جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

روستای قوشه دامغان

تاریخ بروزرسانی :
۸ آذر ۱۳۹۶

به گزارش سیری در ایران ، اولین اثر و مهمترین بنای تاریخی روستا کاروانسرای شاه عباسی است که متعلق به دوران صفویه می باشد و یکی از بناهای زیبای مسیر خراسان محسوب می شود.این بنا از نوع چهار ایوانی است که از دور به شکل مربع است و از داخل به صورت هشت ضلعی ساخته شده است.در مقابل این بنا آب انباری قرار دارد که برای استفاده زائران ساخته شده است.

روستای قوشه
قوشه، یکی از روستاهای شهرستان دامغان در استان سمنان است. این روستا در دهستان تویه دروار در بخش امیرآباد واقع است. قوشه در ۳۸ کیلومتری جنوب باختری دامغان و در مسیر جاده دامغان – سمنان جای دارد.
جمعیت روستای قوشه بر اساس نتایج سرشماری سال ۱۳۸۵، ۱۳۵ نفر (۴۱ خانوار) بوده است. این روستا در فاصله ۱۴ کیلومتری روستای دروار (مرکز دهستان) قرار دارد. روستای قوشه با توجه به جمعیت نسبتا کم خود  دارای آثار باستانی و مکانهای تاریخی جالبی هست که کاروانسرای شاه عباسی یکی از این آثار است که دارای ثبت ملی است.

آثار تاریخی قوشه

اولین اثر و مهمترین بنای تاریخی روستا کاروانسرای شاه عباسی است که متعلق به دوران صفویه می باشد و یکی از بناهای زیبای مسیر خراسان محسوب می شود.این بنا از نوع چهار ایوانی است که از دور به شکل مربع است و از داخل به صورت هشت ضلعی ساخته شده است.در مقابل این بنا آب انباری قرار دارد که برای استفاده زائران ساخته شده است. دومین اثر تاریخی روستا که مورد توجه بسیاری از اهالی قوشه و مهمانان و آشنایان قرار گرفته است حمام تاریخی این روستا است که قدمت دیرینه دارد. این حمام دارای رختکنی بزرگ است که دور تا دور آن دارای سکوهایی است برای تعویض لباس و در وسط این رختکن حوض کوچکی قرار دارد.
با تیم سیری در ایران بعد از رختکن وارد فضای اصلی حمام میشویم که دارای حوضی در وسط و دوشهایی در قسمت شمالی و دارای خزینه ایی است که در شرق این حمام قرار دارد که البته در حال حاضر این خزینه وجود ندارد. این روستا دارای بیش از ۱۲ اثر تاریخی شامل (دو قلعه، حمام قدیمی، آب انبار قدیمی، مدرسه و خانه‌های تاریخی، کاروانسرا و محوطه‌های تاریخی است که نیمی از این آثار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اند و تعدادی از آنها در حال پیگیری برای ثبت در این فهرست هستند.
کاروانسرای قوشه در سال‌های گذشته توسط اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دامغان با انجام استحکام بخشی و اقدامات حفاظتی مرمت شده و در حال حاضر کار مرمت قلعه، حمام قدیمی و آب انبار این روستا درحال انجام است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دامغان گفت: آب انبار و حمام قوشه قابل استفاده است و هم اکنون حمام تاریخی این روستا مورد استفاده گردشگران علاقمند به استفاده از گرمابه‌های سنتی قرار می‌گیرد.
محرم در قوشه
قوشه با توجه به جمعیت کم خود نسبت به روستاهای اطراف مراسم محرم پر شوری دارد. اوج مراسم های عزاداری از روز هفتم که هیئت قوشه ای های مقیم دامغان به صورت دسته عزاداری وارد روستا می شوند آغاز میشود که بعد از آن هیئت های روستای صح از تویه دروار و تهرانی های مقیم شهر امیریه وارد روستا می شوند. از دیگر مراسم های روستا خواندن تعزیه (شبیه خوانی) است که در روزهای نهم و دهم محرم برگزار می گردد و معمولا بعد از شب شام غریبان دیگر مراسمی در روستا برگزار نمی شود و عملا محرم به همان یک دهه خلاصه میشود و مراسم خاصی برگزار نمیگردد.یکی از مزیت های روستای قوشه در عزاداری محرم داشتن جمعیت جوان پرشور این روستا است که این روستا را متمایز از سایر قریه های اطراف کرده است

روستای قوشه دامغان روستای قوشه دامغان

روستای قوشه دامغان1 روستای قوشه دامغان

روستای قوشه دامغان2 روستای قوشه دامغان

روستای قوشه دامغان4 روستای قوشه دامغان

روستای قوشه دامغان5 روستای قوشه دامغان

روستای قوشه دامغان6 روستای قوشه دامغان

روستای قوشه روستای قوشه دامغان

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *