بلیط هواپیما تور خارجی

آش گیلدیک

2018-10-17

آش گیلدیک از آشهای خوشمزه آذربایجان است. آش گیلدیک بیشتر در استان اردبیل طبخ می شود .در اردبیل و در منطقه ارسباران خوراک خوشمزه ای به نام آش گیلدیک می پزند که سبزی، گل نسترن کوهی، برنج، حبوبات شامل نخود و عدس و لوبیا، مغز گردو، آلوچه و برگ زردآلو مواد اولیه آن هستند. در این آش از کوفته قلقلی هم استفاده می شود و عصاره مرغ یا گوشت نیز در آن می ریزند. از نظر طب سنتی، گل نسترن دارای طبعی گرم و خشک و سرشار از ویتامین سی است. از این گل می توان در درمان انقباض غیر ارادی ماهیچه های معده، بیماری های ناشی از التهاب و ورم کلیه ها و دردهای ناشی از پیدایش سنگ کلیه استفاده کرد.

مواد لازم برای ۵ نفر

گل نسترن (گیلدیک) ۵۰۰ گرم
سبزی آش ۱ کیلو
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده و آب گرفته شده ۴۰-۵۰ گرم
نخود ، لوبیاچیتی پخته شده (می توان لوبیا چشم بلبلی استفاده کرد) ۱/۲ پیمانه
برنج ۱ پیمانه
برگ زردآلو ۱پیمانه
آلوچه بدون هسته ۱ پیمانه
مغز گردو ۱ پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبه بمیزان دلخواه
پیاز داغ و نعنا داغ (برای تزیین آش) بمیزان دلخواه

طرز تهیه :

گل نسترن تازه یا خشک را ۳ روز خیش می کنیم و بعد از صافی رد می کنیم و استفاده می کنیم.

گوشت را با پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه مخلوط کرده و بثورت قلقلی برای داخل آش در می آوریم.

برگه ها و آلوچه ها را از قبل خیس می کنیم تا نرم شوند.

برنج را هم قبلا خیس می کنیم و همچنین حبوبات را خیس کرده و چندین بار آبشان را عوض می کنیم و می گذاریم تا بپزد.

برنج را با آب روی حرارت می گذاریم تا برنج پخته و کاملا باز شود . سپس حبوبات از قبل پخته شده را به برنج اضافه می کنیم و عصاره مرغ و سبزی آش را هم در همین مرحله به آش اضافه می کنیم.

وقتی سبزی آش نیم پز شد ابتدا کوفته قلقلی ها و سپس بقیه ی مواد را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا جا بیفتد.

آش گیلدیک

PDFPrint
سوئیت تبریز تور رزرو هتل
 

نظر کاربران :

  • نظر بده، 5000000 ریال جایزه نقدی بگیر، بدون قرعه کشی ! اسپانسر: رزرواسیون مهر

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نظر بدید، جایزه ببرید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
هر چقدر در جاذبه های بیشتری نظر بنویسید شانس برنده شدن بالایی خواهید داشت(شرایط دریافت جایزه)