رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸

بندر کنگ

لینک این مطلب کپی شد!

بندر کنگ و اطراف آن جزو حومه بندر لنگه به شمار می‌آید، در کنگ مساجد متعددی و مغازه‌های گوناگونی وجود دارد، بیشتر اهل کنگ از پیروان امام شافعی هستند، و به زبان فارسی تکلم می‌کنند، اما نوشته‌های آنها به زبان عربی است و نامه‌ها و سندها را به زبان عربی تدوین می‌نمایند.
بندر کنگ دارای تأسیسات برق، لوله کشی، بانک، مسجد، آب انبار (برکه) دبستان، راهنمایی دخترانه و دبیرستان پسرانه‌است.
حومه: منطقه‌ای گسترده‌ای است از توابع بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران. مرکز حومه بندر کنگ است، بندر نقطه‌ای است در کرانه دریا که کشتیها در کنار آن پهلو می‌گیرند و یا لنگر می‌اندازند تا در آنجا بارگیری و یا بار خود را تخلیه نمایند.

تاریخچه کنگ
در زمان قدیم شهر کنگ یکی از مراکز مهم دولت پرتغال بوده، در زمانی که برتغالیها تسلط بر خلیج فارس و منطقه داشته‌اند، لنگرگاهی در کنگ ساخته بودند که کشتیهای بزرگ خودرا در آن لنگر می‌کردند، همچنین قلعه بزرگی ساخته بودند که مقر حکم آنها بود، آثار این قلعه در کنار دریا باقی مانده‌است، وقتی که آب دریا مَد می‌یابد آب اطراف بقایای این قلعه را فرا می‌گیرد، اما وقتی که آب دریا جزر است قسمتی بزرگی از قلعه نمایان می‌شود، این قلعه در پیش مردم کنگ به قلعه پرتغالیها معروف است.

جمعیت
جمعیت شهر کنگ طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۱۴۸۹۴ نفر بوده‌است.

راه قلعه لشتان
روایت است که از قلعه پرتغالیها تا قلعه لشتان که بر فراز کوه‌های بار چاه واقع است راهی زیر زمینی که قسمتی از این راه مانند تونل ساخته بودند و از کنگ به قلعه لشتان می‌رفتند، مخصوصاً در ایام جنگ و شور وآشوب، از این راه نیز ذخیره ومهمات برای کسانی که در قلعه لشتان سنگر گرفته بودند می‌رساندند.

ملاحان کنگ
در دوران قدیم در بندر کنگ ۳۰ کشتی بزرگ وجود داشته که به سرپرستی ملاحان برجسته کنگی به وسیله آنها سفرهای دریایی دراز به سوی هند، آفریقا، بصره، ممباسا، و محمره سفر می‌کردند، وکالاهای تجارتی مانند: خرما، الورد، المستکی، جوز، و لوز، سجاده، به هند و آفریقا و ممباسا می‌بردند، واز آنجا چوب و چایی و پارچه به بندر کنگ می‌آوردند.
گاهی این کشتی‌ها در منطقه‌ای بنام «کوران» در راس جزیره قشم لنگر می‌انداختند وبعد از مدتی توقف واستراحت به سفر خودشان ادامه می‌دادند، وگاهی هم برای تعمیر کشتیهای خود به آنجا می‌رفتند.

برکه دریا دولت
در بیرون از شهر کنگ از سمت شمال یک آب انبار (برکه) بسیار بزرگی وجود دارد که آن را برکه دریا دولت می‌گویند، به خاطر بزرگی غیر قابل تصور این برکه «دریا دولت» نامیده شده‌است، به خاطر وسعت این برکه فقط نیم سقف دارد و سقفش کامل نیست مانند سایر برکه‌ها که سقف کامل دارند. خانه‌های قدیمی کنگ از سنگ و گچ ساخته شده‌است و در بالای آنها بادگیر وجود دارد، مخصوصاً خانه‌های تجارتها که در آن دوران در بندر کنگ زندگی می‌کردند.

kang بندر کنگ

           
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    شهر کوچیکیه ولی مردمان خیلی خونگرمی دارن, مغازه های زیادی وجود داره و جالب اینه که با وجود اینکه جمعیت کمی داره ولی تنوع اجناس در این شهر خیلی زیاده و قیمت مناسبی هم داره

    ۶ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    شهر خیلی کوچک و کم جمعیته که مردمانش از راه ماهیگیری با قایق امرار معاش میکنند و در دوره حمله پرتقالی ها به ایران این شهر اشغال شد

    ۸ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *