چنگالی غذایی سریع پخت به شمار میرود که برای عصرانه گزینهای عالی محسوب میشود. این غذا به دو روش سیستانی و مشهدی آماده میشود. البته در شهرهای جنوبی مانند یاسوج هم از دستوری مشابه روش مشهدی استفاده میکنند. طبق بعضی گفتهها مردم مشهد به دلیل چنگمالی شدن این غذا آن را چنگالی مینامند. امروزه تنها قدیمیهای مشهد دستور پخت چنگالی را به یاد دارند. برای تهیه آن در روش مشهدی نان بیات را خُرد و در روغن داغ میریزند و در ادامه شکر، شیره نبات یا حتی عسل به آن اضافه میکنند. در دستور پخت سیستانی از روغن حیوانی استفاده میشود.
۳۰ مهر ۱۳۹۷
نظر کاربران :
من تاحالا این غذارو نخورده بودم اولین بار که مشهد رفتم خوردم با اینکه غذای ساده ای بود ولی واقعا خوشمزه بود
چنگالی جز غذا نیست.بیشتر برای عصرونه استفاده میشه.خیلیم چاق کننده اس
مردم مشهد گویا به مناسبت چنگمالی شدن این غذا نامش را «چنگال» گذاشتهاند،
خوردني وخوشمزه و شيرين كه كالري نسبت زيادي داره
خیلی پر چرب و چاق کننده هست.خیلی هم خوشمزه نیست.اگر خوردین دست بجوین وگرنه از گلتون همینجوری زحم میکنه تا داخل معدتون.حکم خار خوردن رو داره