جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

کبه

تاریخ بروزرسانی :
۲۳ شهریور ۱۳۹۳

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده نیم کیلو
بلغور ریز گندم دو و نیم لیوان (یا نیم کیلو)
پیاز بزرگ ۱ عدد
ادویه ۱ ق چ
داریچین ۱ ق چ
نمک ۱ ق چ
برای فیلینگ:
پیاز ۲ عدد
ادویه نصف ق چ
دارچین نصف ق چ
فلفل سیاه نصف ق چ
آبلیمو ۱ ق چ
نمک نصف ق چ
گردوی خورد شده یک سوم لیوان
بادام زمینی خورد شده یک سوم لیوان
زرشک ۱ ق غ
کشمش ۱ ق غ

طرز تهیه :

برای شروع باید یه توضیح در مورد این بلغور ریز گندم بدم. اینجا ما یه چیزی داریم به نام “لَلَک” که گندم خورد شده ریز دانه است که فله میخریم. ولی توی فروشگاهها جدیدا دیدم بسته بندی شده اش هم هست با نام بلغور گندم . ولی خیلی دقت کنید هنگام خرید باید از اون مدلیش بخرید که خیلی ریزه. آخه دیدم دو مدله. یکیش دانه بلغور عادیه ولی یه مدلی که جدیدا دیدم، کیفیت و دونه بندیش با للک خودمون یکیه.
12 کبه
ما از همین نوعش میخوایم چون خیلی باید دونه اش ریز باشه که زیر دندون نیاد

22 کبه
پیاز رو بلند میکنیم با ادویه ها رو توی بلندر میریزیم.

32 کبه
بلغور رو خیس میدیم. بعد از ده دقیقه توی توری میریزیم و فشار میدیم تا آبش خوب گرفته بشه. اصلا اصلا نباید آب داشته باشه ها

گوشت چرخ کرده و بلغور ( که پف کرده و نرم نرم شده) رو با بقیه مواد بلند میکنیم تا مخلوط شه
41 کبه

بعد خوب چنگش میزنیم و روش رو با پارچه مرطوب میپوشونیم و میذاریم نیم ساعت توی یخچال بمونه
5 کبه

برای فیلینگش هم پیاز رو خورد کرده و تفت میدیم وقتی کمی سبک شد ادویه ها رو اضافه میکنیم. رشک و کشمش رو هم از قبل خیس میدیم و آبکش کرده و با مغزها و آبلیمو و نمک و فلفل میریزیم توش و خاموشش میکنیم. نکته اینکه مغزها و کشمش و زرشک پختن نداره و سه سوت میسوزه. پس آخرین چیزی که اضافه میکنید باید زرشک باشه. راستی من ادویه عربی میریزم. ولی شما از all spice یا بهارات میتونید استفاده کنید.
6 کبه

حالا یه کاسه آب و یخ کنار دستتون بذارید.

از خمیر گوشت به اندازه یه نارنگی کوچیک بردارید.

وسطش رو با انگشت شست باز کنید و هی بچرخونیدش تا یه گود بزرگ توش ایجاد شه.

یه قاشق چای خوری از مواد فیلینگ رو توش میریزیم.
8 کبه

لبه اش رو میبندیم. دستمون رو توی آب یخ میزنیم. و به شکلی که میبینید با دست فرمش میدیم. یعنی دو سرش نوک تیز و مخروطی باشه
91 کبه

توی روغن زیاد حمامش میدیم تا زمانی که رنگش قهوه ای شه.

102 کبه
روی دستمال کاغذی آشپزخونه میذاریم تا روغنش گرفته شه.

111 کبه
این هم یه نما از برش و بافتش . و کاملا مغزپخت شده. برای اینکه مغزپخت شه نباید حرارت روغن خیلی زیاد باشه.

121 کبه
خودم معتقدم که یه دیس کبه میز رو خیلی خوشگل میکنه و مهمونها هم تا میز رو میبینن “وای وااااااای به به” شون شروع میشه . خلاصه یه تستی بزنید شاید مشتری شدید.

 

با تشکر از سایت شف طیبه

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • مهرنوش زاده رفیع

    این غذا اصلیتش مال اعراب و خصوصا لبنانی هاست و بواسطه داد و ستد با کشورهای هم جوار به ایران اومده. نکته های مهم در تهیه این غذا اینه که هم با کشمش (شیرین) و هم با زرشک سیاه (ترش) تهیه میشه و سعی کنید قالب برنجی مواد تاحد امکان نازک باشه تا وسطش خام نمونه و حالت برشتگی رو تا اخرین لحظه گاز زدن تجربه کنید.

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *