جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

قلعه باجول

تاریخ بروزرسانی :
۱۲ آبان ۱۳۹۶

قلعه باجول یا قلعه ناکام که در روستای آب باریک علیا و در ۳۵ کیلومتری شرق الیگودرز ودر نزدیکی هفت چشمه که ازچشمه های قدیمی این منطقه است قرار دارد

قلعه اربای باجول متعلق به دوره زندیه و اوایل دوره قاجاریه است. برج مدورآجری، ایوانی با دو ستون سنگی، نقش برجسته‌های شکار، گل و گلدان، درخت و صحنه شکارشیر توسط اژدها از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این بنای تاریخی است.

قلعه باجول یا قلعه ناکام در گذشته یک خانه اربابی بوده که بزرگ منطقه در آن سکونت داشته است.

قلعه باجول در گذشته دارای دو برج بوده و از آن به عنوان جایگاه حفاظتی استفاده شده است، متاسفانه یک برج قلعه تخریب و

اداره میراث فرهنگی در راستای اهداف حفاظتی خود در خصوص بنای مذکور اقداماتی نظیر برچیدن اندودهای فرسوده دیوارها، اجرای اندودگل و خاک و نماسازی دیواره‌های حیاط را انجام داده است.

قلعه باجول از معدود بناهای تاریخی این دیار که از گزند حوادث طبیعی و تخریب انسانی جان سالم به در برده است.

مصالح این بنا غالبا اجرهای پخته مکعبی شکل ۱۵در ۱۵ ومصالح سقف نیز تیرهای چوبی و الوار میباشد شکل بنا به صورت چهار گوش که در ضلع شمالی ان خان نشین و محل زندگی ارباب بوده است ودر ضلع غربی درب اصلی مخصوص ورود خان و مهما نهای ویژه بوده و مطبخ و انبار علوفه قرار دارد ودر اضلاع جنوب و شرق درب هایی مشاهده میشود که به روایت بزرگان محل ومطلعین مخصوص ورود خدمه و حیوانات و …بوده است .

و حیاط این بنا مستطیل شکل و به وسیله یک حوض سنگی مزین شده است و کف ان بوسیله اجرهای مکعبی شکل فرش گردیده است در ایوان ان ۲ ستون استوانه ای سنگی به قطر ۴۰ سانتیمترو ارتفاع ۱۸۰ سانتیمتربکار رفته و ودر پیشانی زیرین ایوان و به طول ایوان به ارتفاع ۸۰ سانتیمتربوسیله سنگی با اشکال گل و گیاه وصحنه های شکار که نشانه لطافت روحی و سلحشوری مردمان منطقه بوده است .

این بنا در دهه۸۰ به ثبت اثار ملی کشور رسیده است وهرساله مبالغی جهت مرمت و تعمیر این بنا توسط اداره میراث فرهنگی الیگودرز هزینه این بنا میگردد مالکیت این بنا در اختیار میراث فرهنگی الیگودرز میباشد که عده ای نیز تحت عنوان بازماندگان موسسین و ساکنان اولیه بنا ادعا هایی نیز دارند

آدرس: ۳۵ کیلومتری شرق الیگودرز
باجول 2 قلعه باجول

باجول 3 قلعه باجول

باجول 4 قلعه باجول

باجول 5 قلعه باجول

باجول 6 قلعه باجول

باجول 7 قلعه باجول

باجول قلعه باجول

باجول1 قلعه باجول

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 4 میانگین: 4.8]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • مصطفی نصیری

    سلام من مصطفی نصیری هستم که پدر پدربزرگم میرزا حسین نصیری صاحب قلعه است

    ۲۶ فروردین, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • فرشید نصیری از مالکان قلعه

    با سلام وخسته نباشید.پدر بزرگ بنده مرحوم کدخدا میرزاحسین نصیری مدت زیادی را در این قلعه به سر برده اند و پاسدار و نگهبان این میراث ارزش مند بوده اند.واز ان استفاده عمومی و شخصی نموده اند و همواره این قعله را در نهایت نگهداری و سلامت حفظ کرده اند.اما متاسفانه میراث فرهنگی بدون توجه به این زحمات این قلعه را تصرف نموده و هیچ ارزشی برای بازماندگان قائل نشده است .و صرفا این نگهبانی را وظیفه دانسته. حضرت علي در اهميت حقوق مردم مي فرمايد: سوگند به خدا اگر تمام شب را بر روي خارهاي سعدان (خار سه شعبه و گزنده) به سر ببرم و يا با غل و زنجير به اين سو و آن سو کشيده شوم، خوش تر دارم تا خدا و پيامبرش را در روز قيامت، در حالي ملاقات کنم که به بعضي از بندگان خدا ستم نموده و به ناحق چيزي از اموال عمومي را غصب کرده باشم .

    ۱۴ آبان, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • رضا ظاهری حسامی

      باسلام،قلعه متعلق ساخته شده بدست خواجه امامقلی خان باجول موگویی و کل عمر پسرش خواجه مهدیقلی خان باجول در آن سپری شده ومتاسفانه چون خواجه اولاد پسر نداشته چنین بی صاحب گشته اما قلعه هنوزهم متعلق ب خوانین باجول وموگویی است ،وبه همین نام هم هست اگرهم کسی ادعای مالکیت بکند لزوما باید از خاندان خواجه باشد ولاغیر.

      ۱ مهر, ۱۳۹۹
  • سید محمد

    عالیه برا اولین بار دیدم

    ۱۸ خرداد, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • حمید

    این عکس هایی که گذاشتبد مربوط به سنگ نگاره های باجول واقع در خوزستان ایذه و روستای باجول هست. که عکس پادشاهان ایلیمایی اند لطفا دقت کنید

    ۱۲ آذر, ۱۳۹۲ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *