رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

آبگوشت زیره

تاریخ بروزرسانی :
۷ مرداد ۱۳۹۷

زیره گیاهی معطر است که هم در پزشکی و هم در آشپزی ایرانی کاربرد زیادی دارد. بهترین و مرغوب‌ترین زیره‌‌ی ایران در استان کرمان و به خصوص شهرستان بافت رشد می‌کند. از این رو در فرهنگ غذایی مردم این استان جایگاه والایی دارد. این گیاه که برای رفع سوءهاضمه مفید است، یکی از ترکیبات اصلی آبگوشت زیره به شمار می‌رود. این غذای محلی با آبگوشت‌های معمول ایرانی تفاوت بسیاری دارد، چرا که در آن هیچ‌گونه نخود، لوبیا و سیب زمینی به کار نمی‌رود. علاوه بر زیره، ترکیبات اصلی این آبگوشت خوشمزه را گوشت، پیاز، رب گوجه فرنگی به همراه نمک، فلفل و زردچوبه تشکیل می‌دهد. البته به یاد داشته باشید که مردم قدیم کرمان، از رب در این غذا استفاده نمی‌کردند و به‌جای آن از زردچوبه‌ی فراوان برای رنگ و طعم دادن به آبگوشت زیره بهره می‌بردند. همچنین می‌توانید از سیر برای خوشمزه‌تر کردن آن استفاده کنید. به‌هرحال اگر دوست دارید طعم یک آبگوشت اصیل ایرانی را بچشید، این غذا مناسب شما است.

مواد لازم برای ۴تا۶ نفر

۴۰۰ گرم گوشت آبگوشتی
۱ عدد پیاز
۳ حبه سیر
۱ ق س پودر زیره سیاه
۲ ق س رب گوجه‌فرنگی
نمک و فلفل و زردچوبه به‌اندازه لازم

طرز تهیه:

۱. پیاز را نگینی خردکنید و با گوشت کمی تفت دهید. لازم نیست روغن بریزید. گوشت با چربی خودش کمی تفت می‌خورد.

۲. سیر را رنده کنید و با گوشت،پودر زیره، رب گوجه‌فرنگی، فلفل،زردچوبه و ۴ لیوان آب به مدت۳ ساعت با شعله کم بپزد.

۳. وقتی گوشت خوب پخت و آب آن کم شد، نمک را اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش، آن را از روی حرارت بردارید.کرمانی‌ها گوشت این غذارا با نان میل می‌کنند و درون آب آن نان خشک محلی ترید می‌کنند.

نکته

– برای خوش‌طعم کردن آب‌گوشت می‌توانید از مرزه خشک یا ترخون خشک استفاده کنید. البته بعدازاینکه آبگوشت پخت از این سبزی‌های معطر استفاده کنید تا این سبزی‌هاغذای تان را تلخ نکند.

– کرمانی‌های قدیمی از رب گوجه استفاده نمی‌کنند و با ادویه به آبگوشت شان رنگ می‌دهند. کرمانی‌های قدیمی از رب گوجه استفاده نمی‌کنند و با ادویه به آبگوشت شان رنگ می‌دهند.

-زیره آبگوشت زیره

           
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    خیلی خوشمزه بود منتها من به ادویه جات زیاد عادت نداشتم طعم زیره ای که داشت منو اذیت میکرد

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    در آبگوشت زیره هیچ خبری از نخود و لوبیا و سیب زمینی در آن نیست.

    ۷ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • حسن حسن زاده

    ابگوشتي خوردني و لذيذ والبته مفيد براي سلامتي بدن وخوشمزه

    ۳۰ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    طعم ترش در غذاهاي كرماني با آلوهاي ترش ايجاد مي شود و به گويش كرمانيها “پر ترشاله”

    ۱۴ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • میثم

    بافت بهشت و بام جنوب ایران

    ۱۰ مرداد, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *