملیج یا ملچ) عبور میکند که همین موضوع سبب شهرت آن به لاملیچ شده و آن را در میان جاذبه های گردشگری کردکوی قرار داده است. مسير ريزش آب شيبی نسبتا تند دارد و فاصله آن از روستا، حدود چهار الی پنج ساعت است.
آبشار بزبنه سرکلاته
آبشار بزبنه سرکلاته یکی از چندین آبشاری است که در منطقه جنگلی روستای سرکلاته خرابشهر، از توابع شهرستان کردکوی قرار دارد. این آبشار در میان فضایی سرسبز و بکر، از صخرهای مرتفع فرومیریزد و با برخورداری از ۸۱ متر ارتفاع، یکی از آبشارهای بلند منطقه و از جاذبه های گردشگری کردکوی بهشمار میرود. قطرات آب این آبشار بهشکلی پودر مانند به سمت پایین سقوط میکنند و منظرهای هیجانانگیزی را میآفرینند.
پارک جنگلی امام رضا
در ۴ کیلومتری جنوب کردکوی و در مسیر رسیدن به درازنو، یکی دیگر از دیدنیهای کردکوی واقع شده است. یک پارک جنگلی بسیار زیبا که رودخانه پلنگپا درست از میان فضای بکر جنگلی آن میگذرد. از آنجایی که این فضای جنگلی در کنار جاده تهران مشهد قرار گرفته، پارک جنگلی امام رضا نامیده شده است. این پارک در مسیر بندر ترکمن نیز قرار دارد و از این رو محبوبترین جا در گرگان برای استراحت و تفریح محسوب میشود.
برج رادکان یکی از جاهای دیدنی کردکوی
گنبد رادکان نماد و هویت تاریخی گرگان است و از اصلیترین دیدنیهای کردکوی به حساب میآید. بنایی که همانند یک راهنمای اصلی برای مسافران عمل میکند و از دوردستها هم قابل تشخیص و مشاهده است. گنبدی که مقبره ابوجعفر محمدبن وندربن باوندی محسوب میشود که یکی از اسپهبدان آل باوند طبرستان بود. همچنین یک کتیبه در این بنای تاریخی وجود دارد که قدمتش به ۴۰۷ قمری میرسد! برای رسیدن به برج رادکان به ۴۲ کیلومتری جنوب کردکوی و ۵۴ کیلومتری جنوب غربی گرگان حرکت کنید.
جاده شاه عباسی از جاهای دیدنی کردکوی
احتمالا در متون تاریخی نام جاده شاه عباسی را شنیده باشید. همان جادهی سنگفرش شدهای که روزگاری شهرهای شمالی را به اصفهان متصل میکرد و حالا همهی آن به جز بخشی که در کردکوی قرار دارد، از بین رفته است. بقایای جاده شاه عباسی را در جنوب این شهر و حدفاصل روستاهای سرکلاته، سالیکنده، کردمحله و بالا جاده میتوانید مشاهده کنید. اگرچه که جاده را با سنگ، گل و آهک بازسازی کردهاند و مسیر آن را به صورت پلی روی رودخانهها ادامه دادهاند، اما هنوز هم بافت قدیمی آن حفظ شده است.
امامزاده روشنآباد
یکی دیگر از دیدنیهای کردکوی که محلی تاریخی و مذهبی محسوب میشود، امامزاده روشنآباد است. این امامزاده در کنار جاده قدیم گرگان کردکوی قرار دارد و قدمت آن به قرن ۹ هجری قمری میرسد. نام این بنای تاریخی در تاریخ طبری با نام روشنا آمده و متعلق به عبدالله نامی از نوادگان امام هفتم است. بقعه اصلی در وسط باغی قرار دارد که دورتادور آن را به قبرستان عمومی اختصاص دادهاند. بنا به صورت برجی بلند و چند وجهی شامل رواق، حرم چهارگوش، گنبد مدور با بامی سفالی است. تزئینات داخلی آن نیز همانند بیرون آن تماشایی هستند. یک صندوق چوبی نفیس نیز درون بنا وجود دارد که منبتکاریهای زیبایی روی بدنه آن انجام شده است. روی صندوق ۷ سوراخ قرار دادهاند که مردم نذورات خود را درون آن میاندازند. در این امامزاده دو تن دیگر به نامهای ابراهیم و محمد از برادران امام هشتم نیز آرمیدهاند.
امامزاده ابراهیم روستای النگ
امامزاده ابراهیم روستای النگ در روستای النگ، از توابع شهرستان کردکوی قرار دارد و مدفن یکی از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) است. این بقعه گنبدی مرتفع از نوع گرد با قطر ۵۰ متر و ارتفاع ۱۵ متر دارد که با کاشی سنتی پوشانده شده است. همچنین کاشیکاری سردر بر زیبایی بنا افزوده است. این امامزاده از جاهای دیدنی کردکوی است که در مسیر جاده اصلی تهران-مشهد قرار دارد و هر ساله در ایام و مناسبتهای مختلف میزبان زائران زیادی میشود.
نظر کاربران : با ورود به حساب کاربری از نوشتن نظر خود امتیاز کسب کنید
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.