چکدرمه یکی از انواع غذاهای بومی و محلی استان گلستان،بندر ترکمن و آق قلا است.
مواد لازم برای ۶ نفر:
گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم
پیاز: یک عدد متوسط
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی: به میزان لازم
رب گوجهفرنگی: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
آب: حدود یک لیتر (۴ پیمانه)
برنج: ۷۰۰ گرم
طرز تهیه:
* گوشت را خرد کرده و با پیاز که کمی طلائی شده خوب تفت دهید.
* به آن ادویه، نمک، فلفل و رب را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
* سپس حدود ۴ لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید گوشت خوب بپزد.
* بعد از پخت گوشت، برنج شسته شده خیس خورده را به گوشت اضافه کرده و آب برنج را اندازه کنید.
* بعد از پختن برنج، آن را دم کنید. موقع دم کردن ابتدا زیر شعله را کمی زیاد کنید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کرده و دم کنی بگذارید. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکته:
۱-این دستور ۵۷۵ گرم کربوهیدرات، ۱۴۰ گرم پروتئین، ۱۵۰ گرم چربی و ۳۳۲۹ کیلو کالری انرژی دارد.
۲-اگر گوشت را همراه با رب خوب تفت دهید هم بوی خاص آن گرفته شده و هم خوش رنگ میشود.
۳-نباید مقدار آب گوشت زیاد باشد زیرا برنج شل میشود. مقدار آب آن بستگی به مرغوبیت برنج دارد که میبایست در نظر گرفته شود.
۴-گوشت قرمز، بمب پروتئین و سرشار از آهن است، آنچه که تمام دخترها و پسرها در سنین رشد به شدت به آن احتیاج دارند. همچنین گوشت قرمز منبع غنی ویتامین ب ۱۲ است که باعث تشکیل DNA میشود و سلولهای عصبی و خونی را سلامت نگه میدارد.
۵-مصرف گوشت قرمز کالری مورد نیاز بدن را تأمین میکند هر ۱۰۰ گرم گوشت بدون چربی معادل ۱۸۰ کالری است.
نظر کاربران :
چکدرمه یک غذای محلی و خوشمزه استان گلستان و البته غذای رسمی ترکمن های عزیز است . وقتی بندر ترکمن عروسی دعوت بودیم دیدیم که یک گوسفند را خردکردند و در پیاز تفت دادن و در آب خودش پخته شد بعد رب و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کردند و در نهایت برنج اضافه شد و مثل استامبولی دم کشید. واقعا لذیذ و خوشمزه بود و بعد از سالها هنوز مزه اش تو دهنمون است .
پارسال در یک رستوران در گرگان این غذا رو سفارش دادیم خوشمزه بود اما به ولیمه عروسی نمی رسید