رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲ مرداد ۱۳۹۳

یخمه ترش اصفهان

اشتراک گذاری

یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که هم اکنون خیلی کم پخت می‌شود. این غذا خوشمزه و به واسطه داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی است.

یخمه ترش یخمه ترش اصفهان

مواد لازم برای ۶ نفر

آلو برقانی: ۳۰ عدد

پر زردآلو: ۲۰۰ گرم

به: ۲ عدد، خرد شده

گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم

برنج: یک استکان سرخالی

شکر: نصف استکان

زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک: نوک چاقو

طرز تهیه:

مرحله ۱ – گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیم‌پز شود.

مرحله ۲ – آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیم‌پز شوند.

مرحله ۳ – برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا بیافتد و آب آن کشیده شود.

مرحله ۴ – بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هسته‌های آلوها را به تعداد آن‌ها خارج کنید.

مرحله ۵ – بعد از بیرون آوردن هسته‌ها، غذا را با گوشت کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود.

سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.

نکات:

* مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد.

* می‌توانید شیره خرما را جایگزین شکر نمایید.

* از نکات مهم این غذا شمردن آلوها است که هنگام خارج کردن هسته‌ها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.

           
 

نظر کاربران :

  • مهرنوش زاده رفیع

    این روزها فقط وقتی به میهمانی منازل یکی از اصفهانی های اصیل برید شاید از این غذا برای نمایش آشپزی منحصر بفرد اصفهانی تهیه ببینن

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    یخمه ترش اصفهان خیلی معروف و جز غذاهای قدیمی استان اصفهان به شمار میره خوشمزگی این غذا بیشتر به خاطر پر زردآلو هاست که داخلش به کار رفته خیلی دنبال این دستور پخت گشتم ممنونم که گذاشتید

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *