رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۳ مهر ۱۴۰۲

چرتمه پلو ، غذای لذیذ سمنانی

لینک این مطلب کپی شد!

چرتمه پلو یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.طرز تهیه این غذای مقوی و لذیذ را در این مطلب آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

-پلو-1 چرتمه پلو ، غذای لذیذ سمنانی

مواد لازم

جگر گوسفندی:۵۰۰ گرم
دنبه:۱۰۰ گرم
ماست:۳۰۰ گرم
پیاز:۱ عدد بزرگ
فلفل سبز: ۴ عدد
سیر: ۴ حبه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

-پلو-2-800x461 چرتمه پلو ، غذای لذیذ سمنانی

طرز تهیه چرتمه پلو

برای تهیه چرتمه پلوی مجلسی در ابتدای کار پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و پیاز را به همراه مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را تفت می دهیم تا سبک شود. پس از اینکه پیاز شیشه ای شد، مقداری زردچوبه به تابه اضافه کرده و تفت دادن را ادامه می دهیم تا خامی زردچوبه گرفته شود. در هیمن حین جگر را به صورت تکه های درشت و دنبه را به صورت تکه های نگینی ریز خرد می کنیم.
در این مرحله تکه های جگر را به همراه تکه های دنبه به تابه اضافه می کنیم و به مدت ۵ دققه تفت می دهیم تا به خوبی سرخ شوند، سپس فلفل ها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. حالا مجددا به تفت دادن مواد ادامه می دهیم تا فلفل ها نیز نرم شوند، سپس مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. در ادامه به تفت دادن ادامه می دهیم و پس از گذشت ۵ دقیقه دیگر تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در این مرحله سیرها را پوست می گیریم، سپس درون یک کاسه مناسب رنده می کنیم. در ادامه ماست را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا بافت شان یکدست شود.

غذا را می توانیم به همین شکل سرو کنیم، یا اینکه ترکیب جگر و ماست را درون یک ظرف مناسب ترکیب کرده و با گوشتکوب برقی میکس کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس سرو کنیم. این غذای خوشمزه معمولا به همراه برنج زعفرانی سرو می شود.

-پلو چرتمه پلو ، غذای لذیذ سمنانی

           
 

نظر کاربران :

  • م.ق

    این غذا مختص شهر گرمسار هست و بیشتر در بین اهالی ایل های عشایری گرمسار که گوسفنددار هستند رایج هست. چرتمه بصورت خورش و هم بصورت یه ترکیب با ماست سرو میشه. ممکنه خیلی ها بخاطر چرب بودن و بوی دنبه دوستش نداشته باشن. ولی به اعتقاد مردم گرمسار(البته بیشتر افراد مسن) غذای لذیذی است.

    ۲۹ تیر, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفیع

    یکی از بهترین مواد اولیه در غذاهای قدیم ایران که الان میشه گفت فراموش شده دنبه است.
    در سلامت دستگاه گوارش نقش مهمی داره

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    غذای سنتیه سمنان هستش کلی جگر و دنبه داخلش هستش یه طعم خاص و به خصوصی داره, اگه عاشق غذای چربوچیلی هستی چرتمه پلو عالیه

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    جگر و دنبه … فکر میکنم بوی خوبی نداشته باشه این غذا

    ۹ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    چرتمه پلو از غذاهای محلی استان سمنان است و به عنوان خورشت همراه برنج می‌خورند. برای تهیه این غذا جگر گوسفند و دنبه را بعد از پخت کامل می‌کوبند.

    ۷ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *