آش کلم یزد از آشهای ویژه استان یزد بخصوص تفت است . در اینجا با طرز تهیه آن آشنا خواهیم شد .
مواد لازم برای آش کلم یزد:
کلم پیچ ،رشته رشته نیم کیلو
شلغم ۳ عدد
هویج ۴ عدد
پیاز خرد کرده ۲ عدد
نخود و لوبیا ۳ پیمانه
سبزی* ساطوری ۱ کیلو
آلو بخارا خیسانده ۲ پیمانه
روغن ۵ قاشق
نمک و فلفل به مقدار لازم
* سبزی شامل تره ، جعفری ، گشنیز و برگ چغندر می باشد.
دستور طبخ آش:
نخود و لوبیا را در ۲ لیتر آب در یک دیگ روی شعله به جوش بیاورید، سپس شعله را کم کنید در دیگ را ببندید و اجازه دهید حدود ۲ ساعت بپزد.
در پایان ساعت اول اندکی نمک و فلفل بزنید. در پایان ساعت دوم سبزی و تره بار و آلو را روی مابقی بریزید و اگر لازم باشد کمی آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید آش به جوش بیاید سپس شعله را کم کنید و بگذارید حدود ۴۰ دقیقه بپزد.
روغن را در تابه روی شعله ی ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا سرخ شود.پیاز داغ را در آش آماده بریزید هم بزنید و بگذارید تا ۱۰ دقیقه ی دیگر هم بپزد. این آش را می توان با نعناع داغ تزیین کرد.
نظر کاربران :
آش کلم یزد بیشتر داخلش شلغمه تا کلم کلیم جبوبات داخلش داره زیاد دوسش نداشتم
آش خوشمزه کلم برگ، مخصوص تبریزیهای باسلیقه است