مواد لازم (دو نفر)
• نصف پیمانه ماش
• یک پیمانه برنج
• ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
• ۲ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده
• ۲ قاشق غذا خوری پیاز داغ طلایی
• ۲ قاشق غذا خوری روغن زیتون
• نمک
• ۱ عدد پیاز
• ۲ پیمانه آب
طرز تهیه
۱. ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود .
۲. برنج را با آب و کمی نمک خیس کنید. پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت بگذارید. یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد، روی شعله پخش کن بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.
۳. در صورت استفاده از پلو پز برنج را با روغن زیتون در پلوپز بریزید و کته کنید.
۴. گوشت چرخکرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و یک عدد سیر رنده شده تفت دهید. سپس، نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شود و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید.
۵. مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج بکشید یا روی برنج تزئین کنید.
نظر کاربران :
ماش پلو گرگانی با تخم مرغ سرو میشه گوشت نداره
خیلی غذای خوش طعم و مقوی هستش یه دفعه درست کردم واقعا عالی شد شما هم حتما امتحان کنید
ماش پلو خیلی خوشمزه اس.مثل عدس پلو.جفتشون عالین
غذا خیلی خوشمزه است و واقعا بی نظیره
من ماش پلو رو درست می کنم فقط با این تفاوت که پیاز داغ و گوشت و داخلش نمی کنم و احساس می کنم خود ماش خیلی سنگینه و زیاد نیاز به گوشت ندارد
یکی از غذا های محبوب که از غذاهای کاملا ایرانی به شمار رفته و خواستگاه آن کشور ایران و به عقیده ی بسیاری از افراد استان زیبای گلستان است