جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

روستای رودک قزوین

تاریخ بروزرسانی :
۱۴ فروردین ۱۳۹۷

رودک نام دهی بوده است در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی بوئین و در دامنهٔ کوه‌های جارو که در زلزلهٔ ۱۳۴۱ بوئین زهرا کاملاً ویران شد.رودک درفاصله ۱۰کیلومتری جنوب شهر سگزآبادواقع شده که دارای باغات سر سبز در اطراف رودخانه حاجی عرب ودرختان گردوی چند صد ساله می باشد ودرختان به آن در منطقه دشت قزوین معروف است شغل اکثر ساکنان این روستاکشاورزی وتعدای نیزدرکنار ان به دامداری مشغولند.در محل ورودی این روستا سد خاکی بزرگی احداث شده که یکی از منابع تامین آب کشاورزی منطقه زراعی خرم آباد این روستاست .باغات ییلاقی این روستامحل تفریح واستراحت مسافرین شهرهای بویین زهرا وسگزآباد نیز می باشد.این روستا بعداز زلزله۱۳۴۱ به دو محله بالا ومحله پایین تقسیم شدکه ساختمانهای محله پایین توسط استادان ودانشجویان دانشگاه تهران بصورت تقریبا ضد زلزله احداث گردید.این روستا دارای دو امامزاده بنامهای محمدباقر و فضل علی می باشد.رودک دارای سه قنات می باشد که هرکدام قسمتی از مزارع وباغات راسیراب می کندو در گویش محلی بنامهای کمرک درغرب یوخاری کهریز درمرکز وآشاقی کهریز درجنوب شرقی می باشد. کشتزارها و باغ‌ها به نامهای محلی عبارتند از قنشر.قصبه .قاراگونه.ارخاستو.مزرعه شاوه .گاوچک.وخرم آبادکه در این منطقه سه چاه عمیق حفر شده وباغهای عمران در این قسمت واقع شده است.آب قنوات معمولا بصورت سهم آبی بین کشاورزان تقسیم می شودوهرکس باندازه سهمی که دارد می تواند از آب قنوات استفاده کند. طبق آخرین سرشماری جمعیت این روستا۱۵۵۶ نفر بوده که تعداد۷۵۶نفر مردو۸۰۰نفر زن می باشد. ازنظر جغرافیایی ازشمال به سگزآباد.ازجنوب به کوههای جارو.ازشرق به روستای تفک.واز شمال غربی به چسکین واز غرب به رستم آباد متصل است.

رودک بعلت نزدیکی به پایتخت باعث شده که افراد کثیری از این روستا برای ادامه تحصیلات عالیه به تهران سفرنمایند ودر رشته های مختلف به تحصیل بپردازند.یکی از شعرای غزلسرای معاصر بنام محمدعلی انصاری واقف که تخلص خودرا واقف انتخاب نموده وغزلیات خودرا دردیوان خویش بنام<> گرد آوری نموده است. او از شاگردان اساتیدی چون استاد ناصح واستاد دکتر رهبر استاد دانشگاه تهران می باشد.

این شاعر در سال ۱۳۰۵در روستای رودک بدنیا آمده است واکنون در کشور سوید زندگی می کندوهر ساله جهت دیداراز زادگاهش به رودک سفر می کند.

فامیلیهای موجود در روستای رودک :

علیمحمدی، شاملو، یزدی، قنبرلو، علیمردانی، کریم ابادی، قراگوزلو، خوشنامی، اکراد، تاتلو، رحیمی، رحیم خانی، حیدری،اعظمی رودکی، مزارلو، حسینی، کشاورز، شریف، سلیمانی، حسین خانی، حسین خانلو، قربانی، ولد خانی، چلمبری، پاکروان، خلیفه، میرزاحیدری،اینانلو، محمدی،نوروزی، رحیم خانی، و غیره …………

2013092413293617 روستای رودک قزوین

2013092413295604 روستای رودک قزوین

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 5 میانگین: 2.4]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • محمد

    در دریاچه ماهی هم هست

    ۲۶ دی, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • دین رودی

    فاصله تا تهران تقریبا حدود ۱۵۰ کیلومتر
    زبان مردم هم ترکی اذربایجانی با لهجه ای تقریبا لهجه همدانی

    ۲۴ آذر, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • افشین مفید

    رودک قبل از انقلاب جای بسیار زیبا و دنجی بود. در زمستان انواع پرندگان آبی مهاجر ، حتی قو در رودخانه دیده می‌شدند . دسته های بزرگ باقرقره صبح زود برای آب خوردن به کنار رودخانه میامدند. خوب به یاد دارم سحرگاه روزی با پدر بزرگم از کنار رودخانه رد میشدیم که ناگهان در تپه های مشرف به رودخانه که نور خورشید در حال گرم کردن سنگها بود ۹ گرگ قوی هیکل از جا پریدند و آنجا را ترک کردند. فاصله گرگها تا ده پایین نیم کیلومتر بود. گراز فراوان و آهو کم و بیش در آنجا دیده می‌شد. خلاصه بهشتی بود که در آن زمان کمتر بازدید کننده داشت. نمیدانم از اآن بهشت چه باقی مانده و آیا آهوان هنوز در باغ هایش بچه هاشان را بدنیا میاورند یا نه. امیدوارم که هنوز زیبا و بکر مانده باشه اما شک دارم.

    ۴ آبان, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • بیژن

    روستای زیبایی دارین ، براتون سلامتی و بهروزی آرزو میکنم ، یه شوخی هم باهاتون بکنم …..از رودکی پدر شعر پارسی هم نامی برده نشد ،

    ۶ تیر, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • لاله ابراهیم خانی

    سلام خدمت همشهریهای عزیزم پاراگرف و بند اول که مربوط به تاریخچه رودک هستش را مرحوم پدرم حاج نصیر ابراهیم خانی طی یه تحقیقی که دانشجویان دانشگاه تهران اومده بودن اینحا گفتن نوشتن ولی تا اونجایی که من یادم هست اسمی از طایفه های رودک نگفتن .پاراگراف دوم اضافه شده توسط شخصی که این مطالب را نوشته .

    ۱ خرداد, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • امینی

    با سلام خدمت کلیه اهالی محترم وشریف و با سابقه رودک . متاسفانه فکر کنم این مطالب « نام برند تعدادی از فامیلی ها » مخصوصا توسط افرادی به غیر از ساکنین شهرک رودک تهیه شده که نامی از فامیلی های قدیمی و ریشه دار نام برده نشده و فقط بیشتر به فامیلی های محترمی که به نوعی مهاجر تقلی میگردند اشاره شده ، بهتر بود اصلاٌ اسمی از فامیلی ها برده نمی شد و یا کامل به همه آنها اشاره می شد و در چنین شرایطی بهتر است از چند نفر مشورت و کمک گرفته می شد

    ۲۷ تیر, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • محمد هادی کشاورز رودکی

    با سلام…
    نمیدانم کسی که این مطلب را تهیه کرده از اهالی رودک هست یا خیر.چون اگر اهل رودک باشد یا حداقل به اقوام آنجا آشنا باشد محال است که نام فامیلی اردیخانی به گوشش نخورده باشد.جا داشت که از طایفه بزرگ و ریشه دار اردیخانی نیز نام میبردید.با تشکر.

    ۲۳ تیر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • علی خانجانی

    سلام.دریاچه ماهی هم داره یا امکان ماهیگیری تفریحی هم داره؟

    ۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
    • محمد

      بله

      ۲۶ دی, ۱۴۰۲
  • فریده

    سلام باتشکرازسایت فامیلی کریمی نامی برده نشده

    ۳ دی, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
    • علی خانجانی

      سلام.شما از بومیان رودک هستین؟

      ۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۹
  • مهران ف

    سلام بر شما
    رودک روستای محشره ایه .هم از نظر آب و هوا و طبیعت هم از نظر آدماش.مخصوصا طایفه عزیز شاملو
    درود بر همگی

    ۱۰ خرداد, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • .....

    سلام باید بگم که سابقه شاملو ها هم کم نیست و شاملو ها به هیچ وجه به رودک مهاجرت نکرده اند

    ۲۰ شهریور, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • علي اكبر ارديخاني

    باسلام خدمت تهيه كننده گزارش فوق
    اما درخصوص اسامي فاميليها ازاقوام اصلي نام برده نشده وطايفه ارديخاني كه بنا به شهادت سنگ قبور موجود تاريخ ٣٠٠ساله ويا بيشتردارند پدربزرگ پدرم مرحوم محمد خان معروف به محمدياور متوفي به سال١٣٢٩ ومولود١٢٤٦شمسي ومرحوم پدرش غلامعلي سلطان فرزند حاج اقاباباخان فرزند مرحوم ارديخان كه فكر كنم بيشتر از٣٠٠سال سابقه داشته باشند ولي متاسفانه نويسنده ازفاميليهايي نام برده كه اكثرا يا به رودك مهاجرت كرده ويا چندنفربيشترنيستند
    شايان ذكر است كه حدود ٦٠سال پيش نيز كدخداي رودك مرحوم حمزه اقاي ارديخاني بوده است.با سپاس

    ۱۷ شهریور, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • علي اكبر ارديخاني

    ضمن سلام وتشكرازرحمات پژوهشگر محترم جاداشت كه خيلي بيطرفانه نسبت به درج اقوام رودك اظهار نظر ميفرموديد زيرا اكثر فاميليهاي قيد شده درگزارش فوق كساني هستند كه سبقه تاريخي درانجا ندارند ومهاجرند وتعدادي ازفاميلهانيز انگشت شمارند اما شما ازطايفه ارديخاني ها كه سبقه زيست حداقل ٣٠٠ساله دران دهستان دارند نامي نبرديدچرا سيصد سال ؟زيرابه راحتي ازسنگ قبور ميتوان فهميدپدر بزرك پدري ام محمد خان ياورمتوفي به سال١٣٢٩ شمسي به روايت سنگ قبر ايشان ومولود١٢٤٥شمسي وسنگ قبرپدرايشان غلامعلي خان فرزند حاجي اقاباباكه درقرن يازدهم ميزيسته وازهمه مهمتر كه نام پدر حاجي اقابابا خان كه دران سالها به مكه مشرف شدن ازعهده وتوانايي هركسي ساخته نبودارديخان قيد شده (شواهد روي سنگ نوشته هاي قبور)
    شايان ذكر است كه قبل اززلزله ١٣٤١ نيزقلعه اي بوده كه به كلي ويران شد نيز ازاثار زيست ارديخانيهاي مقيم رودك بوده كه بعد اززلزله ده ازيكپارچگي خارج به ٢محله جداشد وضمنا اخرين كدخدا ده رودك نيز مرحوم حمزه اقا ارديخاني بوده است
    لذا خواهشمند است يا گزارش تهيه نكنيد ويا اصل بيطرفي رادردرج تاريخ رعايت نماييد .سپاسگزارم
    علي اكبر ارديخاني

    ۱۷ شهریور, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • سعید اردیخانی

      شجره نامه ای از طایفه اردیخانی ها دارید؟

      ۲۸ مرداد, ۱۳۹۸
  • حمیدرضا قربانی

    با درود و سپاس خدمت پورتال وزین seeiran و همچنین گردآورنده و نویسنده محترم این اثر,مطالب در برگیرنده اطلاعات مفید و کاربردی در جهت معرفی روستای رودک به سایر ایرانیان بود که مجددا جا دارد از شما تشکر کنم و امیدوارم در این مسیر موفق باشید…

    ۳۰ مرداد, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • حمید رضا

    باسلام و سپاس از تهیه کننده این مطلب. لازم دونستم بگم که این عکیها رو خود من با گوشیم گرفتم و خوشحال شدم که دیدم تو سایت شما به اشتراک گذاشته شده. یه نکته دیگه تو بخشی که فامیلیهای رودک رو ذکر کردند انصاری واقف رو فراموش کردند در حالی که از عموی بنده محمد علی انصاری واقف بعنوان شاعر معاصر و یکی از اهالی این روستا نام برده شده.

    ۲۹ مرداد, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • عباس

    سلام تشکر از زحمات تهیه کننده سایت اولا اسم خانواده کاشی فراموش شده ضمنا از مرحوم مشدی ایمان آرایشگر قدیمی که بالای هشتاد درصد ساکنین رودک وروستاهای اطراف را ختنه کرده نامی نبردین

    ۱۷ اردیبهشت, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • خسروی

      باسلام خدمت شما دوستان عزیز به چه زبانی گویش می کنند وتا تهران چه قدر فاصله دارد باتشکر از شما

      ۱۳ خرداد, ۱۴۰۱

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *