جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

عمارت سالار سعید سنندج

تاریخ بروزرسانی :
۲۲ آبان ۱۴۰۰

عمارت سالار سعید سنندج ،واقع در خیابان امام و کوچه حبیبی. در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار توسط ملا لطف‌الله شیخ‌الاسلام که یکی از علمای مشهور اهل سنّت در دوره قاجاریه بوده است احداث شد. پس از درگذشت ملا لطف‌الله، این عمارت توسط وُراث آن مرحوم به صورت دو بخش بیرونی و اندرونی به اشخاص دیگری واگذار شد. بخش بیرونی به تملک عبدالحمید خان سنندجی معروف به سالار سعید و بخش اندرونی به تملک خانواده حبیبی درآمد. سالار سعید در شهریور ماه سال ۱۳۳۶ خورشیدی بخش بیرونی را به اداره فرهنگ (آموزش و پرورش فعلی) واگذار نمود.
این بنا تا سال ۱۳۵۱ در تملک این سازمان بود و در این مدت تحت عناوینی چون دانشسرا، اداره فرهنگ، کتابخانه، خانه پیشاهنگی و امور تربیتی مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۳۴۹ وزیر فرهنگ و هنر وقت در دیداری که از سنندج داشت. از این خانه بازدید به عمل آورد و این خانه را برای تبدیل به موزه مناسب تشخیص داد. در سال ۱۳۵۴ خورشیدی دستور خریداری این ملک صادر شده و موزه سنندج در این عمارت در دو بخش مردم‌شناسی و باستان‌شناسی افتتاح می‌شود.

%name عمارت سالار سعید سنندج

معماری بنا

این بنا دارای ویژگی‌های خاص معماری به سبک معماری مرکزی ایران، گچبری‌ها و آینه‌کاری‌ها با قدمتی بیش از ۱۴۰ سال می‌باشد که در بناهای قدیمی سنندج نظیر آن را کمتر می‌توان یافت. بنای اصلی در ضلع جنوبی واقع و شامل زیرزمین و یک طبقه فوقانی است. زیرزمین این بنا به شکل حوضخانه است که دارای سقف گنبدی شکل با تزئینات آینه‌کاری و گچبری تلفیقی است. شاه‌نشین‌ها و حوض سنگی شش ضلعی این قسمت بسیار جالب توجه است.

در طبقه فوقانی بنا سالن بزرگی خودنمایی می‌کند که از ضلع شمالی به وسیله یک ارسی هفت دری به حیاط مشرف بوده و منظره‌ای بدیع به این سالن که تالار تشریفات محسوب می‌شود بخشیده است. ارسی این تالار از بزرگ‌ترین ارسی‌های ایران است که توسط استاد معروف کردستانی به نام استاد حبیب‌الله سنندجی معروف به استاد نساء به همراه دو پسرش در مدت ۴ سال ساخته شده است. این ارسی هفت لنگه شاهکاری از هنرهای چوبی است که پس از انقلاب به علت نامعلومی در پی یک آتش‌سوزی خسارت‌هایی به ارسی‌ها و سقف‌های این بنای تاریخی وارد شد. در حال حاضر این خرابی‌ها بازسازی و تعمیر شده و بنا زیبایی اولیه خود را بازیافته است.

عمارت سالار سعید8 عمارت سالار سعید سنندج

موزه سنندج

این موزه از ابتدای تأسیس دارای ۲ بخش باستان‌شناسی و مردم‌شناسی بوده‌است. در بخش باستان‌شناسی آن اشیا دوره‌های مختلف از ماقبل تاریخ تا دوره قاجار نگهداری می‌شود. که بخشی از این اشیا متعلق به استان کردستان و برخی متعلق به استان‌های همجوار و برخی دیگر متعلق به استان‌های دیگر یا مکشوفه از قاچاقچیان است. با تأسیس خانه کرد در سال ۱۳۸۲ اشیای بخش مردم‌شناسی موزه به عمارت آصف وزیری (خانه کرد) منتقل شد. اکنون تمام فضای موزه سنندج به نمایش اشیای باستان‌شناسی و تاریخی اختصاص یافته است.

در بخش مردم‌شناسی این موزه شیوه زندگی قوم کُرد از لحاظ پوشاک، کشاورزی، هنرهای دستی و موسیقی سنتی و … به نمایش گذاشته شده است.

%name عمارت سالار سعید سنندج

 

نحوه دسترسی

 

آدرس : سنندج، خیابان امام، کوچه حبیبی

%name عمارت سالار سعید سنندج

%name عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید4 عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید7 عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید101 عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید16 عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید17 عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید18 عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید19 عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید20 عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید22 عمارت سالار سعید سنندج

عمارت سالار سعید24 عمارت سالار سعید سنندج

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *