جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

خورشت ترشه‌واش گیلان

تاریخ بروزرسانی :
۱۵ شهریور ۱۳۹۶

غذاهای معروف گیلانی از دیرباز با عطر و طعم خاصشان طرفداران پروپاقرص زیادی در سراسر ایران بزرگ داشته‌اند. غذاهایی وسوسه‌انگیز که با چاشنی‌ها و سبزیجات معطر محلی پخته شده و گردشگران را به سمت خود جذب می‌کنند. واقعاٌ حیف است که زمان سفر به این منطقه از غذاهای سنتی و محلی آن غافل شویم. با رفتن به این خطه سرسبز از کشور و چشیدن طعم استثنایی غذاهایی مانند خورشت آلو، خورشت سیر انار، نازخاتون و غیره خود را به مهمانی طعم‌ها دعوت کنید. خورشت ترشه‌واش یکی از این غذاهاست که به دست بانوان قابل و کدبانوی گیلانی طبخ شده و جایگاه ویژه‌ای در میان اهالی باصفا و خونگرم شمال کشور دارد. در این پست سعی دارم دستور پخت این غذای فوق‌العاده خوشمزه را برای شما ذکر کنم تا بتوانید آن را در منزل تهیه کرده و در کنار خانواده محترم نوش‌جان بفرمایید.
مواد اولیه:
بادمجان: ۵ عدد متوسط.
گوشت مرغ بدون استخوان: ۴۵۰ گرم.
پیاز: ۱ عدد.
رب آلوچه: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری.
نمک، زردچوبه، فلفل و روغن: به میزان لازم.
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری.
گوجه‌فرنگی: ۵ عدد.
سبزی محلی مخصوص ( شامل ترشک، سیر، نعناع، ترشه‌واش محلی، چوچاق): ۱ کیلوگرم.
برای شروع، بادمجان‌ها را بعد از پوست کندن و گذاشتن در آب و نمک سرخ کنید. سپس، سبزی‌ها را خرد کرده و به همراه پیاز رنده شده و مقداری روغن کمی تفت دهید. در این زمان، مرتب آن‌ها را به هم بزنید تا ته نگرفته و سبزی‌ها نسوزند. مرغ را در ماهی‌تابه‌ای جداگانه کاملاٌ سرخ کرده و به همراه پیاز زردچوبه، نمک و فلفل به سبزی‌ها اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، بادمجان‌های سرخ شده را به غذا افزوده و پس از ریختن دو لیوان آب اجازه دهید تا مرغ‌ها نیم‌پز شوند. پس از طی این مدت، رب آلوچه و رب انار را هم افزوده و بگذارید تا غذا با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد. پنج عدد گوجه را نیز برش زده و بعد از سرخ کردن در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. در این جا، غذا را پیوسته هم بزنید تا بادمجان‌ها کاملاٌ له شده و طعم همه مواد به خورد مرغ برود. این غذای عالی و بی‌نهایت خوشمزه را به همراه برنج نوش جان کنید.
نکته:
در صورت عدم دسترسی به سبزی‌های محلی گیلان، امکان استفاده از سبزی‌های معطر برای شما وجود دارد.

خورشت ترشه‌واش گیلان 1 خورشت ترشه‌واش گیلان

خورشت ترشه‌واش گیلان 2 خورشت ترشه‌واش گیلان

خورشت ترشه‌واش گیلان 3 خورشت ترشه‌واش گیلان

خورشت ترشه‌واش گیلان 4 خورشت ترشه‌واش گیلان

خورشت ترشه‌واش گیلان خورشت ترشه‌واش گیلان

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • مهرنوش زاده رفیع

    این غذا رو هیچ جوری نمیتونید ازش بگذرید و باید امتحان کرد. یادتون باشه طعم و عطر واقعی این غذا بخاطر گوشت اردک و مرغابی و سبزیهای موجود در شمال ایرانه پس حتما در سفرتون به شمال

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    نگم براتونننن خیلی خوشمزه بود یه طعم خاص و عالی داشت که هرچی میخوردم سیر نمیشدم

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    خیلی طعم خورست ترشه واش رو دوست داشتم.بوی خیلی خوبی میداد و مرغ هم به خوبی پخته بود.فکر نمیکردم به این خوشمزگی باشه

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نسترن حبیب الهی

    یک خورشت خوشمزه و لذیذ گیلانی که سبزی معطرش در کنار بادمجان و مرغ به این خورشت طعم عالی داده .

    ۱۷ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *