جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

بورانی کالک،گرا،کمبوزه یا خیرچا

تاریخ بروزرسانی :
۲۹ تیر ۱۳۹۴

بورانی کالک یک غذای گیاهی در استان آذربایجان است و بیشتر در مراغه طبخ می شود. در مراغه به این میوه ” خیرچا ” ( خیارچه ) گفته میبشود .
مواد لازم :
چند عدد کالک یا کمبزه
خیار های خوراکی سبز و زرد و کمبوزه و چنبر و کالک ( گرا )
دو عدد گوجه فرنگی خرد شده یا چند عدد مینیاتوری
۱/۴ پیمانه برنج
سیر رنده شده ۲ حبه
رب گوجه فرنگی ۱ ق غ
پیاز داغ خلالی عسلی , ترد و خوشرنگ
نمک و فلفل
عصاره مرغ یا گوشت برای آش و سوپ
زردچوبه
ماست تازه و مقداری پودر گلسرخ برای روی غذا

طرز تهیه : ابتدا کالک ها را شسته و پوست بگیرید سپس به دلخواه خرد کنید و آنها را فقط کمی با روغن تفت دهید .
بعد با عصاره گوشت یا مرغ همراه با پیازداغ و برنج خیس شده بپزید . کالک یا کمبوزه مانند کدو زود می پزد .در انتهای مرحله پخت به آن رب گوجه و سیر را هم اضافه کنید . نمک و فلفل و ادویه دلخواه را اضافه کنید . اجازه دهید تا جا بیفتد و آبدار نباشد . هنگام سرو با ماست و پودر گلسرخ تزیین کنید . گلسرخ طبیعت سرد غذا را خنثی میکند. غذا را میتوان با نان تازه سرو کرد .

نکته : میتوانید برنج نریزید . ولی برنج کمی به بورانی غلظت میدهد . برای غلظت دادن میتوان مقداری حدود ۲ ق غ آرد ساده را تفت داد و با روغن سرخ کرد و با عصاره مرغ یا گوشت سس تهیه کرد و به آن اضافه کرد . در صورت تمایل میتوانید سیب زمینی هم خرد کرده و تفت دهید و به خوراک اضافه کنید . کوفته قلقلی هم میتوان به این خوراک استفاده کرد .برخی برای دادن غلظت به برانی یا بورانی ها و این بورانی از مقدار کمی بلغور خیس شده و پخته استفاده میکنند .

1tigermelon33 بورانی کالک،گرا،کمبوزه یا خیرچا

1kalak2 copy بورانی کالک،گرا،کمبوزه یا خیرچا

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 2 میانگین: 3.5]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *