رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۷ اردیبهشت ۱۳۹۳

موزه سازهای سنتی

اشتراک گذاری

موزه‌ی سازهای سنتی کرمان در سال ۱۳۸۱ افتتاح شده است و در آن سازهایی از قبیل قیچک، سنتور، قانون، رباب و عود که از جمله کارهای هنرمندانه اساتیدی چون یحیی، نریمان و سعود می‌باشد به نمایش گذاشته شده است.

به گفته‌ی مسوول موزه‌ی ساز باغ هرندی هدف اصلی از ایجاد این موزه آشنا نمودن بازدیدکنندگان با سازهای بومی و سنتی ایران و همسایگان کشور ایران است که موسیقی آنان با موسیقی کشور ما قرابت و نزدیکی بسیار دارد.

او تصریح می‌کند: ۲۵۰ ساز در موزه‌ی ساز نگهداری می‌شوند که بخشی از این سازها اهدایی استاد حسین مسعود بنیان‌گذار موزه ساز و بخش دیگر مجموعه‌ی شخصی آقای توحیدی است که حاصل سال‌ها تحقیق و پژوهش ایشان است و یک مجموعه نیز متعلق به کیوان پهلوان است که در سه بخش سازهای ملی، سازهای مقامی (محلی) و سازهای بین‌المللی گنجانده شده‌اند. جمیل کرمانی با اشاره به این‌که این سازها در نوع خود بی‌نظیرند و توسط بهترین استادان این رشته ساخته شده‌اند می‌گوید: در حال حاضر سعی می‌کنیم با همکاری هنرمندان صدای تک تک سازها را ضبط کنیم تا در صورت تمایل بازدیدکنندگان بتوانند صدای هر ساز را به‌طور جداگانه گوش کنند.

وی در مورد مشکلات موزه می‌گوید: با کمبود فضا مواجهیم. تعداد زیادی ساز داریم اما فضایی برای نمایش آن‌ها نداریم.

در این میان نورپردازی بهتر موزه‌ها نیز بایستی بیشتر مورد توجه قرار گیرد ضمن آن‌که استحکام بنای در موزه‌ها برابر حوادثی چون زلزله مساله مهمی است که در صورت بی‌توجهی به آن می‌تواند سرمایه‌ای گران‌بها از تاریخ و هنر این مرز و بوم را به نابودی بکشاند.

باغ هرندی کرمان مجموعه‌ای از اندرونی، بیرونی، بهار خواب ، حمام آشپزخانه، اتاق‌های مستخدمین، گاوگرد، حوض، آب‌نما، اصطبل و درختان مختلف بوده است که به مرور زمان دستخوش تغییرات زیادی شده است.

آب‌رسانی درختان این باغ از چاه و گاوگرد باغ تامین می‌شده که خوشبختانه گاوگرد و همه‌ی تجهیزات آن در گوشه‌ی ضلع‌غربی باغ هرندی موجود است.

هم‌چنین اتومبیلی که عنوان می‌شود رضاخان در زمان حضورش در کرمان از آن استفاده می‌کرده است پس از بازسازی در این باغ در معرض دید عموم قرار گرفته است.

ساز 1 موزه سازهای سنتی

ساز 2 موزه سازهای سنتی

ساز موزه سازهای سنتی

           
 

نظر کاربران :

  • حسن حسن زاده

    واقعا موزه بسيار ديدني حتما بريد ساز هاي را مي بيند كه تابحال تو عمرتون نديد واقعا عالي است

    ۱ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    موزه بسيار زيبايي است من اولين بار ساز سيتار را دراين موزه ديدم

    ۱۶ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *