رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۷ فروردین ۱۳۹۷

شهرکهنوج

لینک این مطلب کپی شد!

یکی ازشهرستان های استان کرمان در جنوبی ترین نقطه این استان واقع شده است. شهرستان کهنوج ‌در اصل روستایی از دهستان‌های سرمشک، بخش‌ساردوییه (شهرستان جیرفت) بوده و از این رو تاریخ آن به شهرستان جیرفت وابسته است.
مرکز این شهرستان ازنظر جغرافیایی در ۵۷ درجه و ۴۲ دقیقه درازای خاوری و ۲۷ درجه و ۵۷ دقیقه پهنای شمالی قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا ۴۹۰ متر است. شهرستان کهنوج از شمال به بم و جیرفت از خاور و جنوب خاوری به ایران‌شهر و نیک‌شهر (سیستان و بلوچستان)، از جنوب به شهرستان جاسک (استان هرمزگان) و میناب (هرمزگان) و از باختر به شهرستان های رودان و حاجی آباد (استان هرمزگان) محدود می‌شود.
مرکز کهنوج در ۸۶ کیلومتری جنوب سبزواران و در مسیر راه بندرعباس ـ سبزه واران قرار گرفته است. آب و هوای کهنوج گرم و خشک و میزان بارندگی سالانه ۱۸۰ میلی‌متر است. کشاورزی و دام داری از پیشه‌های اصلی مردم این شهرستان بوده و آب کشاورزی از کاریزها، چاه های نیمه ژرف و رود فراهم می شود. محصولات کشاورزی این شهرستان را گندم، جو، بنشن، تره‌بار، مرکبات، خرما و گردو تشکیل می‌دهد. قالی‌بافی نیز مانند سایر شهرهای استان کرمان در این شهرستان رایج است. اقتصاد کهنوج بر پایه کشاورزی، دام‌داری و قالی‌بافی استوار بوده و گندم، جو، مرکبات، خرما، تره‌بار و تا حدودی قالی صادرات این شهرستان را تشکیل می‌دهند. مسیرهای ارتباطی این منطقه به اطراف را راه کهنوج ـ‌ سبزواران به سوی شمال به درازای ۸۶ کیلومتر و کهنوج ـ بندر عباس به درازای ۱۹۵ کیلومتر به سمت جنوب باختری تشکیل می‌دهد. براساس سرشماری سال ۱۳۷۵ جمعیت شهرستان کهنوج ۱۹۴۹۳۶ نفر و جمعیت شهر کهنوج ۲۲۵۵۸ نفر، شامل ۴۰۳۶ خانوار بوده است. مردم این شهرستان مسلمان شیعه هستند و به زبان فارسی با گویش محلی صحبت می کنند. برخی از طوایف رودباری از جمله کندر در این منطقه زندگی می کنند.
سخن از دیاری است که اگرچه راهش تا مرکز استان قابل توجه می باشد اما با این همه از آنجا که (( بعد منزل نبود در سفر روحانی )) مهرش همچنان با جسم و جان این سرزمین خدایی عجین است . کهنوج ستاره ای که در آسمان کرمان زمین از درخشش خاصی برخوردار است . این شهر جنوبی استان در سایه زمین های حاصلخیز کشاورزی و از همه مهمتر مردان و زنانی که فولاد وجودشان در کوره خورشید آبدیده شده ، امروز با عرضه محصولات مختلف کشاورزی بخشی از نیازهای کشور عزیزمان را تامین می کند .

تاریخچه و وجه تسمیه نامگذاری:

وجه تسمیه کهنوج این است که کهنوج از دو کلمه کهن یعنی قنات و نو یعنی جدیدالاحداث تشکیل شده و به علت اینکه در گذشته‌ای دور در این منطقه قنات های فراوان وجود داشته کهنوج نام گرفته و به مرور زمان کهنوج شده است.

اماکن و آثار تاریخی:

قلعه تاریخی کهنوج
سنگ نبشته های زهمکان
تم میش پرادم
هلیل رود

تقسیمات کشوری
شهرستان کهنوج دارای دو شهر فاریاب و کهنوج و دو بخش مرکزی و فاریاب است. این شهرستان دارای پنج دهستان به شرح زیر است: حور، کلاشگرد، مهروئیه، حومه و نخلستان.

بخش مرکزی شهرستان کهنوج
دهستان حومه (کهنوج)
دهستان نخلستان
شهر: کهنوج

بخش فاریاب
دهستان حور
دهستان کلاشگرد
دهستان مهروئیه

اقـــلیم :

شهرستان کهنوج دارای اقلیم بیابانی گرم شدید می‌باشد.میانگین بارش سالانه در این شهرستان ۱/۱۹۱ میلی متر و دامنه تغییرات متوسط دمای آن از ۱/۱۳ الی ۳۸ درجه سانتیگراد می باشد.آب‌ و هوای‌ شهرستان‌ کهنوج‌ گرم‌ است‌ و میزان‌ بارندگی‌ آن‌ کم‌ بوده‌ و بیشتر به‌ صورت‌ رگبارهای‌ شدید می‌باشد.

رودخانه‌ (هلیل‌ رود) تنها رودخانه‌ دائمی‌ این‌ شهرستان‌ می‌باشد. این‌ شهرستان‌ به‌ علّت‌ دارا بودن‌ زمین‌های‌ حاصل‌ خیز و آب‌های‌ زیرزمینی‌ فراوان‌ اطراف‌ جازموریان‌ مساعد و مناسب‌ برای‌ کشاورزی‌ و دامپروری‌ است.

kahnooj شهرکهنوج

 شهرکهنوج

           
 

نظر کاربران :

  • فرزاد

    اطلاعاتی که اینجا در مورد کهنوج نوشته شده قدیمیه و کمه .
    کهنوج هنوز جاهای قشنگتری هم داره

    ۱۰ فروردین, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • محمود میرزایی

    اگر چه امکانات شهر کهنوج کمه ولی مرام مردمش از قشر مثلا فرهنگی بندرعباس خیلی بالاتره تووی کهنوج زیر بارون بودیم از اهالی هموونجا محل چادرها رو نشون داد وراهنمایی کرد ورفت ولی تووی بندرعباس برای اسکان فرهنگیان یک کلاس رو دو روز نمی دادن صبح ب صبح مثل زندانیها باید همون کلاس رو میرفتی تووی صف ٢٠٠نفره برای همون روز تمدید میکردی علتشم ک پرسیدم میگفتن هوا بارونیه عده زیادن. حالا علتشو خودتون بکشفیدک چرا هر روز باید بری همون کلاس رو تمدید کنی، ب نظرم یا آزار و اذیت تووی ذاتشون یا در تنگنا قرار بدن ک بری هتل

    ۶ فروردین, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    قلعه تاریخی کهنوج رو دیدین تا حالا؟ خیلی جای قشنگیه ولی برای کسایی که مشکل ارتفاع دارن اصلا توصیه نمیکنم

    ۵ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    موج بافی یکی از صنایع جالب کهنوج اکثرا نمیدونن چیه به زبان خودمون بهش میگیم رختخواب پیچ, صنایع زیادی دارن نمد مالی یا معرق کاری و یا خیلی چیزای دیگه

    ۵ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    کهنوج آب و هوای گرم و خشکی داره و اکثر مردم هم دامداری دارن.میشه گفت این شهر دارای امکانات رفاهی کمیه که باعث شده کمتر کسی به فکر مسافرت به این شهر باشه

    ۸ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    شهر قشنگيه اما از لحاظ امكانات در سطح پاييني است

    ۱۴ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • رها مسعودی

    حقیقتا از سفر به کهنوج راضی نبودم.مشکلاتی در این سفر برامون پیش اومد.هرچند که ما به صورت گذری میخواستیم از این شهر رد شیم ولی اتفاقی پیش اومد که یکروز مجبور به موندن شدیم.اون هم در شرایط سخت.ولی جاهای تاریخی زیادی داره

    ۲۵ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • روح الله بلوردی

      كهنوج رو حتما سر بزنید ، برخلاف تصور جای قشنگی هست!

      ۲۹ آذر, ۱۳۹۷

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *