جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

کیک ارده شکلاتی

تاریخ بروزرسانی :
۵ بهمن ۱۳۹۹

کیک های مختلفی با ارده وجود دارد مانند کیک ارده با شیره ، کیک ارده و گردو، کیک ارده و عسل، کیک ارده و کنجد و حتی کاپ کیک ارده و انواع شیرینی ارده‌ای که بسیار مشهور و محبوبمی باشند . در این میان کیک ارده شکلاتی یکی از مفیدترین و خوشمزه‌ترین انواع کیک است که طعم ارده و شکلات در آن موجب می‌شود تا بسیار خاص و منحصر به فرد به نظر برسد. شما می‌توانید این کیک جذاب را هم داخل فر و هم بدون استفاده از فر تهیه کنید.با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کیک ارده شکلاتی آشنا شوید و این کیک خوشمزه را درست کنید و لذت ببرید .

کیک ارده شکلاتی 2 کیک ارده شکلاتی

مواد لازم

آرد: ۱+۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شیر با دمای محیط: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
ارده شکلاتی آماده: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار یا ۵۰ گرم شکلات آب شده و ۵۰ گرم ارده
تخم مرغ: ۳ عدد
روغن مایع: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری
نمک: ۱/۸ قاشق چای خوری
این مقدار مواد برای ۸ نفر مناسب می باشد.

طرز تهیه کیک ارده شکلاتی در فر

در اولین مرحله از طرز پخت این کیک ارده خانگی خوشمزه باید یک قالب ۲۰ سانتی‌متری را بردارید و اطراف آن را چرب کنید و کف آن یک کاغذ روغنی قرار دهید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا قبل از درست کردن کیک گرم شود. حال تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بریزید و به همراه شکر آن قدر با دور تند همزن بزنید تا کاملاً سفید و کشدار شوند. سپس درجه همزن را کم کنید و روغن، شیر و ارده شکلاتی را به ترکیب تخم مرغ و شکر اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید. آرد، بیکینگ پودر را دو دور الک کنید. سپس به همراه نمک مواد را آرام آرام و در چند مرحله به مخلوط تخم مرغ‌ها اضافه کنید. مایه کیک را با استفاده از لیسک به آرامی هم بزنید تا به طور کامل با هم ترکیب شوند.

در دومین مرحله از طرز پخت کیک شکلاتی ارده در فر باید مواد این کیک ساده اسفنجی را داخل قالبی که از قبل چرب کرده‌اید، بریزید. قالب کیک را برای مدت حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد داخل فر قرار دهید. بعد از این زمان فر را خاموش کنید، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کیک کمی سرد شود. سپس کیک را از قالب جدا کنید و در ظرف مناسب سرو کنید.

کیک ارده شکلاتی 1 کیک ارده شکلاتی

طرز تهیه کیک ارده شکلاتی بدون فر

برای درست کردن این کیک ارده شکلاتی بدون فر باید مواد کیک را داخل یک قالب با سایز مناسب بریزید. سپس یک قابلمه بزرگ که قالب در آن جای می‌شود، انتخاب کنید. مقداری آب جوش داخل قابلمه بریزید تا جایی که با قرار دادن قالب آب یک سوم قالب را بگیرد. اجازه دهید آب به جوش بیاید، بعد قالب را داخل قابلمه آب بگذارید. شعله گاز را کم کنید، یک دمکنی روی درب قابلمه قرار دهید و درب آن را روی قابلمه قرار دهید. تا ۳۰ دقیقه درب قابلمه را باز نکنید تا کیک به خوبی پخته شود. بعد از ۳۵ تا ۴۰ دقیقه درب قابلمه را باز کنید و با یک خلال دندان تست کنید که کیک پخته است یا نه. اگر کیک پخته بود شعله را خاموش کنید و کیک را از داخل آب خارج کنید.

توجه داشته باشید که شما برای درست کردن این کیک روی گاز می‌توانید از قابلمه مخصوص کیک یا قابلمه عادی نیز استفاده کنید. برای این کار یک شعله پخش کن روی گاز قرار دهید و قابلمه را روی آن بگذارید. شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را کاملاً روی آن محکم کنید و همانند روش قبل اجازه دهید کیک به آرامی پخته شود. برای تزئین این کیک می‌توانید از مقداری کنجد، انواع مغزها و عسل استفاده کنید.

ارده کیک ارده شکلاتی

خواص ارده

ارده مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد . از ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده می کنند تا انرژی لازم را برای تمام روز دریافت نمایند. این ماده غذایی مقوی فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و صددرصد طبیعی می باشد. ارده خواص فراوانی برای سلامتی و به خصوص برای کاهش وزن است.

کالری ارده
ارزش غذایی موجود در ارده برای هر ۱۰۰ گرم به شرح زیر است :
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم
انرژی ۵۹۵ کیلوکالری
کربوهیدرات ها ۲۱ ٫ ۱۹ g
چربی ۵۳ ٫ ۷۶ g
پروتئین ۱۷ ٫ ۰۰ g
آب ۳ ٫ ۰۵ g
ویتامین آ ۶۷ IU
تیامین (ویتامین ب ۱) ۱ ٫ ۲۲۰ میلی گرم ( ۹۴٪ )
ریبوفلاوین (ویتامین ب ۲) ۰ ٫ ۴۷۳ میلی گرم ( ۳۲٪ )
نیاسین (ویتامین ب ۳) ۵ ٫ ۴۵۰ میلی گرم ( ۳۶٪ )
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب ۵) ۰ ٫ ۶۹۳ میلی گرم ( ۱۴٪ )
ویتامین ب ۶ ۰ ٫ ۱۴۹ میلی گرم ( ۱۱٪ )
اسید فولیک (ویتامین ب ۹) ۹۸ میکروگرم ( ۲۵٪ )
ویتامین ب ۱۲ ۰ ٫ ۰۰ میکروگرم ( ۰٪ )
کلسیم ۴۲۶ میلی گرم ( ۴۳٪ )
آهن ۸ ٫ ۹۵ میلی گرم ( ۷۲٪ )
منیزیم ۹۵ میلی گرم ( ۲۶٪ )
منگنز ۱ ٫ ۴۵۶ میلی گرم ( ۷۳٪ )
فسفر ۷۳۲ میلی گرم ( ۱۰۵٪ )
پتاسیم ۴۱۴ میلی گرم ( ۹٪ )
سدیم ۱۱۵ میلی گرم ( ۵٪ )
روی ۴ ٫ ۶۲ میلی گرم ( ۴۶٪ )

ارده 1 کیک ارده شکلاتیطبیعت ارده کنجد
فواید ارده کنجد طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است.

ارده کنجد بهترین غذا برای زمستان
ارده کنجد، غذایی انرژی زا است و بهترین غذا برای فصل زمستان است که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن نیاز دارد.

ارده کنجد برای کاهش کلسترول و چربی خون
مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL می شود.
ارده کنجد برای تامین کلسیم
ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است وسبب استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها می شود.

ارده کنجد بهترین غذا برای کودکان
مصزف ارده برای کودکان بسیار توصیه می شود زیرا به دلیل تحرک بالای کودکان، انرژی لازم را برای آنها تامین می کند و سبب تقویت حافظه شان می شود.

نرم کردن دمل ها
یکی از خواص مصرف ارده کنجد این است که سفتی ها و ورم های سفت داخلی و دمل ها را نرم می کند. مصرف ارده ، دمل و جوش ها را در سردمزاج ها پخته و باز می کند بنابراین می تواند باعث بروز جوش های پوستی در سردمزاجان گردد.

ارده کنجد برای پیشگیری از سرطان
در دانه کنجد و مواد غذایی حاصل از آن آنتی اکسیدان های فراوان موجود است که وجود این آنتی اکسیدان ها از سرطان در بدن پیشگیری می کند.

ملین و مسهل
در یکی از مطالب قبلی بخش سلامت نمناک اشاره کردیم که مصرف ارده سبب نرم شدن و تسهیل کار روده ها می شود و از این رو از یبوست پیشگیری می کند.

خواص ارده برای خانم ها
ارده قاعده اور است و مصرف آن سبب رفع بیماری های رحم خواهد شد.

دیگر خواص ارده:
مصرف ارده در تقویت قوای جنسی بسیار موثر است.
مصرف ارده برای رفع بیماری ها ی رحم مفید می باشد.
مصرف ارده از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.
ارده کنجد و خواص باور نکردنی آن برای کاهش وزن
مصرف ارده در سردمزاجان سبب کاهش وزن و لاغری آنها خواهد شد زیرا خوردن یک تا دو قاشق ارده پیش از وعده غذایی اشتها را کم می کند و باعث می شود که فرد غذای کمتری بخورد و لاغرتر شود.

مواظب اضافه وزن نیز باشید !
خوردن بیش از حد ارده کنجد به این دلیل که حاوی چربی بالا و کالری زیادی است موجب چاقی و اضافه وزن خواهد شد پس اگر شما فرد کم تحرکی هستید و پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی کنید، با خوردن زیاد این ماده غذایی حتما چاق خواهید شد. توصیه می شود افرادی که لاغر هستند و تمایل بسیاری به چاق شدن دارند، از ترکیب ارده و شیره استفاده کنند .

طرز تهیه ارده و روغن ارده کنجد
به کنجد خمیر شده ارده می گویند. برای تهیه ارده، ابتدا دانه های کنجد را خیس می کنند و پوسته سیاه یا قهوه ای رنگ و نازک آن را جدا می کنند سپس با آسیاب دانه های پوست کنده کنجد را له می کنند تا خمیری که به آن ارده می گویند به دست آید.

تهیه روغن ارده:
روغن کنجد ارده از ارده به وسیله حرارت دادن و سرخ کردن کنجد و آسیاب نمودن آن استخراج می شود. روغن پرس سرد کنجد، نیز از کنجد خام با استفاده از وارد کردن فشار به دانه های کنجد بدست می آید .

نحوه نگهداری از ارده و روغن کنجد
فراورده های کنجدمانند ارده کنجد را در جای خشک، خنک و دور از آفتاب نگهداری کنید زیرا ارده و روغن کنجد حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده هستند و در صورتی که در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید می شوند.

مضرات ارده کنجد :
ارده کنجد انرژی زاست و کالری زیادی دارد و در صورت مصرف بیش از حد و عدم تحرک سبب چاقی و اضافه وزن شما خواهد شد.
استفاده از ارده برای افراد دیابتی مضر است.
روغن ارده را می توان تنها برای استعمال و پخت و پز استفاده کرد و نباید از آن برای سرخ کردن استفاده شود.
ارده کنجد برای سردمزاجان مفید است اما نباید بیش از حد مصرف گردد و همراه غذای دیگر خورده شود زیرا در هضم اختلال ایجاد می کند.
زیاده روی در خوردن ارده سبب گرفتگی در رگ هامی شود.
برای اصلاح عوارض ارده می توان سرکه, ترشیجات, آب لیموی ترش و شیرین استفاده نمود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *